Kettu, taas maanantai! Kukaan ei ole vieläkään järjestänyt asioita kuten ehdotin, että pari tiistaita tässä ensin ja sitten keskiviikko. Prletto! No, täytyy tästä Varastolle. Kiitos, ystäväni Flunssa voi oikein hyvin, minä en. Särkee ja juilii, jätin eilen toiset mömelöt piruuttaan ottamatta. Ei tullut vieroitusoireita. Nyt jo yskittääkin täpöllä.

Tänään pitää kuitenkin käväistä etelässä eli Yrjöllä ja hallissa, emmeet ovat loppu ja pari matkaa on pakko käyttää tähänkin. Ei auta, täytyy mennä. Sitäpaitsi, kumiankkakauppa ja hallin mausteet odottavat! Kummisetä vähän häpeissään lupasi käydä hakemassa paketit, mahtaakohan nyt tänään jaksaa vai onko vieläkin niin liukasta, että pääsee vain Oklaan asti (Oklasta on ulkokauttakin vain muutama metri postiin!). Töissä odottaa pieni pino perjantaisia pumaakoja, lisää on tulossa. Suurin osa väestä oli perjantaina, tavan mukaan, etätyöpäivällä. Lisäksi pari hyyppää palajaa lomilta, tietysti innokkaina työn perään *huoh*.

Belgarionkin yllättäen käväisi eilen. Laatimassa ilmoittautumisia pääsykokeisiin, oli ehtinyt miettiä yön yli ja löytänyt oikeat hakupaperit. Kyllä hän on jälleen pyrkimässä TKK:lle ja sen lisäksi HYo:oon. Ihan hyvä ratkaisu. Oli katsellut viime vuoden lukemia, niiden mukaan olisi päässyt melkein minne muualle tahansa, mutta juuri TKK:lle jäi pikkuisen vajaaksi. Sen verran, että varmasti ketutti. Nähtävästi hän aikoo nyt varmistella pääsyään jonnekin. Olisi se kiva, että Belgarion nyt pääsisi todellakin aloittamaan opiskelut. Ei muuten, mutta ettei vain joutuisi äiteensä tapaan pätkätyöläiseksi Herjaamolle loppuiäkseen. Itse asiassa, hänhän jo viime kesän teki töitä Herjaamoa jkv lähellä olevaa tahoa ;D Eli poika täytti hakemukset ja pummasi minulta sitten kirjekuoret ja postimerkit, kun tiesi niitä olevan. Juu, ei tämä varmaan muuten olisi tullut ilmi, mutta Exän printteri ei toiminut, tai siis toimi, mutta erinomaisen kehnosti, joten Belgarionin oli pakko tulla tänne hoitamaan paperityönsä. Onnea sitten vaan! Hitsi, nekin pääsykokeet ovat, joo... parin kuukauden päästä, no 2.5 kk:n, jos tarkempia ollaan.

Eilinen päivä oli tyypillinen sunnuntai muutoin – haahuilua, päikkäröintiä, lukemista. En laittanut edes ruokaa, koska kanaa riitti vielä eiliselle ja täksikin päiväksi eväkseksi, kun vähän säästelin eilistä syömistä. Mitä sitä syömään, kun koko ajan vain nukutti. Annoin periksi hyvin aikaisin illalla ja vetelin sitten kunnolla unia klo 1 asti, sen jälkeen pätkäunia. Nukuttu siis ainakin on, riittävästi, väittäisin.

