Jäks - jo yksi päivä Herjaamolla sai aikaan massiivisen veetutuksen ja infernaaliset säryt. Ei kannattaisi... siis mennä kiusaamaan itseään. Siitä ei hyödy kuin Sveitsin lääketeollisuus, noin niinkuin myynnin kannalta. Särki niin, että nukkua sai 3 - 4 h vähän väliä heräten ja manaillen, kun mömelötkään eivät riittävästi toimi. Kele! En tiedä mitä keksiä, jollei arvauskeskuksen lääkäri ala toimia. Taidan hankkimalla olla hankkimatta itselleni jatkoja. Se onnistuu varmasti. Jospa aloittaisi vaikka juomalla kirkasta viinaa pullon suusta työpaikalla hyvin näkyvästi. Se on jo työsuhteen välitön purkuperuste. Voisi pakata tavarat jo valmiiksikin... Vai onko tämä jo liian törkeää? Mutta kun minä en oikeasti enää jaksa. Jossain vaiheessa tämä särky menee niin yli, että olisin valmis tekemään melkein mitä tahansa, jotta saisi maata edes pari päivää rauhassa. Edes...

No, sitä hauskempaa, että tänään on taas lauantai! Pääsee ainakin Belgarionin kanssa hakemaan kirjoja ja täydentämään ruokavarastoja ensi viikoksi. Ja järjestämään Vincentille iltabileitä - niitä taloontulon 1-vuotisjuhlia. Kerrottakoon, että ei, emme mesetä. Niin kivaa kuin se olisikin tms. Ei ole mahdollisuutta, eli tämä raato ei kestä (siis kone, en minä, tällä kertaa *virn*)! Jokainen tulkoon nauttimaan talon tarjoomuksia ja jättäköön viestejä, kuten tapana on ,D Tehän tiedätte... jonkinlainen pukupakko on, eli kissoilla varmaankin turkki, ihmislukijat kommentoikoot missä asussa tahansa *naureskelee*. Tarjolla siis ruokaa ja juomaa sekä mainiota seuraa... Musiikkia voivat osallistujat tuoda itse ja toivoa, etsitään sitten vaikka yhdessä. Eli - päivystelemme bileissä jo klo 16.00 alkaen, jotta kaikki ehtisivät mukaan!

Kirjoista - minua huijattiin. Erään toisen lokin lukijan mukaan Helmetissä on nykyään ns. lainaushistoria. On juu, aivan vasta tullut. Se pitää tietysti aktivoida eikä se mitään vanhoja lainoja laske eikä luettele, ei. Onneksi ne on täällä tiedossa, siis lokissa. Muutenkin varauksia oli eilen tullut vain 3, mutta 5 matkallla. Hitsi, että kirjastojen väliset matkat kestävät - sama kuin Tsadin sisäposti pahimmoillaan vie 3 - 5 päivää... Ei huvittaisi odotella, ei! Jouduin jo tyytymään omiin hyllyihin. Ruokakin on sen verran vähissä, että eilen maistui jo vaihteeksi kaurapuuro. Vincentillä onneksi on purkkiruokaa ja naksuja aina. Muuten paha perisi, jollei edes niitä löytyisi. Ja viipale kalkkunaa aamuksi oli myös jömmassa. Kissa ensin, ennenkaikkea! Ihminen pärjää kaffella ja kaurapuurolla ihan hyvin.

