Kukapa nyt ei heräisi ennen klo 3 vääntämään lokin päivitystä, kun on tärkeää menoa heti aamusta *virn*. Eli lähdemme Kummisedän suosiollisella avustuksella Upinniemeen, minä katselemaan komeita nuoria miehiä rannalla ja Kummisetä muistelemaan nuoruuttaan ja leikkimään reservin sissiluutnanttia. Luutnantti ja herrasmies, kuten hän itse muistuttaa. Minä epäilen hiukka tätä toista luonnehdintaa. No, takso on tilattu ja saapuu klo 5.25, vie Kamppiin, josta bussilla Kirkkonummelle ja vaihto toiseen bussiin, jollla Upinniemeen. Welhotar pelkää koipiensa puolesta, eilinen roudausretki tuntuu, siis särkee-vihloo-juilii vieläkin. Takaisin HMPK antoi luvan ottaa takson suoraan tolpalta, kun selitin tilanteen eli emme ole varma, mikä bussi ja mihin aikaan... ystävällistä, kiitos. Kun huomasin pyytää lupaa etukäteen, ei heidänkään puoleltaan asiassa ole ongelmia.

Ohjelmaa varuskunnassa on järjestetty lähes koko päiväksi. Juhlallisen vakuutuksen lisäksi siis esitellään yhtä ja toista, pääsee kiertelemään ja katselemaan (onkohan sillä Pojalla edes kunnon patja??? ;D). Niin, ja näkee paljon nuoria miehiä. Ai että Welhottarelle liian nuoria? No, mutta voihan niitä katsella, vaikkei tiedä, mitä niillä tekisi. Sitäpaitsi, jos joku ihmettelee, miksi haluan käydä siellä, en olekaan koskaan aikaisemmin päässyt paikkaa tarkastelemaan. Ja olen utelias. Eikä sovi halveksua sitä, että jos Belgarion on siellä, minä haluan nähdä missä hän monta kuukautta viettää! Ja pidetäänkö hyvää huolta (...olen kuulevinani röhönaurua...) Belgarionista ja hänen kavereistaan. Jostakin syystä hän on joutunut tupaan, jossa on sekä turkulaisia, että tsadilaisia kavereita. Ja Belgarion tuntee parhaat palat molemmista kaupungeista. Voisin jopa epäillä, että hän toimii ukkosenjohdattimena.

Mutta asiaan eli ruokaakin saamme ja Sotku on avoinna, joten olen ehdottomasti luvannut Kummisedälle perinteiset munkkikaffet. Ja Belgarion pääsee iltapäivällä lomalle, tulemme sitten samaa matkaa. Tosin olen huomenna, hah, keikalla, joten hän menee exän luokse. Onnistuin hankkimaan WLAN-kortin Kummisedän kannettavaan. Jos kortti sopii, Poika saa mukaansa myös koneen itsellensä ns. vapaa-aikoja varten. Jota onkin ruhtinaallisesti, taitaapi olla peräti tunti päivässä, yleensä. Että siinähän ehtii. Ei, kyse on ihan asia-asiasta eli tämä koulutuspuoli, niihin hakeminen yms. asiat. Upinniemessä WLAN toimii, joten hän voi suoraan hoitaa asiansa eikä tarvitse jonottaa 800 muun kanssa 2 (-> kahden) koneen käyttövuoroa. Eli varpaat ja häntylit pystyyn, että kortti on oikea!

Kipusärkyhommista huolimatta Welhotar on lupautunut huomenna keikalle Päätaloon. Ihan vain muistuttaakseen heitä siitä, että olen olemassa, jos on vaikka myöhemmin suurempikin tarvis. Minusta keikkailu on mukavaa, olen omituisesti rakennettu hyypiö. Eikä ylimääräinen rahakaan tee pahaa, vaikka siivoaminen ja lojuminen jää vähiin huomenna. Ehkä minä jaksan. Tai siis jaksan, toki, kun ensin pääsen sinne asti ja istumaan sikäläiseen kopperooni. Ja Seure maksaakin kohtuullisesti, ottaen huomioon, että on lauantai-ilta ja keikkalainen saa hieman enemmän, koska mukana on tietty lomarahat yms. ylimääräistä.

