Nyt alkaa kyllä itkunaurattaa, enempi itkettää! Eli eilen olin jälleen tilannut asianmukaisen paluukuljetuksen roudauskeikan jälkeen Risman edestä kotiin. Olimme Belgarionin kanssa tapamme mukaan vähän turhan aikaisessa ja seisoskelimme ulkona odottamassa taksoja, HMPK:n autoja tuli ja meni, kyselin jo, olisiko yksikään minulle. No eipä, ei edes tuttu normitakso. Odotin vielä lähes puoli tuntia yli tilaamani ajan ja soitin taas Iisalameen kysyäkseni, missä auto tällä kertaa viipyy, kun tekstarillakaan ei ilmoitusta tullut. Ette kyllä usko, esiteltyäni itseni, poju taas tiesi missä olen ja kuka olen, mutta väitti minun tehneen tilauksen perjantaiksi. Nouvei! Hermostuin taas ja annoin tulla lähes täydeltä laidalta. Lopulta poju sanoi, että heillä on tilaus merkitty sitten  väärin. Onneksi - siis onneksi teen viikon kaikki tilaukset yhdellä kertaa sähköpostilla ja minulla on tuloste koko viikon ajan mukana - siis se, jonka ajat he itse ovat vahvistaneet. Taas poju tarjosi soittamista suoraan, en suostunut. Ilmoitin, että hän tilatkoon takson tuosta Malmin tolpalta, minä odotan! Ja kun taksi tuli, se oli sama tuttu normitakso, joka oli jo yhden mummon välillä vienyt kotiinsa ja jolta olin jo tiedustanut, onko hänellä minun varaukseni. No, hän on sattunut olemaan ainakin 2 - 3 kertaa vuorossa niin, että on vienyt tai noutanut minut, joten muisti hyvin Welhottaren. Minä kun en näköjään suostu pitämään suutani kiinni.  Eli odottelin kotiin pääsemistä vähintään 45 min. Kiva, kiva, ja ei kun valitusta tekemään heti kotiin päästyä! Belgarionia vähän nauratti. Minua ei. Kun on vähän flunssakin siksi, että viimeisin HMPK:n kämmi oli tiistaina (se pitkä odotus järjestelmäongelmien takia), ei pidempi odotus tuulisella torilla mitenkään parantanut fyysistä oloa!

Niin, muuten, taksikuski kertoi minulle muutaman merkillisen asian näistä HMPK:n puuhista, joita en tiennyt. Eli hän normitaksona ottaessaan minut kyytiin ei saakaan normaalia taksimaksua vaan siitä vetää joko sos.tsto tai HMPK välistä osansa. Jonka takia useampi normitakso ei kuulemma näitä keikkoja otakaan. Paitsi silloin, kun HMPK soittaa tilauksen Helsinki-taksiin suoraan eikä ilmoitakaan olevansa HMPK, vaan tilaus menee minun nimelläni normitilauksena. Jolloin taksi ei edes tiedä kuljettavansa matkapalveluasiakasta ennenkuin tulee maksun aika! Ja hänelle siis vähemmän rahaa kassaan... Toiseksi hän kertoi, miksi HMPK:n omia koppiautoja on niin vähän saatavissa ja miksi ne tulevat niin usein myöhässä. Ainakin pari nimeltä mainitsematonta koppitakson kuljettajaa väijyvät jossakin bensa-asemalla, torilla tms. odotellen ns. pitkää kyytiä. Eivät siis ota vastaan lyhyitä tilauksia, vaan väittävät olevansa tauolla, varattuna tms. muuta mukavaa. Eli nämä koppiautot odottavat esim. minulta vaikka kyytiä Lauttasaaresta kotiin Malmille. Jaa että miksi? No siksi, että nämä HMPK:n ns. omat autot saavat korvauksen jo menomatkan hakukeikalta jokaiselta kilometriltä sekä tietysti normaalin taksan paluu-osalta. Väliäkö hällä, jos asiakas odottaa kyytiä Lauttasaaressa - asiakashan voi aina odottaa! Viehän se esim. ruuhkan keskellä aikaa ajaa Malmilta Lauttasaareen noutamaan henkilö. Rahaa tulee. Asiakas kun ei voi kyytiään valita. Tällaisessakin tapauksessa siis leikittäisiin, että olisin poikkeuksellisesti soittanut HMPK:n tilauksen, jolloin minulle olisi sanottu, että juuuh - vapaa auto löytyi, on siellä jo 40 min. päästä! Kuka suostuu tällaiseen? No, kaikki joilla ei ole etukäteistilausta ihan minuutin päälle. Ja milloin Sinä olet vaikkapa ollut kylässä ja täsmälleen tiedät, milloin haluat lähteä kotiin. Tai vaikka työhaastattelussa. Tai nyt ihan missä vaan. Siinä sitten saa odotella 40 min. parhaassa tapauksessa vetoisessa aulassa, pahimmassa ulkona,  tuulten ja sateen sekä pakkasen armoilla, ilman istumispaikkaa. Olipas taas uutta tietoa. Kaveri muuten tsemppasi kovasti, kun kerroin tästä adressipuuhasta.

