Haa, nyt on neljä päivää vapaata! Saisi nukkua, mutta jokin herätti minut klo 3. Oikeastaan ensimmäisen kerran heräsin jo ennen puoltayötä. No, kohta menen takaisin nukkumaan.... Nyt on lupa nukkua, ainakin siihen asti, että Belgarion tulee avittamaan.

Tänään on kirjasto- ja kaupparoudauksen vuoro. Toivottavasti ei ole niiiiiin hektisesti väkeä kaupoilla kuin eilen. Kummisedän raportin mukaan meitin Risma muistutti Lintsin "Aja ja törmäile" -autorataa, kun ihmiset yrittivät turhaan hallita kaikkia ruokakärrejään, rakentelivat niistä esteitä ja pysähtyivät juoruamaan käytäville. Grrrr - odottakaapas, minä olen kohta tulossa. Ja minä hermostun, jos on liikaa väkeä. Tiedän yleensä tarkkaan mitä haen ja missä kohtaa kaupassa tavara on. Ja auta armias, jos joku torpsoilee, minä kyllä luukutan takaisin ,>

Hmph - liha on otettu sulamaan. Siis paisti. Kohta otan sienet likoamaan vähäksi aikaa ja teen sienisalaatin. Muu ruoka hoitaa itse itsensä. Josta tulikin mieleen, että minulla on paha olo. Aika paha olo. Olen usein sairastellut lomilla ja vapailla - toivottavasti ei taas! Eihän, pliiz! Joku  voisi vaikka toivoa sitä, jooko? Olisi niin mukavaa rauhassa lepäillä ja goisia. Kirjastossa odottaa 8 varausta ja tuossa on kai 10 vielä  lukematta, joten hyvällä tiellä ollaan kirjojenkin puolesta!

Hörhökin kävi eilen ottamassa pikavipin ja toi hemmetin ison männyn oksan parvekkeelle "kuuseksi". Olin vähän kireänä, kun sattui. Sain juuri siivottua residenssin kahdesta paikkaa, sisältä ja päältä. Ja sen jälkeen iskikin hirveä jomotus. Jalat, olkapäät, pää - huh! Oli pakko ottaa lisätroppia. Hörhö ja Hörhötär ovat siis luukuttaneet joulun alla kaikki paikat ja nyt ovat jääkaapit ja pakastimet pullollaan. Ikävä kyllä, mistään ei saa käteistä Okla-hankintoja varten, joten siksi piti tulla käymään meillä. Onneksi hän häipyi nopeasti, olin varsin äkäisellä tuulella. Hörhö oli kauhuissaan, kun jääkaappini oli tyhjä ,> Pyysi jopa syömään heille. Kieltäydyin...

Mistä tulikin mieleen, että rakkaille lukíjoille seuraava toivotus: Joulun odotus on naisen parasta aikaa. Pukki on tulossa keppi kovana, pussit täynnä lahjoja ja poistuu sitten illalla kulkuset iloisesti kilisten. (Kiitoksia työkaverille T:lle, jolta tämä on kopsittu). Kiitoksia myös hölskyvistä (!!!!) lahjuksista samaiselle T:lle sekä toiselle T:lle, joista molemmat seuraavat  näitä merkintöjä. Erityisesti T:n käyttöohje elikä tuoteseloste olivat mieleen ;D Kiitokset myös N:lle, joka lahjoitti joulupaketillisen Samarinia käytettäväksi näiden hölskyvien lahjuksien jälkeen - se tulee varmaan tässä pihassa tarpeen (ajattelen tietysti myös Kummisetää). Itse jakelin pieniä muistamisia vain - mitä nyt mieleen juolahti... En osaa enää oikein paneutua tuohon lahja-asiaan, anteeksi ystävät!

Juu, syömme tänään Belgarionin ja Kummisedän kanssa siis myöhäisen juhlalounaan. Jotain pientä kivaa ,D Ja ehkäpä Tonttukin on käväissyt, kuka sitä koskaan tietää? Jos ei muuta, Vincent on ensimmäistä jouluaan tässä talossa ja viime joulun hän on viettänyt vielä espoolaismetsissä, joten olkoon tämä vaikkapa hänen juhlansa!