Eilisestä sen verran, että ihana Malmin kirjasto taas tarjosi 15 uutta opusta. Tilausviritykseni oli taas lauennut ja lisäksi löysin pari kirjaa lasten ja nuorten puolelta, jotka haluan ehdottomasti lukea. Kyseessä ovat tunnetut nimet, joiden en edes tiennyt (!) kirjoittaneen myös mm. varhaisnuorille. Ja paljon muutakin kivaa löytyy eli ziitosta taas, tädit ja sedät! Welhotar arvostaa kovasti ja alkaa kohta taas lukea. Ai niin, Risma ystävällisesti tarjosi kovasti paljon oranssia jömmaan eli kalkonin jauhelihaa (Vincent lipoo jo huuliaan), kebab-lihaa pussissa siipaleina, Liiteri puolestaan lahjoi hyvinkin edukkaalla kesäkurmitsalla (Welhotar leikki hamsteria). Ruokapolitiikkakin on siis hyvin turvattu ensi viikoksi.

------------------------------------------------254944.jpg

Joo, hei, terve taas! Mä en nyt tajuu. Noi on siis lähdöss kattoo Pojan tappeluspaikkaa ja tua sitt Pojan tänne =O Onkoha se sitt niinku olleskaa kunnos, jos niitte pitää se kerta hakee. Ei mitää hajuu taas, mitä orjat oikee duunaa. Pääasia kuiteski, ett mull on ruokajutskii. Mä näin, mitä mamiska toi - kilti mami, niiiiiiiiiiiiiiiiiiin kilti. Ainaksi kaks kalkonipakettii, tavallist kalkonii ja lihoi. Jesh, kissill kaa, tiätty. Ei se niit yksin kehtaa syädä kun näkee mun riutunee ilmeen. Ei varpisti. Ja sunnuntaina se varmaa tekee heekkuu Pojalle, se  tulee sillo tänne vissii vähä pidemmäks aikaa. En tajuu sitäkää, ett orja on kipee ja hullu meneee huamennaki viälä töihi. Sano, ett tianaa lisänaksurahoi. En usko, ei haluu vaa olla mun kaa *möks* eikä Pojan *möks-möks*. Anti olla sitt, kyll mä yksinki keksin jotain kliffaa. Ihan oon varma nimittäin! Mutt Pojan mä tahon nähdä ja sen uudet Stiflat, ne haisuu tosi miälenkiintosell nimittäi. 

810901.jpg

Timmi foto, eiks! Mäki haluisin tollase elävän lelun. Ostaisko joku mulle semmose, vaiks jouluks tai jotai. Tarttee pyytää ja jolista.... mutt nyt mä meen safkaa, tai siis alan pummii safkaa. Huamisee ja hei, kliffaa viikendii vaa kaikill!

--------------------------------------------------

Minä soitan nyt Kummisedälle ja herätän hänet valmistautumaan.

Päivän slogan: Lääkärin diagnoosi Welhottaresta, yksisuuntainen mielialahäiriö - tasaisen vihainen!

Päivän biisi: In The Army Now

Luettua: No, ehdin vasta aloittaa Anja Snellman - Lemmikkikaupan tytöt, lisää asiasta huomenna ,D

Paikallisuutisia Malmilta: Tämän jouduin lukemaan oululaisesta Kalevasta,  höh. Minullahan se, tiedättehän, tämä aamujäykkyys ja nousemisen vaikeus *kikattaa*. Apuvälineiden tarve on suuri...

                                         265380.jpg

                        PERIAATTEELLISTA PERJANTAITA!