----------------------------------------

254944.jpg

Huamenta kaikki! Mä oon jo ihan täpinöissä, hei. Jännää! Mä sain mun eka lahjanki jo eilen. Mamin työkaveri, se T-tätsy oli lähettäny mulle semmosta uutta märkäruakaa pussissa. Hei, siin oli mun kuva, ziis. Siis ihan mun kuva päällä, ja juma ett se oli njamskista se ruaka. Kiitos T-täti, sä oot sitte aina niin kilti, siis Minnin äiteetä nyt täss tarkotetaa. Mut kai sä täti nyt tiijät, ett mä kiitän sua hirveesti ja purrrrrrrrrrrraan ihan sulle vaan, vähä lipasen Minniiki *kollivirn*! Nii, ett mami on väsänny jo tonne jotai tarjottavaa. Bisset viälä puuttuu (tää on ihan Hössöö varte, tää), mutt jotain ruakii jo on ja sitt ainaksi viinii ja boolii. Mami sano, ett mitää hirvee väkevii se ei meinais tarjoo. Ku me kerta ollaa sivistyneitt kissoi. Mutt kyll mull on sitt vähä niinku omas jömmas tuala, ett me voidaa parit hömpsyt vetästä! Nii ja tost ruuast, sitä on muutaki, mutt kaikkee ei saada tarjolle iha yhtä aikaa, ett sitt illan myätä mami tekee ja tua lisää kaikkee pöytää - ett kaikill oikeesti varmasti riittää sitte! Ihmiset saa itte syädä ja juada heekkusa siälä koneitten viäress, sanokaa se niille ,D

596950.jpg

Täst me Anskun kaa herätettii mami klo 3 paikkeill, vaiks se oliki mumissu melkee koko yän jo! Ett varpisti on hereill. Se kyll ottaa mun kaa viälä päikkärit, ett se jaksaa sitt illall. Mutt mä toivon, ett kaikki tulee ja sillee! Aatelkaa - tasan 1 vuasi omassa kotona *onnellinen huokaus*! Mä en ois ikinä uskonu, ett mull on viälä joskus hima, kilti mami, kavrui täällä ja sitt noi ihmiskavrut ku käy täälä, partsi, base, erilaisii ruakakuppei ja aina omaa ruakaa, oma louhikärmeskavru ja mitä kaikkee, nii leluja ja sillee... Siis sillo, kun mä kuljin tuala ja oli märkää ja kamalan galsaa. Kerroinks mä, ett mutt on löydetty tammikuus...hrr... sillo oli viälä kyll semmone loskakeli....Jäks! En mä sitä nyt enää viitti ajatella! Me ruvetaa aamu-unkoille ja sitt valmistelee kaikkee koristeluit ja muuta - hei nähdää illalla, jookosta!

--------------------------------------------------------

Jep, täytyy alkaa tehdä valmisteluja...

Päivän slogan: Parempi oranssi kissa kotona kuin yksikään orpo Hesyssä!

Päivän biisi: A Little Help From My Friends

Luettua: Jukka Rislakki - Latvian kohtalonvuodet; Krisjanis Berkiksen ja Hilma Lehtosen tarina, ensimmäinen löytämäni selvitys mitä Latviassa todella (?) tapahtui vuosisadan alussa ja I ja II maailmansodan aikoihin. Kuvattuna latvialaisen ammattisotilaan ja hänen suomalaisen vaimonsa kohtaloiden kautta. Ei siis mitään kovin helppoa eikä kaunista luettavaa. Suosittelen Baltian historiasta kiinnostuneille - ainakin minä löysin paljon uutta. Yksi miinus kirjalle - liitteet ja viitteet ovat kiehtovia ja mielenkiintoisia, mutta niitä on tässä kirjassa 1/3 koko sivustosta... Ja sitten omaan hyllyyn. Kas, miten sattuikin ikävään iltaan eli Harto Hänninen ja Marko Latvanen - Verikekkerit: Kauhun käsikirja. Hankin tämän aikoinaan uunituoreena ja palaan siihen aina uudestaan. Jo pelkästään upeat puupiirrokset, täsmällinen kerronta ja selvitykset, asiantunteva ote ja elokuvaluettelot ovat parasta! Eli kaikki, mitä olet aina halunnut tietää ihmissusista, demoneista, vampyyreista ja muusta viihdyttävästä on tässä yksissä kansissa. Varsinainen alan perusteos - ja vielä suomeksi! Suosittelen ihan jokaiselle - kirja on täynnä faktaa *kulmahampainen virn*!

                                265380.jpg

                       LAADUKASTA LAUANTAITA!