Komeaa aamua vaan kaikille – täällä on ainakin upea auringonnousu. Muuta upeaa ei kai kannata odottaakaan. Maanantai, uaahh. Nukuin erinomaisen kehnosti, samoin kissa. Ei kiva eikä mukava. Pakko se taas on raahautua Varastolle. Tietäisipä vain, miten taksot tällä viikolla kulkevat... Jos haluaisi käyttää palveluja täpöllä hyväkseen, pyytäisi taksoja ajamaan jotain kummallista kautta Varastolle, höpöttäisi joutavia ja olisi eeeerittäin hidas ,>

Ei, minulla ei todellakaan ole juuri mitään rapottavaa eilisestä. En nimittäin tehnyt mitään. Päikkäröin, siivosin ja laitoin perussafkaa. No, harjasin väkisin kissan. Karmea ja vaarallinen työ, joka oli pakko tehdä. Kumpikaan meistä ei pitänyt siitä. Eväkseksi tuli salaattia uusista perunoista ja porganoista, parista sillipalasta, purjosta ja dillistä, sinappi-kurrikastikkeella yhden kananhävyttömän kanssa. Eli ei mitään kulinaristista haastetta edes. Tosin kylläkin erinomaisen kummallisen näköistä mättöä. Kai sillä tämän päivän pärjää.

Odottelen vain huomista (puoli päivää vapaata) ja torstaita (loman aatto). Kyllä nämä neljä päivää tässä menevät, kun kerran on pakko. Lomaakin voisi siirtää, mutta ei huvita. Jos siirtäisin sen elokuulle, olisi paljon kurjempaa tulla takaisin paperipinojen pariin. Nyt on vähäsen toivoa, että kukaan ei ehdi raataa mitään hurjia tuon muutaman päivän aikana. Minulla on aivan mahdottomuuksiin meneviä suunnitelmia sen Hakiksen retken lisäksi - esim. Iikkea ja/tai Bauhaussi ym. Hui!

Yksi Herjaamon vanhoista työkavereistakin soitteli tuossa yhtenä aamuna, päissään kuni käki. Oli kai myös aloitellut lomaansa. Kovasti ihmetteli, miksi en tulekaan takaisin ja kaipaili minua *köhh?*. Sanoin, että en todellakaan ole tulossa takaisin, en ainakaan 70 leidin bileisiin johonkin Tsadin takamaille, en. Parempi Varaston hellässä huomassa, kirjaston ja lähikaupan tuntumissa... Eipä hänen puheistaan oikein muuta irronnut, vaikka juttusi melkein puoli tuntia. Lisäksi hän pyyteli minua johonkin Herjaamon lopetusbileisiin. En kyllä aio mennä, mikäli esihenkilöltä ei tule kutsua... en minä enää ole sinne mitenkään sidoksissa, että voisin vain ilmestyä paikalle. Enkä tiedä, kiinnostaako minua asia mitenkään hirveästi edes. Ikävä ihminen meikäläinen taas.

Kyllä tämäkin viikko tästä, kun vaan nyt ensin pääsen tänään työpaikalle. Olen saanut taksovalituksiin vastauksia; kaikissa suurinpiirtein samaa. Takso ei ole vastannut jostakin syystä, HMPK:ssa tiedot ovat oikein, mutta eivät vain välity kuskeille oikein. Syy ei ole HMPK:n (tietenkään), vaan sen firman, joka vastaa tekstivälityksestä. *Huoh*. Alan kyllästyä noihin selityksiin. HMPK on puhdas kuni pulmunen ja minä valitan turhasta... sen käsityksen vastauksista saa. Lisäksi korostetaan sitä, että takso saa olla 10 min myöhässä tai aikaisessa, eli tämän mukaan takso on ollut aina myöhässä vain 2 – 5 min, kun aika lasketaan tuosta 10 min ”laillisesta” myöhästymisestä. Eikä tuosta ajasta (n. 15 min yhteensä siis) vielä kannata valittaa, ainakaan tämmöisen puolikasliikuntaesteisen – enhän minä ole edes oikea kunnon vammainen. Voi ziis, antakaa minulle taksintilausoikeus, minä näytän teille, miten taksi Helsingissä oikeasti toimii!