Itse adressista sen verran, että koolla alkaa olla sopiva määrä urhoollisia (yksi on vielä tavoittamatta), jotta teksiä voisi alustavasti alkaa hioa! Emme jää siis seisomaan paikallemme. Asia ei varmaan etene mitenkään huisin nopeasti, mutta kunhan nyt päästään alkuun. Olen saanut ainakin ihan myönteistä palautetta ja lupauksia olla mukana! Kiitos kaikille - pyrin tiedottamaan asiasta päivittäin eli missä mennään! Nyt siis yritän tavoittaa vielä yhtä henkilöä, jonka haluaisin mukaan pähkimään tekstiä. Ideana on se, että teksti olisi mahdollisimman lyhyt, ymmärettävä, asiallinen ja esittäisi myös vaihtoehtoisen toimintamallin tai -mallit. Eli teksti, jonka joka ikinen matkapalveluun oikeutettu, hänen läheisensä, työkaverinsa, ystävänsä jne. voisivat myös allekirjoittaa. Toiveena olisi tietysti esim. adressin julkinen luovuttaminen ja tapahtuman uutisointi - mutta tämä liittyy sitten vasta loppupeleihin. Minä kyllä käytän tätä uhkausta jo nyt, kun HMPK osallani tuntuu tökkivät niin kovin järjestelmällisesti. Eli - pidetään asiaa koko ajan vireillä. Ja jos kiinnostaa, ottakaa yhteyttä yksityismeilillä (löytyy tuolta oik. alhaalta)! Eli jos haluat tuoda kortesi kekoon ja kiinnittää huomiota johonkin erityisasiaan - kerro se!

Huh - siinäpä taas taksovuodatusta. Minä voisin perustaa jo oman HMPK/takso-blogin, mutta en tahdo. Kulkekoot koko elämäni tässä kälyisessä kaikki tai ei mitään -lokissa....

Eli muuten eilinen sujui taas tosi mukavasti - meillä on nykyisin Belgarionin kanssa tosi mukavaa yhdessä, samanlainen kiero, ironinen ja kyyninen elämänasenne ,D Niin, kirjasto tuotti pienen pettymyksen, vain 5 varausta oli tullut. Oli pakko hankkiutua hyllyköiden lomaan, josta sitten tuli hätäisesti valittua jokunen opus ja vain sillä perusteella, että en ole niitä vielä lukenut. No, kirjat siis kuitenkin saatiin. Jonka jälkeen Belgarion asioi puolestani apoteekissa noutamassa allegrialääkkeen kun minä hiivin Ylämalmintorin puolelle. Kulkuni on siis todella hidasta ja kivuliasta, koska jouduin odottamaan Belgarionia vain pari minuuttia. Sitten iskettiin täpöllä ensin Rismaan, josta saimme vaihteeksi (huoh!) oranssia tipua edukkaasti. Pari rasiaa siis pakkaseen sitäkin, kohta minulle kyllä kasvaa pyrstö... Jonka jälkeen invaasio Liiteriin! Kevätrullat olivat erityisalennushalvennuksessa, joten päätimme ostaa niitä. Belgarion halusi kaikkia makuja, joten ostimme, 4 pakettia ;D Ja paljon muuta tarpeellista sapuskaa. Taas oli kaksi isoa kassia ja reppu pullollaan, kun lähdimme odottelemaan tuota surullisenkuuluisaa taksoa.

Kotona Belgarion alkoi lueskella, ensin Kafkaa (HUOM!!!) sekä sen jälkeen Artemis Fowlia. Minä keitin riisiä. Sen kylkeen valitsin molemmille kevätrullat kaikilla emmeillä eli sikaa, kanaa, vihanneksia ja minirullia (vihanneksilla myös, mutta vähän eri makuisia). Lisäksi tein tomaatti-sipulipohjaisen kastikkeen, jossa oli myös valkosipulia, mausteita vähän sekä yhden sitruunan mehu. Erittäin njamskista, huokasi Belgarion kieriessään soffalle. Eikä kuitenkaan huisin  epäterveellistäkään, eihän?! Jälkkäriksi saimme parin tunnin päästä kaffetta ja vähän kääretorttua, ihan vähän vaan. Sellainen makea pala, jonka tarvitsee kerran viikossa.

