Herjaamolla voisi saunoa, ihan kevyesti. Vähäsen on kehnot löylyt, mutta muuten. Iltapäivällä on jo aivan sietämätöntä, lämpötila huoneissa on yli 30 astetta. Kiire pukkaa päälle. Lämpöä lisäävät tietty koneet... Ah, vielä muutama päivä! Varmaankin olen mainostanut jo kaikille, että Welhotar lomailee pari viikkoa 18.8. alkaen, mutta ette te minusta eroon pääse. Aion nimittäin silti päivittää ahkerasti, erittäin ahkerasti, tätä täysin mitätöntä soopaa - sitä mitä elämä on.

Ei tässä ole nytkään mitään rapottavaa. Täytyy vain yrittää jaksaa vängertää kaikki päivät. Koipia riipoo, juilii ja särkee eli mikään ei auta. Lisäksi joku puikottaa niskaan ja viiltelee välillä tylsällä veitsellä. PF muistuttelee tuolla jalkapohjassa ja kantapäässä olemassaolostaan. Eli kipu on vakio! Hämmästyisin, jos jonakin päivänä olisi täysin kivuton olo! Pitäisi lähteä Malmintorille  ottamaan turpaan, että elämä pysyisi jotenkin tasapainossa.

Eikä varmaan ole uutta sekään, että lievästi ketuttaa tämä kenkäpolitiikka. Tällä kelillä pitäisi mielellään sandaaleja. Jep. Mutta kun niihin eivät sovi pohjalliset eivätkä myöskään kantakorokkeet, joten Welhotar talsii vanhoissa hikisissä koristossuissa - ja katseet seuraavat. Seuratkoon, minä viis välitän, tai en edes viis tai kuus. Mieluummin olisin paljain jaloin, mutta vakuutan, että kukaan ei todellakaan haluaisi nähdä jalkojani livenä, ei kukaan. Ei edes lääkäri eikä varsinkaan fysiatri!

Josta kevyttä aasinsiltaa huomiseen eli roudauspäivä muuttui torstaiksi. Onneksi Helmet näyttää tarjoavan useamman opuksen huomiseksi. Liiterissäkin on tarjoomuksia, jotka täytyy tarkistaa. Ja toivon Kummisedän olevan roudauskunnossa. Eiköhän se siitä. Toisaalta, nyt  täytyy saada n. 1.5 vkon emmeet kotiin. Vaatii mielikuvitusta keksiä etukäteen kaikkea syötävää. Tosin omat listani ovat melko perinteiset eli pohjatavara on suht. samaa, niistä vaan voi sitten värkkäillä erilaisia ruokayhdistelmiä viikon myötä. Ja ensi vkolla on myös yksi lähiopetuspäivä, johon täytyy varautua. Omat eväät siis - mehua, leipää, jugurttia. Minä en suostu maksamaan hikisestä lounaasta maltaita, en edes uusitussa "ravintolassa". Ketuttaa muuten tämä ilmaisu, jossa työmaaruokalat ja -kahvilat ovat vuosien myötä muuttuneet mm. henkilöstöravintoloiksi. Shit! Niillä ole ravintoloiden kanssa mitään tekemistä - samaa mössöä tarjolla kuin ennenkin ja hinnat ovat vain nousseet. Nykyään niissä ei viitsi syödä hintojen takia, vaikka osassa olisi suht. laadukastakin syötävää. Samalla rahalla, jonka kuluttaa em. lounaaseen, Welhotar laatii jo kaksi lounasta ja ainakin yhden iltaruuan sekä mahdollisesti vielä muutakin.

------------------------------------------

254944.jpg

Hei kavrut, ei oo mullakaa mitää rapottavaa. Juu, paitti ett eile orja oli taas reilull päällä. Se duunas itellee jonku donarisalaatin ja mä sain pual puukkii sitt donarii. Njam....hyvää...heekkuu! Mä sitt muuta tehnykkää ku makasin. Ei tehny kyll orjakaa. Mä näin. Ensin se makas vaa. Sitt se duunas safkat ja makas taas. Ja sitt se tiskas ja meni muka lukee, mutt siihe se nukku. Ja sitt yälä se taas vähä aikaa oli mun kaa hereill ja eiku makaa taas. Mite noi orjat jaksaa? Toiki, vaiks se ei nuku aina, mutt makaa siälä sänkyss. Väitti ett on liika kuuma! No, oliki kyll. Munki piti siirtyy taas basee yhes vaiheess, ku tuukkii alko kuumottaa suaras aurinkoss. Kai sitt orjaaki alko kuumottaa. Onneks sill oli kummiski joku rätti päällä. Ja kävi se välill suihkuss, väitti en on viileempi olla. Pyys muaki mukaa. Jäks, en menny. Menin sitt myähemmi tassuttelee sinne märäll lattiall. Se oli oikeestaa aika kliffaa. Mutt ei mua saa kokonaa kastella tai sillee. Siit mä en tykkää, enkä roiskuttamisest. Mutt joss siin tassuttaa, se on iha eri jutska!

805513.jpg

Tsiigatkaa, hei. Mami sano, ett varpisti toi ekaks on rakennettu toho ikkunaa noi hyllyt, ett sais niinku kukkii ja vihreet! Nouvei, iha selkeest se on kissinkoill, niinku toss alhaall näkyyki. Must aika vinkeet. Mamiiiiiiiiih, voisko meillki tehdä tommoset, vaiks partsill. Tai makkarii. Mä diggaisin, hei. Mutt nyt mä voin mennäki viälä partsill, nyt siälä on sopiva vilpost. Huamisee...

-----------------------------

Täälläkin on nyt sopivan vilpoista, odottelen Kaffettimen Haltijaa tulevaksi!

Päivän slogan: Aina ei tarvitse olla hauskaa, pääasia että nauttii!

Päivän biisi: Alcohol

Luettua: Paul Sussman - Temppelin salaisuus, *huoh*, miten minä käteni tähän taas iskinkään. Kaveri on tavinskikoodinsa lukenut ja sen todella huomaa, ikävä kyllä. Asiaakin sentään on, eli dharmaattista kuvausta palestiinalaisten, arabien ja juutalaisten välisistä suhteista sekä hyvää arkeologian tuntemusta. Muuten tästä ei todellakaan löydy mitään lukemisen arvoista. En suosittele, tai no, siis ainoastaan akuuttiin kirjapulaan - ja muistakaa vetää taas tumput käteenne! Ei tule meille edes käymään toiste, ei tämä opus, ei...

                                   265380.jpg

                               KEHITTÄVÄÄ KESKIVIIKKOA!