Tämä on ollut taas niitä pisimpiä ja kipeimpiä viikkoja. Olen kuin hakattu, piesty ja lakaistu jonnekin piiloon muun jätöksen mukana. No, tänään meidän siivoojaleidit tulevat vahaamaan lattioita, joka tarkoittaa periaatteessa 1.5 h taukoa... siis, naapurihuone on kyllä tyhjä. Argh! Miksi pitää tehdä töitä niin hemmetisti, jos siitä ei saa edes riittävästi rahaa, palkankorotusta, lupausta vakinaistamisesta, saatikka sitten pientä kiitosta?

Kipurapoa heti tähän, koska eilen katselin taas huolestuneena takakäpälääni. Hovilääkäri olisi taatusti passittanut minut sairaslomalle. Mutta kun. Pitäisi tämä vuosi edes jotenkin vetkutella töiden parissa, myös opiskelun takia, että saisi ne näytöt. Tiedän, että jossain vaiheessa joudun taas 2 - 3 viikon sairaslomalle, useammankin kerran, eikä se sitten kuitenkaan ole niin kivaa. Silloin on oikeasti sairas. Tuo käpälä on nyt taas turvonnut, vähän oikeakin, mutta vasen alkaa muistuttaa levinnyttä pientä patonkia. Vielä ei siis kuitenkaan olla ranskanleipävaiheessa. Eikä se turvotus niinkään, mutta jatkuva särky mömelöistä huolimatta. Ja se sinänsä vinkeä juttu, että jos astun vähänkin vinoon tai horjahdan, kipu on viiltävän karmea. Siksi on pakko hiihdellä käytävällä ja katsoa tarkkaan, mihin astuu. Nyt ensi viikolla kirjoitan taas armaalle fysiatrille, on pakko saada lähete Kipupkl:lle. NYT! Kyllä minä joudan odottamaan! Tehokkaampia mömelöitä on saatava, muuten en pysty mihinkään. Tai pystyn, makaamaan kotona. Ziitosta, ple!

Odotan huomista kaihoisasti. Pääsee kirjastoon ja saa uutta ruokaa. Eilen laittelin tämän päivän työeväiksi lohkopottuja ja raejuustoa. Kylkeensä he saavat tomaattimakrilla. Ihan hyvää kyllä, ei siinä mitään. Pitäsi vaan vaihteeksi keksiä jotain muutakin syötävää. Mutta kun ei jaksa sitäkään. Lauantaina teen jotakin herkkua, kun Belgarion on tulossa. Sunnuntai menee taas pähkäillessä jo työviikkoa. Viikon aikana teen vain sitä ruokaa mitä jaksan, eli thai-tai-kanaa, Wanhaa Kostajaa, kaliksia tms. nopeasti ja kivutta valmistuvaa ruokaa. Kirjoista on vielä yksi lukematta, se kulutetaan tämän illan ja yön sekä huomisaamun aikana. Tarkalle meni. Helmetin mukaan 5 varausta on tullut ja ainakin 3 matkalla - toivottavasti ehtisivät huomiseen. Ja odotusarvojen mukaisesti hyllystä pitäisi löytyä myös jotain luettavaa. Pakko. Muuten ei jaksa.

Ei tässä tahdo jaksaa muutenkaan. Aika apea fiilis kaikkinensa. Veetuttaa, kun ei todellakaan pysty fyysisesti kaikkeen sellaiseen, mitä ennen teki mennen-tullen, puolihuolimattomasti siinä sivussa. Ei kävelemään, ei edes uimaan. Ei oikeastaan mihinkään muuhun kuin istumaan koneen ääressä sekä töissä että kotona. Ja onneksi lukemaan! Muuten tekisin jo malmilaiset...

------------------------------------

254944.jpg

Terrrrrrrrrrrrrrve taas, kaiffat! Heeheeh, se orjan eiline muistuttamine ja rähinä tais auttaa. Jee! Mä sain eilen kalkkunaa, njammmmmmm. Mutt sitt kävi myähemmi vähä huanosti. Mä menin nimittäi ton safkan jälkee goisii, niinku ruakalevolle. Mami jotain hääräs siinä. No sitt mä kuulin, ku se alko kattelee idioottilaatikost niit uutisii. Mä tulin sillon pummaa napikoita ja tiätty se anto. En mä sitt tiädä, mikä minuun taas meni, mutt kävin vähä partsill ja sitt mull tuli kaks iiiiiiisoooo oksuu. Ei mami mitää sanonu, ne tuli paljaall lattiall eikä matolle. Nii ett se vaan pyyhki ne. Mutt arvatkaas ottiks päähä, ku orja haki sitt mun kissinruakalautasen pois ja yäks oli vaa naksui ja puhdasta vettä kupilline. Ku orja on kattokaas sitä miältä, ett jos mä oksun, nii heti päälle ei sitt vedetä taas niinku kunnon safkaa olleskaa. Se sanoo, ett massun pitää vähä rauhottuu. No, pääsinhä mä tiätty kostaa. Mä jolisin ja raavin (siis sänkylaitaa) sen hereille kolmen jälkee heti. Pakko sen oli nousta. Ja laittaa mulle-mulle-mulle ihan kaikkee. Niinku se kyll tekiki. Ett ei se uudelleenkoulutust tarvii, mutt näköjää sellast kunnon kertaust noist pääasioist aina sillon tällön!

529815.jpg

Täss mä oon vaihteeks kiäriskelees mun partsill. Tätä mä harrastan yleensä sillon, ku orja tulee duunist ja mä pääsen aina heti ulos... Mutt ette varmaa arvaa mitä - nyt ku mamiska skrivaa tätä, mä oon jo goisiis *virn* >O<  Ett kliffaa viikonlopun alkuu jokaselle!

---------------------------------------------

Samoin, Vincent, samoin! Argh, tulkaa keittämään sitä kaffetta, minä en Herjaamon kaffetinkoneeseen koske. En.

Päivän slogan: Omituinen tämä maailma; on vain yksi aurinko, puissa ei kasva pulloja, ihmiset tekevät työtä ja vaikka mitä!

Päivän biisi: We Gotta Get Out Of This Place

Luettua: Ali Smith - Satunnainen, suosittelen! Oudon elävää kerrontaa, sadunomaisia utuisia hetkiä, raakaa arkirealismia... Esikoisromaaniksi erinomaisen kiitettävä.

                                 265380.jpg

                         PERUSTEELLISTA PERJANTAITA!