No, minä tässä lähden vaatehtimaan itseäni ja keräämään tavaroita alkavaa viikkoa varten. Eikö vain ollutkin jännittävä postaus?

-------------------------------------

254944.jpg

Purve, kavrut! Joo hei, taas toi safka mättää. Mami antaa mulle vaa kissinruakii taas. Ei muuta, ei ees sitä fisuu mitä eile söi. Se haisu hyväll, mutt oli liika sualast, se sano. Tosi epist taas. Mutt sitt mä sain kyll makaa sen viakus monta kertaa eile, otettii päikkäreitt ja se paijatutti mua ja silleesä. Ja mä sain makaa ulkon, ku oli kliffat kelit ja kaikkee. Mutt siis toi ruakapuali vaa hualestuttaa. Poikaki kävi kaupas olis se lauvantain, mutt ei ollu kuulema keltast jauhist. Mite nii, ei jauhis oo keltast. Mitä tääll oikee on alkanu tapahtuu? Mä en tajuu! Oon sitt pistelly raksui menee täpöll ja vähä vähempi tota kissin määkämuanaa, kyll silläki pärjää. Se on vaa nii tavallist, ei mitää heekkuu. Vaiks saan mä aina sen kalkonibiitin aamull. Se on sentää pysyny, ei oo ainaskaa viälä muuttunu. Nyt toi meinaa taas jättää mut koko päiväks yksi. Mutt sitt se on taas mun kaa pidemmä aikaa himass. Mä vaa ootan. Kyll mä jaksan tääll päivänki, mä goisin tuala aurinkoss ja otan suulist ja tsekkaa noit tirppalintui. Ja ku mami tulee, mä meen sitä vastaa jo ovell – mä tiädän aina, millo se on tuloss! Mä oon melkose fiksu kuiteski kissiks... Täss mä muute etin napikoit partsill, toi yks piilotti niit. Ei ollu kliffa juttu. Höh. Mutt löysin kaikki.

1728985.jpg

Nii ett kliffoi kelei vaan kaikill, suulist ja sillee, tirppalintui ja muuta! Huamisee.

------------------------------------

Vincent, kyllä tässä sitä lihaakin vielä hankitaan – ollos huoleton!

Päivän slogan: Entisistä uhreista tulee helposti uusia hyökkääjiä.

Päivän biisi: Seinillä on korvat

Luettua: Vielä oli välistä jäänyt ainakin yksi Anne Holt – Minkä taakseen jättää. Aika kammottava kertomus lasten kidnappaajasta, jonka motiivit ovat kyseenalaiset. Tilanne ratkeaa lopulta. Dekkareiden ja Holtin kavereille sopivaa luettavaa. Lisäksi uusioluennassa Arne Dahl – Verikyynel, sarjamurhaaja matkustaa Jenkkilästä Ruotsiin, mutta miksi. Kelpoista juonen kehittelyä, alussa vähän tökkii, kaikki ei oikein pelaa. Jatko sitten sitä paremmin. Lisäksi samalta tekijältä Vuoren huipulle, dekkari, joka alkaa futisfanien joukkotappelusta paikallisessa kapassa. Sama ryhmä poliiseja häärii näissä mukana, joten olisi ehkä suotavaa lukea nämä kirjat aikajärjestyksessä. Suosittelen kyllä Dahlista pitäville, ihan kelpoista luettavaa tämäkin, näin kesällä ainakin. Ja sitten tiedoksi: HelMetin heinäkuun uutuudet päivitetään vasta elokuussa – että kehtaavat. Nyt pitää taas leikkiä kustantajien sivuilla ja selata haulla, onko mitään mielenkiintoista liikkeellä. Tosin minulla on 27 lainaa parhaillaan....

                                           265380.jpg

                                                    NO SITÄ MAANANTAITA!