------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrrrrrmenta, kavrut! Joohei, vähäks toi mamiska on goisinu, iha ku me kissit. Eile jo nukuttii päiväll kimpass ja sitt viälä yälläki. Ei oo kyll ihan tavallist toi tommone, siis niinku. Mullekaa laittanu yäruakaa, söin sitt noit uusii naksui. Hirmu hyvei naksui, semmosis pikkupusseiss. Paljo parempii ku noi vanhat. Mutt niit ei kai voi ostaa tollee. Mami sano, ett kaupas on vaa isompii pussei ja semmosii paketei. Iha outoo, jos kissi niinku haluis aina eri makui, nii ni pitää ostaa sitt semmone isompi paketti. En tajuu. Mä tahtoisi vaiks aina erilaisii. No, mä sain äske kalkonii, se oliki tosi heekkuu taas. Mami unohti napikat, mamiiiiiiiiiiih, ja sitt päivämuanaa kans. Nih! Kerta mä joudun oleen kamalan pitkän päivän ihan yksin. Siis niinku ainaski nukkuu yksin. Tarviin mä sitt siihe ruakaaki, joo. En mäkää oo tehny mitää erikoist. Yks hassu juttu. Ku mamiska anto mull tota broiskuu, se ei oikee maistunukkaa mulle. En tiädä, miks ei, mutt ei ollu semmost ku piti. Mami jo miätti, ett onks se pilall, ei se kyll ollu. Mutt sitt se funtsi, ett oonks mäki jo niin tottunut noihi maustettuihi jutskeihi, ett mä en osaa syädä tavallist muanaa =O No en varpisti, mutt kunno jauhist. Ja sitt jos hei mami menee tänää hallii, ois kyll niinku suatavaa tuada piänell kissill jotai kunno heekkuu sitt siältä, nih. Kyllä mä oon alkanu olee vähä kranttu joidenki safkoje kans. Mitäs on tuputtanu aina samoi ruakii. Kai sitä vähä kyllästyyki. Ei kai se nyt oo nii vaarallist, vaiks miättis, mitä kissilleki syättää!

1361858.jpg

Täss on taas tämmöne vrii-jutska. Mamin piti niinku laittaa joku oma juttu, ei se taaskaa jaksunu. Se oli niin väsy. Mamiska onki jo niin vanha, uppovanha *kihihih*. Huamisee!

----------------------------------------

Vincent, kiitos jälleen kommenteista, vai uppovanha ja vaihtelua ruokiin. Kissa on saanut täsmälleen yhtä paljon vaihtelua ruokiin kuin itse kukin, joten ei kannata valittaa. Muuten siirrymme pelkästään valmisruokiin *jäks* ja halvimpaan purkkiruokaan!

Päivän slogan: Kun nukkuu, ei ole ainakaan tekemässä pahojaan!

Päivän biisi: Stormy Monday

Luettua: Vappu Ollonen – Hyytävät tuulet, hmph, tämän olisi voinut jättää kirjastoon. Ns. romaani miehestä, joka vokottelee naisia ympäri maata. Useampi suhde, joista jää jälkeen lapsia jne. Syykin miehen käytökseen kerrotaan, mutta sitä ei sen kummemmin yritetäkään ymmärtäää. Tylsää fiktiota, tylsää luettavaa. Welhotar ei suosittele kenellekään. Ai niin, kirjoitusvirheet olisi tekijä voinut korjata (esim. Benisilliini?). Keijo Leppänen – Isyystesti, kolmen pojan isän kolumneja lasten syntymästä kasvatukseen ja erilaisiin perhe-elämän tapahtumiin asti. Ei hassumpi opus, itse tosin olen parista asiasta eri mieltä, muuten aika hyviä neuvoja hengissä selviämisestä järkeään menettämättä. Suosittelen useamman lapsen isälle ja äidille tai yleensä vanhemmille, muut eivät tästä hirveästi saane irti. Eileen Favorite – Sankarittaret, no joo, tuota, en tiedä mitä sanoisi. Lievästi alussa kiinnostava opus, mutta sitten vajoaa omaan mahdottomuuteensa. Ideana kuitenkin se, että tytön äidin täysihoitolaan hakeutuu silloin tällöin vanhojen kirjojen sankarittaria. Erään sankarittaren tarinaa tyttö yrittää muuttaa ja joutuu itse mielisairaalan osastolle. Tämä onkin kirjan parasta antia. Muu onkin sitten pahimmanlaatuista hömppää. Tämä olisi voinut olla hyväkin kirja, mutta jotenkin toteutus ontuu. Ei Welhottaren mieleen, hömpästä pitävä voisi tämän lukea miellelläänkin.

                                 
265380.jpg

                            NO SITÄ MAANANTAITA!