Hejokohan se tuossa kommentaareissa ihmetteli Malmin perunapeltoja - kyllä niitä oikeitakin vielä löytyy. Edelliskesänä mm. meidän parvekkeelta ,D  Mutta nyt kyseessä ovat nämä hoitamattomat kevyen liikenteen väylät, jotka ovat jäätyneet perunapeltomaisiksi muodostelmiksi. Erittäin vaikea ylittää, erittäin vaikea pysyä pystyssä, erittäin paljon vidhuttava meininki! Mutta taas ollaan armaassa Herjaamossa, tässä yntyjen mämpäröimässä punkelossa! (Joka tunnistaa lainauksen saa... tuota saa ... 10 pistettä ja Polgara-merkin!)

Olen tässä miettinyt erinäisiä kysymyksiä. Eräs asia erityisesti vaivaa mieltäni. Kehoitetaan, että älä ota kesäkissaa. Tämä asia on toki selvä. Mutta on myös versio: "Älä ota kesämiestä!" samoin perustein. Kissat yleensä päätyvät kuitenkin Hesyyn, mutta minne päätyvät kesämiehet. Onko jossain talteen otettujen, eksyneiden ja nälissään harhailleiden kesämiesten miestalo? Missä se ON? Saako sieltä hakea kotiin miehen samoin perustein kuin Hesystä kissan? Aikuisesta kollista maksetaan 50 juuroa. Kolli on käytetty eläinlääkärissä, hoidettu, testattu, rokotettu ja siitä on huolehdittu. Kuukauden ajan voi vielä käyttää Hesyn lääkäripalveluita ja jos kolli osoittautuu jostakin syystä sopimattomaksi torppaan, sen voi jopa palauttaa! Pennuista taas maksetaan 100 juuroa, mutta palauttaa voi jopa puolen vuoden päästä ja saa vielä osan rahasta takaisin. Pennutkin on käytetty lääkärissä, tarvittaessa leikattu, rokotettu ja hoidettu. Minua kovasti kiinnostaapi tämä asia! Eli kertokaa, oi Lokistanian kaikkitietävät ystävät, missä ne kesämiehet nyt piileksivät? Ja voiko niitä hakea jostakin noin niinkuin valitsemalla vaan joukosta sopivan? Vai olivatko ne vain karkulaisia, jotka on talven tullen löydetty ja riemuiten saatettu kotoon?

Tänään tulee käymään rouva Isohko Pomo, puhumaan yhteistoimintalaista. Suoraan sanoen, tärkeämpääkin puhuttavaa minusta olisi. Esim. määräaikaisten tilanne, työtilanne, tulospalkkaus jne. Ei, en ole enää kovinkaan katkero, hieman vaan bitteri kuitenkin. Selvittelin asiaa ja kuulin, että yksikössämme on, yllättäen, vain 3 määräaikaista. Jossain vaiheessa oli enemmän! Vakinaistamisista ei siis ole ilmoitettu missään eikä mitään paikkoja ole laitettu ikuna ainakaan täällä hakuun. Ihmeellisiä ovatten Tsadin virkojen tiet.

Rapoan sen verran, että nyt särkee joka paikkaa. En saanut kunnolla unta. Mikään asento ei ole hyvä. Kissaherätys kävi joskus 2 - 3 välillä. Onneksi riittää sähähdys "Prrrrrrrrrrle, nyt nukutaan" ja hiljaisuus laskeutuu jälleen Welhottaren residenssiin. Joka sitten herätinlaitevehkeen soidessa muuttuu hervottomaksi kissihepulitantereeksi.

-----------------------------------------

Purrrrrrrrrrrmenta, kissinkat! Joo, mamiska laitto eilen sille Hesyn tätsyllekin sen Kollikalenterin ja jotain rapoa musta, hei, siis musta. Se kyll sano, ett se kerto ihan kivoi asioita. Mutt ei kai ne voi tulla hakee mua pois - eihän? Mä en kyll lähe täältä yhtää mihkää - nih! Joo, mä tota, nii, mä siis nukuin koko eilisillan, kun meill oli nii rauhallista. Mamikaa ei laittanu semmost ruakaa, ett ois pitäny vahtii. Jotai lohkopottuja se laitto itte. Ja jotai vihanneksii. Ei paljo kiinnostanu. Nii ett mä sitte nukuin. Kai sitä on sitte pirtsakkana yöllä. Ja kesäll mamiki nous joskus 3 aikoihin, nii mä kävin vaa kysyy, ett jos se vaiks meinais herätä. Se sano kyll aikastas rumii sanoja. Ett mä menin sitt meditoimaa soffalle. En mä enää goisinut. Mutt sitte se karmee herätinvehje alko piipittelee ja mami punkes ittesä ylös ja taas tuli rumii sanoja. Ei siis mulle, mutt sitä taas vissii vähä sattu. Mä sitt ilahdutin sitä vetämällä kunnon kissahepulit heti ku se avas partsin oven. Ja lopuks mä vedin kunnon jolinat siälä partsilla. Upeeta jolinaa, ku on muute iha hiljasta. Mä luulen, ett kaikki varmaa arvostaa semmosta siihe aikaa aamusta - mä ainakin! Sitt mä pummasin mamilta palan sitä oranssii fisuu, hei se söi sitä aamuleivälki! Ja sitt mä pummin maitonappei. En mä kyll tajuu, pitäisköhä mun mennä silmälääkärill tai jotai! Mä en nähny yhtä nappii, ku se putos. Mä luulin, ett se meni soffan alle, vaiks se oliki ihan näkyvis maton päällä. Mami joutu näyttää sen mulle. Sitt mä yriti viälä pummii lisää, mutt ei onnannu. Laitto mami kyll kaikki ruuat ja vedet ja putsas laatikon. Mutt vois se jättää niit nappeiki päiväevääks! Ei mua yhtää haittais...

                              260442.jpg

Täss vois olla vähä joita ideaa. Kun Leksa eile kaipas jotai muuta, ku Kollikalenteri on tehty kerta jo. Eli Kollikaraoke Catbariin, tai sitt vaiks ihan oma Kollit koossa -CD. Eiks ois seki aika päheetä? Noin niinku jatkossa. Ei kai me tätä viihdykehommaa tähän jätetä? Mä meen jatkaa nyt tota meditaatiota. Kohta se mamiki taas tulee - aika menee päivällä joteski aika nopeesti *unelias kissavirn*! Purrrrrrrrrrmiseen!

------------------------------------------

Selvä, siis meditoimaan. Tämä täällä alkaa leikkiä työntekoa, koska yhteydet kaatuivat eilen iltapäivällä. Mikään ei toiminut, ei niin mikään! Joten tekemätöntä työtä riittää, kuten aina. Mutta kaffetta, hei, joku keittämään mulle kaffetta!!!

Eilen luettua : Laura Similä (toim.) Cuba Libre! Fidel Castron ja Ernest Hemingwayn Kuuba  ja sitten Regina Rask - Puhtaalta pöydältä. Cuba Libre! on erinomaisen suositeltava lyhyt esitys myös Kuuban historiasta - kannattaa lukaista.

Päivän slogan: Yksi kaikkien ja kaikki viran puolesta!

Päivän biisi: Albatrossi

260468.jpg

Jaahas, Pahan Vaatturin Pinkku on jo täällä vängertämässä yhteyksiä kondikseen! Hyvä! Pääseekin sitten töihin - ihanaa Pinkut, ihanaa!

TIMMIÄ TIISTAITA LOKISTANIAN URHOKKAILLE!