-------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrrmenta taas kavrut, jos ette jo oo joululomilla! Mun-mun-mun *jolisee* mun juhlat - jee! Mä tiän jo, ett mä oon saanut semmose heekkuruokapussin. Mamin työkaverin kissi (kiiitosh Minni) on sen lähettäny! Aatelkaa, iha viaras kissi... mun tarttee varmaa muistaa sitä jollai tavalla. Mamiiiiiiiih, paa listalle, ett jotain kivaa sille ihanalle kissaleidille. Mull on oma lahja! Jonka on laittanu joku muu ku mami! Vähäks mä oon otettu *punastuu*. Mutt sen kissin mamiska on saanu Kollikalenterin kyll, ett varmaa se Minniki on sen nähny sitte. Nii, hei kavrut, Kollikalenterii on nyt jaettu sitt ihan joka pualelle! Me ollaan jo piänesti kuuluisii! Toll mamiskall on aikastas paljo tuttui ja ku se ei anna lahjoi just kellee, nii sen frendit on saaneet Kollikalenterin sillee hianosti rintattuna (kiitti Gummititi avusta!). Mmmmm, toss tiskipöydäll kököttää yks iso liha. Mami laittaa sen päiväll uunii ja se on luvannu, ett mäki saan. Sitt huamenna mä saan munuaisii. Ah, ihanii heekkui on luvassa. Ja jotai mami niist fisuistki puhu. Mulle saa tuada vaiks jääfisuu, se on paremaa kun se oranssi. Vaiks mamiska diggaa sitä oranssii kalaa niinku savutettuna. Jäks - mä en oikee tykänny! Jääfisuu siis mulle kiittosh! Mä oon sitt ollu aikastas kilttinä. Eilen mä kyll jolisin koko illan. Hei toi orja nääs pölkkäröi ja mopitti  täällä. Ei ollu kivaa. Sitt se hullu pesi kylppärin, ett mä en voinu olla ees siälä ku lattia oli määkä! Ja mun ruuat sitt siälä. No, laitto se sitte muanaa. Mutt pissilaatikkoki oli poissa ja kaikkee. Mulle tuli ihan hätä ja mä aloin jolisee, ku kaikki oli kauhee pitkää eri paikois ja mulle tuli kauhee pissitarvis, ruokatarvis ja mamiiki piti vahtii! Nih! Ett ois ollu vaa rauhassa...

310883.jpg

Tällee mä yleensä goisin tuala basessa. Siäll on hyvä mesta - oma rauha eikä orja yleensä punkee sinne. Mutt eilen se siivos siälläki, siis mun omas mestas. Emmä ihmettele, vaiks se punkeis sinne tänäänki ja laittais sinne lämmintä. On se sen enneni tehny. Hullun hommii! No, mä oon saanu aamupalan eli kalkonit ja maitonapikat ja kanaa ja naksui ja vettä. Huh - mä meen nyt goisii. Pitää viäl vähä aikaa kattoo, mitä mami duunaa. Hei, siälä muute on myrsky. Mä kävi partsill ja oli pakko tulla sisää, ku siälä kolisi nii hirveesti. Onneks mami on iso, ei sitä viä tuuli, ku se käy kaupass. Kaupass käymine on mun miälest sen tärkein tehtävä tänää. Ai nii, ja ton lihan mä haluun kaa! Se on tere taas huamisee!

-------------------------------------------

Myrskyää, se on totta. Oikein raitis keli - taitaa taksiherra saada asiakkaan! Pitänee alkaa laatia kauppalistaa ja painua aamupäikkäreille.

Päivän slogan: Säälin saa lahjaksi, mutta kateus pitää ansaita!

Päivän biisi: Punainen planeetta

Juuri aloitettu kirja: Lauriina Vilkkonen - Siipipyörillä

                             265380.jpg

MYRSKYISÄÄ, MUTTA RAUHALLISTA LAUVANTAITA KAIKILLE!!!