Huomenta, Lokistania! Enhän minä eilen enää mitään muuta rapoa jaksanut, kyllä se nyt vaan jämähti tuohon ruoka-asiaan ,D Eipä täällä ole kyllä ihmeitä tapahtunutkaan, mistä rapottaa kovasti. Kello on kolme ja eiliset juhlijat ovat hetkeksi hiljenneet, kohta alkanee uusi trafiikki. Täällä ainakin biletettiin kovasti iltaa myöten, kovaa ja korkealta. Ei se minua kyllä haitannut pätkääkään, kun olin hereillä ja väsäilin omia hommiani. Ja pitäähän nuorilla olla kivaa *mummovirn*!

Käytiin Belgarionin kanssa normiroudaus jälleen. Kirjasto tarjosi 7 varausta ja vähän muutakin luettavaa, nyt myös jo Belgarionille. (Lupa lukea...) Yhteensä lainassa on siis 21 kirjaa, varauksissa 30 opusta – uutuusluettelo näytti ilmestyneen jo perjantaina, kettu, olin jo vähän myöhässä. Kaupoista ei ihmeitä tarjoomuksia mukaan sattunut, vähän tipua naturellina (99 c laatikko, 300 g, ei paha) oli repäistävä kuitenkin kärreihin. Ja kesäkurmitsaa, sipulia, terttutomaatteja ja porganoita sekä paprikaa, kaikkia onnistui saamaan Liiteristä äärihalvalla tällä kertaa. Ai niin, ostin pari kourallista ruåtsalaisia uusia perunoita. Ihan vaan sen takia, että minua on ärsyttänyt tuo sillipurkki jääkaapissa, jossa 3 – 4 palaa etsii toisiaan. Syön ne tänään pois raejuusto-sipuli-silli –hässäkkänä. Muuten onkin mukava, kun ei tarvitse miettiä eväitä. Voi tehdä sellaista ruokaa, joka muhii pitkään jne. Huomenna isketään tattarin kimppuun, ainakin.

Eilen muuten syötiin ne soijasuikulat tomaattihässäkässä. Belgarionille taas uusi tuttavuus, mutta hän piti, eli soijarouhetta ja –suikulaakin on lupa käyttää jatkossa. Minä nyt testaan Pojalla kaiken, koska hän joutuu yleensä myös tekosiani syömään ,D Tuo hässäkkä oli Belgarionin mielestä selkeästi suikulalihapadan oloista kaikkinensa (kamala hämäys!), lisäsin siihen vähän basiliskoa ja tomaattia putkilosta. Juu, ihan hyvää se oli, mutta itse teen parempaa. Eli tämä on semmoista ruokaa, jonka voisi ostaa varalle keittiön kaappiin. Joskus tulee päiviä, ettei huvita tehdä ruokaa – silloin tällaiselle on käyttöä! Marinoidut sienet olivat älyttömän hyviä. Puoli purkkia meni heti, lisää ostetaan kun mennään takaisin töihin. Suosittelen! Samoin tuo ”itämainen” salaatti oli minun makuuni, ei tullut vatsa kipeäksi, kuten kaalista ja porkkanasta muutoin raakana. Hiukan makea/hapanimelä maku, herkukas, seassa oli muuten hapankurkkua pieninä suikaleina! Tämä tykkäsi ja aikoo sitäkin käyttää jatkossa. Äh, taas meni tänne ruokapuolelle, mutta se nyt on vaan lauantaisin iso osa päivästä. Yritän aina silloin laittaa jotakin parempaa ruokaa, jota Belgarion ei intissä taatusti saa. Kuvitelkaapa nyt intin tofu-vihannes -wokkia tai soijapataa *kikattelee*, ihan totta!

Pakko kertoa –ruokajuttu vielä, toivottavasti ette kyllästy: Belgarion oli mennyt suoraan exän luo lomalle tullessa. Siellä kaapit olivat typötyhjiä ja mitä tekee nälkäinen nuori mies? No, valmistaa höyrytettyjä sipuleita ,D Eli mikrottaa sipuleita pienessä tilkassa vettä, mausteita ja ripaus sokeria sekä syö ne leivän kanssa. Eipä ainakaan kekseliäisyyyttä puutu. Ai niin – vielä tiedoksi – Belgarion pyrkii vielä perjantaina AMK:n kaiken varalta. Että nyt on pyrkimiset sitten joka paikkaan, jospa jonnekin ainakin pääsee (luulisin ainakin)! Elämme jännittäviä aikoja 20.6. jälkeen ,D

Varastosta ei sitten sanaakaan tämän loman aikana. Mömmörapoa ehkä tulee, aloitin tänään tuon annostelun varo-varo-varovaisesti. Muuten taidan tänään vain nauttia lukemisesta ja vapaasta sekä nostaa kipeän koipeni tyynylle rauhoittumaan.

