Sataa. Samoissa ikkunoissa on taas valot eli muuallakin valvotaan. Hyvin normiaamu siis. Ketuttaisikin, mutta – hah – onhan sentään perjantai, onhan?

Huvikseni mietin eilen meidän rappumme, asuintalon siis, asujaimiston kokoonpanoa. Kyllä, Malmilta siis löytyy ihan kaikkea. Asuntoja rapussa on 15 kpl. Mukaan mahtuu yksi somaliperhe, venäläisperhe sekä thai-puoliperhe. Ikävä kyllä, Malmin alkuperäiskansalaisuutta ei prle soikoon edusta kukaan, sille asialle olisi tehtävä jotakin ja pian! Rapussa asuu myös diileri ja huimeiden käyttäjä –pariskunta, alko-ongelmainen pari, perheväkivaltaa harrastava pariskunta, vanhuksia, nuoria, lapsiperheitä, meitä koipivammaisia parikin, samoin sinkkuja nuoria ja vanhoja. Kissoja ja koiria, tasapuolisesti. Väritystä ja rotuja on vaikeampi tarkistaa, eläinten osalta siis. Myöskään poliittiset mieltymykset eivät ole käyneet ilmi. Ja kun kaiken tämän saisi vielä jotenkin kompattua yhteen, saisi kivan tilaston. Tämä on pienoismaailma, hei, melkein ainakin ,D Ja minä nyt näen aika vähän kuitenkin ihmisiä!

Yritin sitten miettiä samaa Varaston kannalta ja minua alkoi pelottaa. Ei siitä sen enempää, sittenkään. Voisi olla vaarallista tutkia asiaa lähemmin tai edes pohtia tarkemmin. Todetaan tänäänkin vain, että töitä on aivan hemmetisti. Toinen osasto nähkääs järjestää, kun lupa on. Ihmettelin asiaa, siellä on käytössä kuitenkin väkeä – joku lienee taas kieltäytynyt tehtävistä. Minä en kieltäytynyt, mutta soitin melko vedhuuntuneen puhelun, kun asiakirjat eivät minulle avautuneetkaan. Joku hiipivä hissukka oli asettanut ne niin, että minä en päässyt niihin käsiksi. Siis minä, jota he anoivat niitä käsittelemään. Voi käkkäräiset kääpiöt sentään! Asia selvisi, jätin kuitenkin viestiä, että seuraavalla kerralla jätän ne kylmästi pöydälle, mikäli eivät suoraan laita käyttö- ja muutosoikeutta nimiini. Eli kiire on kuin yksijalkaisella perseelle potkijalla perseellepotkimiskilpailuissa, ei ehdi kissaa sanoa. Pitää sanoa tuo pitkähäntäinen nelijalkainen ulos ovesta kinuava karvatakamus. Ainoat kunnon tauot pidin tupakalla. Ruuankin, sen hyvän eväksen, jouduin syömään äkkiänopeasti, snif! En ehtinyt harjoittaa juuri minkäänlaista sosiaalista nettailua tahi muutakaan järjellistä toimintaa koko päivän aikana - kaiken huippu. Ja samaan aikaan toisaalla valitellaan työn puutetta ja yleistä hiljaisuutta. Johdossa jotakin vikaa? Siis semmoisessa.... tiedättehän, vaikka nyt sähköjohdossa, lapamadossa vaikka ,D

Tuossa äsken ulkona käydessä tuli mieleen, että pitänee todeta pari asiaa. Minulla on selkeästi ylikorostunut velvollisuudentunto, taipumus pyrkiä täydellisyyteen, olen työhullu (jos on pakko) ja teen mieluusti palveluksia muillekin. Herranpelkoa ei kuitenkaan ole, onneksi. Se on kitketty pois jo vuosikymmeniä sitten! Jotakin opin sentään isoisältäkin.

En muuten tainnut muistaa kertoa, että Nainen, joka kävi kylillä, luovutti minulle myös stipendin. Myöhästynyt syntymäpäivälahja siis. Se muistuttaa oudosti seteliä ;D Mukana oli käyttöohje, että ei lupa käyttää tupakan ostoon (viinasta ei puhuta mitään) vaan kirjojen hankintaan. No, sillä saa yhden uuden kirjan. Jeeee, siis upouuden ja minä tiedän heti, minkä minä haen. Sen olisi pitänyt tulla juuri painosta, kunhan se saadaan vielä jotenkin minun ulottuvilleni. Sitä en mieluusti tilaisi netistä. Haluaa ostaa sen heti luettavaksi ja hiplattavaksi, tuohon kokoelman jatkoksi. Että ihan kiva ylläri! Voipi olla, että saan sen käsiin jo huomenna, kun käymme Belgarionin kanssa kaupoilla =D

