Ajattelin laatia oikein erillisen postauksen asiasta. Kävin äsken Eestin Herkut -kaupassa. Uusi osoite on siis Ratapihantie 9, Pasila. Lähes Pasilan asemaa vastapäätä, Itä-Pasilan puolella siis ja ratikka tulee aivan viereen, samoin bussit. Käyn itse ao. kaupassa pari kertaa viikossa ja jään aina juttelemaan kassalla kulloinkin olevan henkilön kanssa. Nyt tilanne on niin, että voittoa ei juuri tule eli asiakaspula tuntuu vaivaavan! Eivätkö kaikki ole vielä löytäneet kauppaa vai onko kynnys astua sisään liian suuri? Jäimme pohtimaan asiaa...

Kauppa on äärimmäisen siisti ja valikoimat minusta mainiot! Perältä lähtien ensin löytyy hyllysotalla mehuja ja mm. oikeaa kaljaa, kotikaljaa (joka muistuttaa vanhanaikaista Vaarinkaljaa). Granaattiomenamehu ja mustaherukkamehu ovat meidän poppoon suosikkeja.

Heti nurkassa on pakkanen, josta löytyy erilaisia pelmenejä ja mm. jäätelöä! Tarkistakaa nyt hyvänen aika ainakin pelmenit, ne ovat herkkua! Pakkasen vierestä alkaa kylmähyllystö, jossa ensimmäinen osasto on erilaisia rahkatuotteita, mm. kohukkeita, jotka ovat äärihyviä. Myös mainiota jugurttia löytyy. Samoin oikeaa smetanaa (hapukoor). Kylmähyllyissä on myös mm. hirvi- ja villisikametvurstia, öllesikareita ja muuta makkaraa sekä pippurilihaa leikkeleeksi. Yksi osasto on varattu kalatuotteille. Juustoakin on monenlaista, parmesaanista lähtien ,D Itse ostan aina valkosipulisavujuustoa (suitsejuust künslaugaga) koko pötikän.

Lisäksi hyllyissä on runsaasti säilykkeitä, mm. salaatteja, kurkkuja, munakoisoa, kesäkurpitsaa jne. Ilman muuta kaupassa on tietysti hapankaalia, borssia, seljankaa, muitakin keittoja ja ruokia myös täyssäilykkeinä. Tuoreempaa hapankaalia löytyy kylmätiskistä. Suuri osa salaateista on muuten ilman lisäaineita. Myös soijatuotteita löytyy. Eikä pidä unohtaa hapankirsikoita, hunajaa, tyrnimarjahilloa sekä muita marjaherkkuja.

Kuiva-aineista Welhottaren suosikki on tietysti tattari. Tietysti löytyy myös hirssiä, hirssihiutaleita, tattarimakaroneja (satunnaisesti, ei aina) ja kaikkea kototaloudessa tarvittavaa ,D Yllättäen keksi- yms. hyllyjen välistä löytyy pikkupussukoita erilaisia siemeniä, hedelmiä, kuivattuja karpaloita ja kirsikoita jne. vaikka heti naposteltavaksi tai leivontaan. Hinta ja laatu on taatusti kilpailukykyinen!

Leivonnaisia, tuoreitakin, löytyy.  Leipää, hyvää ja tummaa, täysjyväleipää ja muuta, usein tuoreita kaalipiirakoita (Welhottaren herkku!). Lisäksi kakkuja, pipareita, leivareita jne. Virohan on tunnettu kakkumaana ei pienissäkin pippaloissa on aina kakkua tarjolla. Myytävänä myös kivoja karkkeja ja keksejä, kinuskia (ei lisäaineita siinäkään, aivan kuin kotona tehtyä!).

Eli suosittelen lämpimästi! Hinnat ovat edulliset, laatu mainio, sijainti hyvä. Käykää tutkimassa, utelemassa ja kokeilkaa - minä ostan aika usein jotain vain kokeiltavaksi. Ylläreitä löytyy - nyt mm. kesäkurpitsatahna ja munakoiso...jokin!

Kannattakaa nyt kauppaa ja poiketkaa edes katsomassa - muuten menetämme tämänkin mainion puodin johonkin muualle *snif*. Minä olen jo saanut useamman työkaverin käymään siellä, käykää tekin =D (Ja ei, minä en saa mitään sponsorointia tai alennuksia tästä puffista, kaupan kohtalo alkaa vain huolestuttaa kun suuri osa ruokavaliosta tulee sieltä...)

1591875.jpg

AUKIOLOAJAT SIIS ARKISIN KLO 10.00 - 19.00

LAUANTAISIN KLO  10.00 - 18.00

SUNNUNTAISIN KLO 12.00 - 18.00

 

265380.jpg

LISÄÄ ASIAKKAITA, KIITOS!