Juu, marinaa ja väninää – unet menivät taas ketuillensa. Ei auta mikään, ei! Taas taisi tulla se vajaa 4 h täyteen. Oikeastaan eniten ottaa päähän se, että väsyttää, mutta ei nukuta – juu nou? Se tuntuu jo kasvavana ketutuksena. No, huomenna pääsen Varaston hellään huomaan ja väsyttämään itsensä jälleen siellä! Kissakin saa olla päivän yksin, ehkä sekin rauhoittuu tuosta normaaleihin aikatauluihin (ai, mihin normaaleihin – täällä ei kukaan ole täysin normaali). Minä olen äärimmäisen kade niille, jotka pystyvät kävelemään ja nukkumaan edes suht normaalisti! Täällä nimittäin ovat Usko, Toivo sekä Motivaatio kateissa!

Eilen kunnostauduin kotitalousihmisenä *taputtaa itseään päähän*. Sulatin pakastimen, puunasin sen ja lisäksi siivosin vielä jääkaapinkin samalla =O Kävin viemässä säkilliset roskia, kellarissa (joka on toisessa talossa) hakemassa vanhan päiväpeiton sekä raation. Wau – puuhaa riitti koko aamupäiväksi. Lisäksi yhdytin Belgarionin ja Kummisedän. Belgarion tulee tänään tänne ennen roudausretkeä. Kummisetä ehti jo illalla käväistä ja tuoda raatioon piuhan, se on jossain muutossa hävinnyt. Uusi piuha, maksoi puoli pussia roiskeita ,D Putsasin samalla raationkin, se on aito 70-luvulta kotoisin oleva hieno pieni, musta ja tyylikäs vehje... pelaa kuin junan vessa. Taksotkin tilasin täksi ja huomiseksi päiväksi – saa nähdä, onnistuiko.

Ai niin, kun tein valituksen siitä maanantaisesta takson tulematta jättämisestä, sain eilen vastauksen. Juu, yhtä ympäripyöreää kuin aikaisemminkin. ”Olemme pahoillamme. Kuljettajan virheestä on ilmoitettu liikennöitsijälle.” Mitä se minua lämmittää, ei yhtään mitään. Pitäisi saada joku hyvitys, esim. yksi käyttämätön matka lisää tai jotakin, jos yksi menee pärsheelleen. No, toivottavasti toimintojen siirtyessä Palmiaan jokin muuttuu. Tosin, Tsadin toimet tuntien, pahaa pelkään, tosi pahaa! Mutta aina voi valittaa korkeammalle taholle, otin selvää jo. Pitäisi vain soittaa ja kysyä, onko asiasta jo tehty ennakkopäätöksiä. Tiedän, että tästä on tehty useampia valituksia, siis HMPK:n toiminnasta kaikkinensa.

Eilen ei sitten muuta ollutkaan ohjelmassa. Ruuaksi laadin soijasuikula-vihannespataa ja hirssiä. Suikulat maustoin muka-broiskuksi, hulautin vielä sitruunaa ja tandooria sekaan. Hyvää tuli! Kourallinen suikulaa riittää yllättävän pitkälle, ainakin täällä. Ei sille oikein mitään resettiä sitten tullut, kunhan lykin currya ja valkosipulia sekaan ja lopuksi lurauksen ruokakermaa ja sitruunaa. Pääasia, että maistui hyvälle. Kissaressu ei tiennyt, miten olla ja eleä, kun tuoksuu hyvälle, mutta ei emäntä anna mitään suikulaa. Herkkutakamus luuli sitä suikalelihaksi, ilmeisesti. En voinut sitten antaa maistiaisiakaan, kun tuli sen verran tujua tavaraa.

Kirjatilanne on ankea. Varauksissa näkyi vain 4 opusta tulleeksi, kotona on pari lukematonta (joista yksi kyllä melkoinen tiiliskivi). Pakko taas lainata vanhoja dekkareita, mikäli ei muuta löydy. Kauppalista on kammottavan pitkä, kaikkea puuttuu, vessapaperista lähtien ,D Onneksi on Liiteri. Onneksi on Risma. Onneksi on Belgarion avittamassa!