Lisäksi minulla on taas ongelma. Minulla on useitakin ongelmia, mutta tämä on taas ruokkimusongelma. Eli syönkö illalla pizzaa vaiko syönkö? Pakkasessa on vielä jömma. Ei kyllä ole muutakaan ruokaa. Tai on, voisi keittää kaurapuuroa. Valinnanvaraa suorastaan ruhtinaallisesti. Ehdotuksia?! Lisäksi pitäisi taas miettiä jotakin muonaa ensi viikoksi. Pitänee käydä läpi Varastolla eilinen HS ja Liiterin halvennusilmot sekä katsastaa tarjoukset. Älkää naurako, ruokatarjous on aika iso asia, oikeasti. Jos on niinkuin laskettava aika tarkkaan, mitä ostaa. Enkä minä aina jaksa samojakaan ruokia syödä, tai ainakin Pojalle pitäisi keksiä kerran viikossa jotakin räväkämpää aterioitavaa. Huomisesta vielä sen verran, että HelMet toimii, se toimii =O Hämmästykseni on suuri, siis ainakin varaukset ym. netissä toimivat. Saa sitten nähdä, toimiiko lainaussysteemikin oikeasti livenä. Siellä on odottamassa kymmenkunta varausta, njam!

Ei taas mitään tolkkua tässäkään aamupäivityksessä. Väsyttää. Pitäisi kaikkea, mutta mikään ei oikein huvita. Eli taidan mennä lukemaan ja virittelemään itseäni Varastokuntoon.

-------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrvinka, kissinkat! Ai, ett mami niinko virittelee joteski itteesä. En tajuu, ainaha se on tommone. No on se joo puhdas tänää, eile taas hirveesti ruiskus. En tykänny, ku sitt ei voi taas olla basess eikä ees kunnoll käydä safkaas, ku kerta on sillee määkää joka paikass. Ja miks siälläkii pitää jatkuvast ravaa? Kunnon kissi mitää ruiskus käy, ku putsii ittesä nualemalla. Tsihih, näkis senki ku mami putsis itteesä ja yrittäis nualla tuukkii, tai siis eihä sill oo tuukkii. Ei se taipuis >o< (toim.huom. niinhän sinä luulet!) Aha, ai se niinko on närkki jostai, ei sitt. Muanat taas vähä parani, jotai härkää soossis, iha hyvää. Aina vaa tulee joko liika vähä tai sitt pahaa muanaa. Tai sitt se muana on vaa äkkii pahaa mun miälest. Vaiks mami sanoo, ett se ei oo pilall. Se sano, ett se aina haistaa ja melkee maistaaki mun ruakii. Ett mä en tuu kipeeks tai saa jotai pilall olevaa muanaa. Luulee olevasa taakka, siis hei, kissit haistaa tuhansii kertoi paremmi, ku vaiks mami. Mutt mä annan se luulla, ett se on fiksu ja hualehtivaine. Se tekee noill orjill hyvää, ett ne luulee olevasa fiksui ja tarpeellisii. Oikeestaa niit kauheest tarvita, ku muanan kantajiks ja tuajiks ja sitt siivoojiks! Joskus leikittäjiks, mutt mäki aika useen leikin mialuummi ite. Riippuu ihan tiätteks tilanteist. Ett teinki kandee muistaa, ett orjat on orjii ja niille tarttee joskus näyttää niide paikka. Turha luullakkaa, ett mä ees tottelisi välttis mamii, en varpist. Voin mä ihan kohteliaisuudest jättää sen rehut rauhaa ja sillee, mutt se on mun oma päätös, nih kerta. Ainaski just nyt. Tota, must tuntuu, ett mami alkaa tsiigailla mua joteski omituisest. Sen miälest tää on ropak... tro... propagandaa! No, ittehä on opettanu meit kaikki siihe. Sitä niinko tilaa mitä saa, ei ku mite se oli. Ei oo taaskaa fotoi. Mami sano, ett unohti lataa kaameran =O Tekosyy!

1956212.jpg

Mutt hei, kaikill kunno kissinkoill – tosi kliffaa viikendii ja huamisee!

---------------------------------

Vincent, kieltämättä juttusi alkavat vaikuttaa jotenkin ihmisvastaisilta?

Päivän slogan: Kun tilanne näyttää pahalta, sinun täytyy ruveta ilkeäksi kuin hullu koira. Jos menetät malttisi ja annat periksi, et elä etkä voita!

Päivän biisi: The Good, The Bad And The Ugly – arvatkaas, mikä on kännikän uusi soittoääni? Ennenhän se oli Suuri ja mahtava.... ;D Jokainen voi sitten päätellä, kumpi on enempi Welhotarta kuvaava *muahahahaaaaa*!

Luettua: Jatkoin eilistä Clint Eastwoodin elämänkerran lukemista. Kyllä, se on hyvä ja voin siis edelleen suositella. Minua viehättänee sitten tuo yksityiskohtainen kerronta eri elokuvista, jotka tietty ovat tuttuja kaikille. Myös muu elo ja mielipiteet jne. joista ei ole ollut tarkkaa käsitystä aikaisemmin, tulevat siinä sivussa hyvin esille. Tämä kirja tulee kohta luettua loppuun, on se kyllä parin päivän tiiliskivi eli illalla voin aloittaa uuden opuksen ,D

                                           265380.jpg

                                        PERJANTAITA - OI TE PELOTTOMAT!