onneksi on vielä monta hyvää tilaisuutta, että tuo aurinko muuttuu lumisateeksi, myrskyksi ja loskaksi. Juu, tokihan minä semmoista toivon – pahaa toisille, niinkuin jokukin väitti. Ei vaiskaan, minulle on kelin osalta ihan sama, millaista on. En minä kuitenkaan lähde mihinkään, ei ole kuin yksi matka enää jömmassa ja kuu on lopuillansa. Että sillä mennään mitä on. Töihin sentään pääsen, ne matkat kulkevat eri laskelmassa ;)

Belga on tietty tulossa tänään lounaalle. Ja ruokalistalla uuden sadon pottuja, keitettyjä kananhävyttömiä, silliä, savukalaa, smäidistä, feikkigregusaladoa sekä tsatsikia. Jälkkärinä tavisjätskiä ja tsinuskikastiketta ja kaffetta. Wappulounas etukäteen siis. Samalla hän jo epäröiden lupasi teeskennellä jotakin huushollin eteen. Olisikohan tänään jo parvekkeen vuoro. Siellä on pölyistä, lasien lisäksi pitää pestä kaiteet, tuo umpioitu alaosa sekä plaatta. Maton voin pestä itse suihkutellessani, se on sellaista – mitä lie, bambua se ei ole. Mutta jotakin luonnonmateriaalia eikä paperinarua kuitenkaan. Vahakankaat myös pestään käsin, samoin siellä olevat tavarat pitää huuhtaista. Ei se kahdelta iso homma olisi, jos vain myöntyisimme siihen... Saa nähdä, miten käy!

Olen tosin varustautunut eli Belgalle on aika iso kasa kaikenlaista; siinä on jotain kivaa uuteen kotoon (taas), vähän jotain hyvää makeaa, vähän jotain hyvää suolaista ja naposteltavaa. Jospa sillä saisi jo vähän lahjottua. Niin ja yksi kirja ihan häntä varten vielä varattu ja noudettu... olen minäkin aika kiltti, joskus ja joillekin.

Minua tosissaan muuten alkoi äsken taas harmittaa sekin, ettei Exä ole pitänyt mitään yhteyttä Belgaan, ei tarjonnut apua tms. edes saamansa perinnön jälkeen. Luulisi siis, että tuolloin voisi heittää muutaman kympin tuolloin tällöin pojalle, joka elää vain opintorahalla. Mutta ei. Lisäksi hän on hävittänyt kaikki minun ja Belgan vanhat tavarat. Ihan kaiken! Meidän on turha edes mennä kyselemään vanhan kukkapöydän perään tai erinäisten kirjojen, lelujen, kankaiden sekä astioiden jälkitilaa. Roskiin ne on heitetty. Huh.... pelatkoon mies edelleen pikkusijoittajaleikkiään ollessaan työttömänä ja tod.näk. peruspäivärahalla tai vastaavalla. En minä häntä halua tavata eikä halua Belgakaan, mutta ei ole sieltä puoleltakaan kyselty ei soiteltu. Ei edes Belgan muuton yhteydessä, jolloin Exän veljen auto ja hänen suhteensa olisivat olleet hyvinkin käyttökelpoisia. No, mehän prle selvitään! Ollaan selvitty tähänkin asti ilman turhia apuja pyytämättä, kun sitä ei kuitenkaan saa, nih kerta. Joskus vaan alkaa hämmästellä tämmöistäkin asiaa. Että miten raha on joillekin ihmisille niin käsittämättömän tärkeää. Muuten äijä on tosi äijän näköinen ja liikkuu kammottavan rähjäisissä kuteissa, jotka muistamme jo n. 12 vuoden takaa. Argh. Onneksi ei tarvitse tosiaan edes nähdä häntä, jos osaa liikkua sopivan notkeasti sopivaan aikaan kylillä. *ristii sormiaan*

Hörhöjä oli harvinaisen vähän eilen näkyvillä. Syynä lienee se, että rahapäivä laukeaa sopivasti vasta juuri Vapun alla tai sen jälkeen eli silloin on taatusti menoa ja meininkiä myös hörhöin puolella. Nyt näkyi vain näitä tavishörhöjä, jotka tapaan joka kerta liikkuessani kylillä. Eli ei mitään raportoitavaa siltäkään osin.

Huh, valituskiintiö melkein unohtui! Ihan vaan tiedoksi, että parina päivänä on taas ollut oikein megalomaaniset säryt, eilen lisäksi iski iskias (joka tosin häipyi jättäen vain kevyen kenttäjomotuksen) eikä minusta ole edes kunnolla lääkittynä oikein mihinkään. Otetaan siis hyvinkin kevyesti. Olen nähkääs parhaimmillani iltaisin klo 19 – 23 välisenä aikana. Silloin pystyn kirjoittamaan, kättäilemään ja tekemään kaikenlaista muuta. Muutoin olen kuin rantaan ajautunut valas. Ihan joka tavalla. Valaita toivottavasti ei särje. Miksi minä en muutoin voi saada lekureita syytteeseen ihmisrääkkäyksestä, kun aina halutaan kokeilla uusia, turhia mömmöjä? Eikö se ole eläinkokeita vastaavaa epäeettistä toimintaa? TÄH?
 


POLKA – TUO ELÄIN.....