--------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrve, kaiffat! Nonnih, nyt mami on mun kaa, ihan vaa mun kaa. Ja Poikaki oli eile täälä. Mä kävin tunkees itteni sen reppuun, arvatkaas, naurattiko sitä. Sitt mä sain biitin siikaa =O Ihan piäne, sitä oli vähä, noi söi sitä semmose piäne biiti kans. Oli tiätteks hyvää, joo, enkä ees ykänny. Pääruakaaki mä sain, tommost ankaa pussist. Ai nii, ja mami käski sanoo, ett se näki jotai uude mallist kissiruakaa. Ett ei ollu purkis eikä pussis, ku semmoses pahvitötsäss. Se sano, ett sitä kokeillaa seuraavaks. Ett ku ei tuu sitt purkkei eikä tommosii metallipussei tai jotai. En mä oikee tajunnu mitä se tarkotti, mutt vissii se hyvää meinas kuiteski. Ja oon mä ollu aika kilti, mitä nyt heräti mamin toss antaa mulle napikoit. Ku mä taas erehdyi goisii tuala auringoss sen jälkee, ku Poika lähti. Tottakai mä sitt oon pirteen aamuyälä. Kyll mamiska nousi eikä ees iha hirveesti urputtanukkaa, iha vähä vaa. Sain kalkonii ja maitonapikat. Ruakaa tuala onki viälä. Sitt me leikittii viäl illall, vaiks en mä taas jaks
unu, ei kyll mamikaa. Sitt me goisittii vähä. Aika kuuma tääll sisälläki on illall, ku toi suulis tunkee sisää. Mmmm, mami kotona, mmm. Kohta me varpist mennää uudestaa vähä goisii, jookosta, hei, joo! Täss mä muute oon löytäny uude jömismesta, jos tulee hirveen kuuma. Kylppäriss on tämmöne vanha pyykkikori, siin on just mun kokone tila. Kliffa vai, eiks?

1604703.jpg


Kivaa söndaagii nyt vaa kaikill ja huamisee!

-----------------------------------------

Vincent jaksaa hurmaantua Belgarionista ja hänen repustaan, hassua =D

Päivän slogan: On kouluaikaista jolinaa...
                    .... jo joutui armas aika ja suvi suvi suloinen,
                    eikä yhtään haittaa vaiks oon pienituloinen....

Päivän biisi: Summer Holiday

Luettua: M. John Harrison – Nova Swing, scifiä siitä vähän oudommasta päästä. En hirveästi pitänyt, en ole niin kiinnostunut tämän tyyppisestä scifistä.... melko erikoisen oloista juttua. Toimisi varmasti visuaalisesti, kerronta on sen tyyppistä. Vain scifistä pitäville suositeltavaa luettavaa! John Hoyle & John Mitchinson – Tietoa kaikkitietäville, heh, näillä tiedoilla on hyvä brassailla. Eli oikeaa tietoa siitä, mitä kaikki luulevat tietävänsä. Suositeltavaa nippelitiedosta ja tietokilpailuista kiinnostuneille ja oikeaa tietoa kaipaaville ns. uskomusten sijaan. Aika mainio opus, minä pidin ja tämä menikin Belgarionille jatkolainaan. Sujata Massey – Rei Shimura yakuzan jäljillä, minä olen jotenkin pitänyt näistä Shimura-dekkareista alusta asti. Ehkä siksi, että tässä kuitenkin annetaan jonkinlainen kuva japanilaisesta kulttuurista, jenkkimaustein, tietysti. Eli vähän siinä tapahtumien ohessa ihan oikeaakin tietoa tietämättömille. Tarina ei tälläkään kertaa ole mitenkään kehno. Tässä näet liikutaan myös muotimaailmassa *virn*... Suosittelen siis, ei mitään suurta kirjallisuutta tämäkään, mutta ihan käypää lukemista!

                                     
265380.jpg

                                KIVAA KESÄKUUN EKAA PÄIVÄÄ!