Erittäin mainio, suorastaan hieno lauantai-aamu! Herätä viileään (?), hämärään ja tihkusateeseen. Nautintoa. Sain jopa nukuttua vähäsen, koivet kettuilivat täpöllä eilisen puolimaratonin jälkeen. Kunnon unta ei siis saanut, sain kuitenkin urvahdettua ilman hikikelmua pään päällä. Hyvä näin, lisää, ziitos! Kerrankin toivomukseni toteutui ja tilaukseni meni perille eli sain sitä mitä tilasin =)

 

Kirjasto tarjosi oikein mukavasti koko kassillisen kirjoja. Hyvä, siis riittävät noin viikoksi. Muuta ei oikein sitten tarjottukaan. En ymmärrä, eikö kohta pitäisi olla hyvä tai jopa paras vihannesaika? Ja mitä on tarjolla – käks. Limaisia salaatinkeriä, ylikypsiä tomangeja, puolimätiä porganoita, nahistuneita purjoja. Ainoat terveet vihannekset olivat ulkolaisia paprikoita. No, eihän se auttanut, pakkohan sitä oli valita parhaat päältä ja toivoa, että edes osa kestää viikon verran. Pakkaseen ostin pari pussillista wokkivihanneksia jömmaan kuitenkin. Lisäksi on papuja ym. Eiköhän niistä taas saa evästä aikaiseksi.

 

Belgarion tulee lounaalle ja hänelle on tarjolla meren elävää pizzaa, kuten asia eilen todettiin. Elävää ravintoa... ei kun ihan tavallista pizzaa, johon sotken täytteeseen katkiksia, simpukoita vähäsen, ehkä donaria tai palan lohta, vihanneksia jne. Saa luvan kelvata – arvatakseni kelpaa kyllä. Jälkkäriksi kierremähnäpullaa ja kaffetta. Josta tulikin mieleen, että ostin eilen kesän toisen jädelön, njamm. Eikä taatusti ollut kotomaista, tämä oli äärihyvää, oikein tosi hyvää. Ei mitään Vilaon tekoherkkuva, oikeaa kermajäätelöä ostan, jos jotakin on ostettava! Nih kerta.

 

Muuten päivä taitaa mennä enemmän lukien, lepuuttaen ja Belgan kanssa kälätellen. Huomenna voisi harrastaa itseksensä vaikka siivousta. Juuri sopivasti taas kirkonmeininkien aikaan, että alakertaa oikein jurppisi. On se muuten kumma, eilen taas osoitettiin mieltä koko ilta. Minulle siis. Seinänaapurissa oli vaihteeksi pippalot ja väkeä tuvan sekä parvekkeen täydeltä; kälätystä, musiikki täpöllä ulkona, viiniä ja tupakkaa runsaasti. Eipä siihen kuitenkaan reagoitu. Nyt minä kyllä otan tämän jo ihan perskohtaisesti *loukkaantuu*!

 

No, menen kuitenkin ihan piruuttaankin kohta tupakalle. Sen jälkeen keittelen toisen mukillisen kaffetta ja alan lueskella. Ehkä. Tai otan uusiounet.

 

En muuten ota, nukun paremmin sitten ensi yön. Täytyy edelleenkin muistaa kännikän lisäksi ottaa mukaansa aina myös kotiavaimet, ettei käy näin. Olisihan se nyt aika noloa; Welhottaren peräpeili haavoilla (ai niin, sehän on jo!)...

 

Päivän slogan: Joka toiselle kuoppaa kaivaa, saa siitä työllistettävänä alle 10 €/h.

 

Päivän biisi: Vakain aikein ja harkiten

 

Luettua: Juha Vuorinen – Pilvenreunalla, blogimerkinnät hyväntekeväisyyskirjana. Ei paha, koska en seuraa blogia vakituisesti. Välillä hekotuttaa ääneen, välillä ei. Taso kirjava. Siis hyviäkin oivalluksia tarjolla ja linksun hintaan edukas ostos, vaikka vaan kannatuksen vuoksi. Kesätavaraa siis ,D Leena Lehtolainen – Tuulen puolella, tämä jäi viime kesänä väliin Lehtolais-sessiosta. Joutui siis uudelleenkäsittelyyn ja pitää vieläkin pintansa. Itse asiassa, ensimmäiset Lehtolaiset, parhaat Lehtolaiset... Tulossa mielenkiintoisempaa luettavaa. Otin nämä luentaan vain, koska olin niiiiiiiin umpiväsy.

 

265380.jpg 

 

OIKEIN VIILEÄÄ JA SADEKASTA LAUVANTAITA TOIVOEN...