--------------------------------------

254944.jpg

Purrrmenta, kavrut! Tiätteks, mä ihan luulin, ett toi tekee kerranki suikalelihaa. Höh ja mitä viälä, jotai iha omituist mössöö, enkä saanu ees maistaa. Sain vaa tavismuanaa, en tykkää. Sitt se meni ja tonki koko pakkase auki. Ei siäll ollu kyll melkee mitää. Mutt jotai mä näin – hirrrrrveeeeeeeen iso biitti lihaa, oikee iso. Miks se ei koskaa tee siit mitää. Mä voisin syädä vaiks sen kaikki! Nii iso, nii heekun näköne, melkee mun kokone biitti! En tajuu tota mamii. Syä roskii ja tommosii, vaiks heekku möllöttää pakkasess. Nih kerta! Mullaki on tuall heekkuu, mutt sitä ei anneta. Se sano, ett ekaks yks puukki tyhjäks *möks*. Karmeet ku on tommone mami, ku määräilee. Antais mun vaiks valkkaa, kyll mä varmaa osaisi itekki, siis valkkaa, en kyll avaa niit pussukoi ja puukkei. Oon muute ollu ihan kilti. Jolisin kyll mamin hereill. Tsihih, se herää aina, jos mä kiipeen tän konee lähell tai meen toho vihreesee viitakkoo, siit se ei tykkää yhtää. Heti alkaa kiljuu. Nii ni sillee sen saa aika nopeest ylös. Tai jos alkaa muka ähisee, niinko tekis kakkist jonnekki. Sillo se nousee varpist ja alkaa mäkättää. Mä osaan kyll huijii sitä aikastas hyvi. Enhä mä nyt semmost tekis *hyveellinen virn*, kuhan yritän saada vaa hereill ku yksi on nii tylsää. Viäl oo näkyny paljo yäpeehosiikaa, yhe näin aamull. Otin kii ja söin, aamupala, nääs. Piän ja mitätö, höh! Vast myähemmi kesäll tulee semmosii isoi peehosii, ku raksuu kivast suuss, ku ne ottaa kii. Niitt mä sitt mettästelen aamusi ja iltasi. Mami menee Pojan kans tänää kauppaa, tois nyt sitt kunno muanaaki! Tämmöne foto taas, en antanu mamin kuvaa mua, mä ku goisin vaa eileski.

1759223.jpg

Kliffaa torstait kaikill ja huamisee!

----------------------------------------

Ai, kissalle ruokaa, Vincent – jääkaapissa on kissanruokaa jo valmiina!

Päivän slogan: Parempi tehdä itse asia hyvin kuin antaa toisen tehdä se keskinkertaisesti.

Päivän biisi: Soita v*ttu Paranoid!

Luettua: Torsten Krol – Pitkä matka Callistoon, hiukka yksinkertainen maalaistollo joutuu sotkeutumaan omituisiin tapahtumiin matkallaan ilmoittautumaan armeijan palvelukseen. Hyväntahtoinen ja rehellinen kaveri on ihmeissään, mitä oikein tapahtuu ja miksi. Hillitön opus, aivan mahdoton. Itkunaurattava, suosittelen ehdottomasti kaikille! Timo Parvela & Kari Väänänen – Taivaan tulet, tämä on ilmeisesti tullut kuvalaatikosta, minä en ole nähnyt. Kirjana ei paashkempi kotimainen tarina poliisien elämästä Kemijärvellä. Kyllä tämän nyt läpi lukee, mutta eipä juuri muuta. Leif GW Persson – Toinen aika, toinen elämä. Tutkintaromaani Länsi-Saksan lähetystön valtauksesta ja sen seurauksista kymmenisen vuotta myöhemmin. Ketkä lopulta ovatkaan sotkeutuneet asiaan ja millä tasolla? Anna Holt pääsee mukaan tutkintaan... Ei pahempi, perinpohjaista selvittelyä, kovasti todenoloista. Ehkä vähän pitkästyttävääkin, mutta aivan lukukelpoista näin lomasella. 

                                         265380.jpg

                                                     TORJANTAITA!