Kuten on tullut mainittua, päivittäinen päivitys on vain tapa todeta, että on sekä herännyt että tod.näk. myös hengissä kohtaamaan jälleen eräs päivä. Tällä kertaa siis normiperstai. Ja kuten joka viikko, tiedättekin ohjelmani ja varmaan jo aikataulunkin.

Eli kohta aamusta kirjastoon, kaupoille ja sitten puoliltapäivin kotoon. Ruokakaupoista pakkomuonat sekä eväkset, kissitarpeet, vihannestsioskista kaikkea kivaa sekä ainakin Liiteristä osa tarjoomuksista. Loppuajan taksoa odotellessa katselen, kuuntelen hörhöjä (muistatte kai raarion luonto-ohjelman Katsele, kuuntele kevättä! - tämä on sen malmilainen versio). Pyrin bongaamaan mahdollisimman monta hörhöä sekä niiden ääntelyjä. Tosin se on tänään aika kyseenalaista. Ei ole nimittäin maksupäivä ja siksipä tuohon aikaan ei liiemmin trafiikkia vielä ole. Ei huikan pummaajia, ei humalikkaita, luultavasti vain hiljaa hiiviskeleviä krapuloivia kavereita...

Eilinen muuten meni jo niin kuin vähän odotinkin. Torstain tapaan koko aamupäivä meni hänekseen. Keittelin pariksi päiväksi kukkakaali-vihannessoppaa, apehdin ja odotin yhtä kaveria noutamaan paria kirjaa. Hänen käytyään keittelin kaffet ja kuvittelin piristyväni, höh! Luin siinä yhden opuksen pois kuleksimasta ja pikkuhiljaa aloin piristyä. Pääsin jopa koneen ääreen ja sain kirjoitettuakin pari juttua. Tosin konekin tilttasi kertaalleen, argh. Pirteimmilläni aloin olla tuossa 21 aikaan, jolloin pitäisi jo alkaa miettiä, aikooko nukkua vai valvoa. Valvoa ei voi, koska tänään on näitä pakkotoimia jne. Sama ongelma aina, minä en pysty rukkaamaan sisäistä kelloani toimimaan alkuviikolla Varaston mukaan ja loppuviikosta oman tahtoni mukaan. Hmph! Aina tarvitaan jotakin avitetta; kipuihin, särkyyn, kolotukseen, juilintaan sekä sitten unetuksen saamiseen.

Loppuillan käyskentelinkin ympäri Blogistaniaa ja viihdytin itseäni lukemalla kaikkea turhaa... tai miten sen nyt ottaa. Luin pari ns. päivän asu -postausta. Sain hihityskohtauksen, kun aloin suunnitella itsestäni vastaavaa. Kuvitelkaa itse – tai oikeastaaan, älkää edes kuvitelko! Jooko? Ilman lupia pöllin tämän kuitenkin täältä, minusta tässä on selvää potentiaalia! Eli unohtakaa kaikki normiruokavaliot, kasvissyönnit jne. Tässä upouudet vaihdoehdot:

  • Nutraus. Niin, tämähän jo on, mutta uusioversiossa syödään vain itse käsinpyydystettyjä nutrioita. Niin paljon monipuolisempaa kuin jotkut väsyneet pussikeitot.

  • Barokkius. Joojoo, tiedetään, kyllä kelpasi ihmisen juosta sapelihammastiikeriä karkuun paleoliittisen kauden ruokavaliolla, mutta moderni aika vaatii modernit keinot. Sekä painonhallintaa että elimistön luonnollista bakteeritasapainoa pidetään yllä syömällä sormin velliä. Herkkupäivän kruunaa peltonauris.

  • Ylikypsäruoka. Syöt vain tuhka-asteelle (ja toki sitä kypsemmiksi) kypsennettyjä ravintovalmisteita.Kaikki maistuu hapertuneelle kengänpohjille, joten annoskoko pienenee kuin itsestään.

  • Kätisyysdieetti. Veriryhmädieetin helpommin määriteltävä kilpailija, vasenkätiset syövät vain kaupan hyllyissä vasemmalla puolellaan olevia ruokia ja oikeakätiset puolestaan oikealla puolella olevia.

  • Caged-Meatarismi. Syöt vain lapsityövoimalla prosessoituja laboratorio-oloissa ylituotettuja hormonilihoja. Liikuntapuolikin hoituu automaattisesti, koska joudut päivittäin leuat louskuen perustelemaan sydämentöntä ruokailuasi hempeilijöille. Yllätyksenä ennalta-arvaamattomat sivuvaikutukset, esim. sukupuolenvaihdos.

  • Pesco-ovo-lakto-vege-meatarismi. Syöt kuten ennenkin, mutta kuulostat trendikkäältä. Ja eläinsuojelijaystäväsi kutsuvat sinut taas bileisiinsä.

  • Karhudieetti. Sama kuin edellä, mutta syödessä saa murista alkuvoimaisesti. Eläinsuojelijaystäväsi kadehtivat yhteyttäsi luontoon.

  • Vaikeus. Et syö mitään, mitä joku muu samaan aikaan pöydässä istuva syö, tulee syömään tai on syönyt. Mainitset asiasta. Joka kerta.

Ja jotta jokainen jaksaisi pysyä blögin lukijana, tulossa on kyllä taas kirjalistaus. Se on vain linksuja vajaa ja melkoisen pitkä. Eli taidan laittaa sen huomenna esille. Tässä on tullutkin luettua ihan älyttömän paljon, jopa minun mittapuullani. Kun ihminen on niin laiska ja tylsä kuin minä, ei kertakaikkiaan ole muuta järkevää tekemistä kuin lukeminen. Se on lähes ainoa asia, joka pitää minut järjissäni (kyseenalaisesti) sekä jotenkin kuosissa (erittäinkin kyseenalaisesti).

Lähdenkin keittelemään kaffet sekä riipimään jotakin syötävää ennen lähtöä kylille..


 


 

POLKA – HÄN, JOLLA ON NS. VAPAAPÄIVIÄ :O