Ah - Iisalmi, kuuleeko Iidensalmi! Tänään oli oikein reilu taksoleidi, joka oli myös hermostunut HMPK:n töpeksintään; hänelle oli ilmoitettu, että matkani on XXX:stä ÖÖÖÖ-tielle (väärä osoite taas siis), matka 19 km. Öh, tuota, siis korkeintaan 1.9 km. Ja lisäksi seuraava keikka odotti jo 5 min. päästä! Jollakin ei nyt jossakin oikein leikkaa, vai eikö tuolla saa ajatella omilla aivoillaan. Ei kai 19 km:a aja 5 minuutissa, ei edes reipas kuski... Yhdessä ehdimme käsitellä taas välittäjien tai oikeastaan välinpitämättömien töpeksintää - jos siellä nyt on vain yhdet liikennevalot, tulkaa Tsadiin kuukaudeksi ja kulkekaa asiakkaina! Tutustukaa sillä tavalla työhön, ehkäpä sitten homma alkaisi toimia! Prletto. No, ei minulla siis sinänsä tänään mitään valitettavaa ole, mutta taksoleidillä kyllä. Yhteydet olivat taas mitä olivat, väärät tiedot kyllä kulkivat varsin mainiosti. Ja ettei totuus unohtuisi, tässäpä uudelleen adressi, jonka toivon lukijoiden käyvän allekirjoittamassa. Loppuisi tämä minunkin valitukseni edes tästä asiasta *virn*!

Eilen olinkin taas pahimmoillani repokankearättipoikki kun pääsin kotiin. Oli pakko ryömiä heti sänkyyn tunniksi. Ei nukkumaan siis, vaan lepuuttamaan ja rauhoittumaan. Silmät kiinni ja rentoutusta kehiin. Eipä se paljoa auttanut. Sen verran kuitenkin, että jaksoin raahautua suihkuun ja sain aivan pakolliset työt tehtyä. Loppuviikosta on jo niin kipeä, että toivoisi vain voivansa makoilla edes muutaman tunnin. Ei edes välttämättä nukkua. Nukkuminenkin jäi vähän heikoille, kokonaista 4 h. No, unta kuitenkin. Parempi sekin kuin ei mitään. Ketuttelee jonkun verran. Olen helvetillisen kade ihmisille, joilla ei ole jatkuvia kipuja ja jotka pystyvät kävelemään normaalisti. Olen lisäksi huomattavan kade ihmisille, jotka pystyvät nukkumaan ilman mitään apuja jopa 8 h. Minulle nämä ovat täysin saavuttamattomia etuja. No, voisi olla huonomminkin. Voisihan sitä olla vaikka imatralainen poliisi!

Tiedä sitten, miten tänään selviän viikkoroudauksesta. Pääsen sentään lähtemään vähän tavallista aikaisemmin, Kummisedän kanssa pitäisi olla treffit hyvissä ajoin kirjaston tienoilla. Ja kauppalistakin on valmiina. Kun vain pystyisi iltapäivällä kävelemään edes sen pienen matkan ja luudaamaan kaupoissa. No, pakkohan se on, ei auta. Täytyy siirtää päivämömelöt niin myöhäiseen kuin mahdollista, että ne vaikuttaisivat vasta tuolloin. Onneksi huomenna ei taaskaan ole mitään pakollista tekemistä! Ah onnea, kirjojakin pitäisi olla riittävästi *ristii sormiaan*!

Vali-vali -postaus jälleen. Juu, kun ei nyt muuta irtoa. Aika helvetillinen viikko tämä on ollut kaikin puolin. Lisäksi jouduin eilen vielä elvyttämään. Basilisko oli jostakin syystä jo heittämässä henkeään, upotin sen muutamaksi tunniksi veteen - ja kas, tänään jo nökötti pirteänä omassa lasissaan. HUOM! Vesibasiliskon kasvattajat, pitäkää huolta siitä, että vesiraja todella ulottuu  jatkuvasti pari senttiä purkin pohjan yli. Muuten käy kehnosti!

----------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrmenta kaikki kissinkat taas! Hei, ette muute usko, mutt se eiline uhkaus toimi. Siis mamiin. Mä sain eile donarii pual puukkii, siis ihmisdonarii, njammm. Ihan ilman pyytämäti. Ja sitt napikoita oikeeseen aikaa ku yks katteli kuvalaatikosta jotai typerää juttuu. Ja sitt se teki mulle tilaa sänkyss sen masun etee, just niinku pitääki. Ja ku se kävi yälä hereillä ja tsögessä, se ymmärs mennä toista kautta pois. Ett mä en herää. Ja ku se tuli, se tuliki oikee päin, ett taas sitä toista kautta. Haa - heti meni uhkaus perille, se otti sen kerranki tosissaa. Meill kissoill on kuulkaas takana mahtavat voimat, ei noi orjat tajuukkaa millaset! Nii ett tääll on kaikki kondikses ja illaks mulle on luvattu munuaisii >0< Ja piäni toivoki on, ett jos se Poikaki tulis... mull on kyll vähä ikävä. Mamiskaki jemmannu jotai heekkui. Ja ainaski Kummisetä tulee varpisti tänää käymää, ett mä voin vähä jutskaa senki kaa. Eile oli muute taas koiratappelus mein partsin alla. Hullui dogeja! Mä tsiigasin mun koritualist niitä, ne vaan haukku ja älämölisi hirveesti... melkee puri niitte omii ihmisiiki. En tajuu. Kyll kissit kuiteski on fiksumpii. Ainaski me, eiks?

750719.jpg

Mamin yhen tutun kissi käy tällee vessass - pitäsköhä munki alkaa harjotella. Toisaalta, mamiska sano, ett se kissi kerta on tipahtanu sinne vetee. Ett ehkä ei kandee. Mutt vinkiks vaa, ett me osataa ollakki tosi siistei. Mä meen nyt siistii itteeni partsill, kliffaa ku ei oo niin kuuma - se on vaihteeks taas huamisee...

----------------------------------------------

Vaihteeksi minä taas odotan, että joku muu tulisi keittelemään aamukaffet - lisäksi täältä on moni jäämässä taas lomalle, joten tarjottavaa myös, ziitos?!

Päivän biisi: Tell All The People

Luettua: Hilkka Pulli - Lämmössä väreilee totuuden jano, omakustanne, joka olisi ehkä pitänyt jättää kustantamatta tai kirjoittaa pariin kertaan uudelleen. Tämä täällä ei pidä tästä. Vain akuuteista akuuteimpaan kirjapulaan - silloinkin tumput käteen, ziitos!  Karin Fossum - Murtuma, tästä Welhotar piti! Erilaista Fossumia, koska hänethän lähinnä tunnetaan hyvänä dekkarien kirjoittajana. Tässä taas romaanihenkilö käy kirjailijan luona, välillä tarkistamassa juonen kulkua, välillä kertomassa omia tuntojaan. Erinomaisen mielenkiintoisesti kirjailijan mieltä ja tapoja peilaava tarina. Toki tässä voi nähdä myös kertomuksen yksinäisyydestä, liiallisesta kiltteydestä sekä siitä, mihin se pahimmillaan voi johtaa. Suosittelen, sen verran erilaista kerrontaa Fossumilta tällä kertaa...

Ja pitkästä aikaa, lääkärin moka: (Lääkäri ahdistuneen ja masentuneen potilaan tullessa vastaanotolle, potilaan työttömyys kestänyt kaksi viikkoa) Annetaan Medipam ja Propral ahdistuneisuuden oireen mukaiseen hoitoon. Kehoitetaan hakeutumaan työelämään ja tasapainottamaan elämää muutenkin! (toim.huom. Ja niitä töitähän nyt on tuosta vain saatavissa - että niinkuin sopii siitä hakeutua työelämään eikä syyttä suotta ahdistua kotona, voi prkele!!!!)

                                   265380.jpg

                    PERHANANMOISTA PERSTAITA!