Mutta - Belgarion kiltti - pääsykokeisiin on n. 1 kk aikaa, kaiva ne kirjat esille. Samaan koulutusohjelmaan hakevat käyvät nyt näillä tehovalmennuskurseilla, Belgarionin alalta sellainen olisi maksanut 3500 juuroa, ziis! Ei puhettakaan. Jos ei omin avuin selviä, ei kukaan kehtaa sijoittaa näihin rahastuskursseihin tuollaisia summia, järjettömiä suorastaan! Minä toivon ja uskon (ja nyt taas sormet ja varpaat ristiin), että hän niistä selviää kunnialla. Väliäkö taaskaan pistemäärästä, kunhan on läpi!

---------------------------------------------

254944.jpg

Huamenta taas, kavrut! Jeeee, oli eilen kyll kliffaa, ku Poikaki oli täällä. Se oikee nauraa kikattaa mulle. Heti kun mä tulin, mä vedin kunnon kissaspurtit ja sitte mä näytin kuin vaarallinen mä oon ku mä kiäriskelen eteisess. Vahinko vaa, ett mä jäin kynnest kii ja sitt se ei joteski enää näyttäny nii vaaralliselt. Höh. Mutt sitt noi meni kaupoille ja mulle tuatii sitä hyvää puukkiruakaa. Ja mä näin taas fisuu ja roipentelii... kiltti mamiiiiiih! Tee fisuu vaiks tänää jo, jookosta, joohan???? Kissipiäni tarttee fisua, hei! Nii, no mä yriti pummii niit noitte kiinalaisii ruakii. Ne tuaksu hyvältä, mutt ne oliki melkee pelkkää vihannest. Nuuskuttelin sitt vaa. Hei, oon mä syäny mamin tekemää porkkanajutskaa, en mä sillä. Mutt niin paljo vihanneksii noiden lihabiittien seassa. Ja joitai maustepurveleit taas... juuei! Mutt sitt noitte jälkkäri: Poika otti semmose ison rapisevan mötikän ja alko aukoo sitä, nii mulle tuli hirvee kiire. Yleensä kattokaas ku tsögest kuuluu semmone rapina, siälä voi olla jotai tosi heekkuu tulos. Ja mä oikeen änkesin Pojan jalkoihin ja jolisin ja pyärin ja hehkutin nii, ett taas Poika alko kikattaa. Se saanu rauhas leikata sitä mötikkää. No mami kans leikkas biiti itellee, nii se anto mulle murun. Höh - jotai kummaa makeeta pullaa?! Miks ne semmost pakkaa ihanaan rapinapakettii? Mä en tajuu. Siks  mä herätinki mamin jo aamull kolmelt, ett mä saisin mun kalkonipalan ja muuta. Sain mä, ja mami oliko jo hereill. Ja sain mä mun napikoitaki. Teijä rapinamuanaa tartte, hmph!

549717.jpg

Mä just miätin, ett pitäisiks lähtee vai jäädä. Mami touhuu makkariss... mä alan goisii. Kliffaa söndaagii Lokistaniaan! Tassutellaa taas huamenna!

------------------------------------------------------

Tuota, mietitään, syödäänkö fisua. Miksi ei muuten syötäisi? Jep!

Päivän slogan: Miten paljon tuskaa meille ovat tuottaneetkaan ne asiat, jotka eivät ole koskaan tapahtuneet.

Päivän biisi: Reippaina käymme rekkain alle, ihan vain sille Lokistanian asukille, joka ei muistanut oikeita sanoja ,D

Ja luettua (tuskin kehtaa tunnustaa): Arto Paasilinna - Kylmät hermot, kuuma veri - ei mitään, ei edes hupia. Käsittämätöntä, että tämä ihminen on niin suosittu. Pari aivan alkupuolen kirjaa olivat jopa hauskoja. Tätä ei enää jaksanut. Äkkiä sutaistua p****aa, isolla fontilla ohut opus. En suosittele, no masokisteille ehkä! Ja sitten toinen, joka on vielä vähän kesken eli Virpi Hämeen-Anttila - Perijät, ihan kohtuullista suht. taidokasta kerrontaa. Mutta ei mitään sanottavaa, ei ainakaan minulle. Käypi kotomaisena viihdykkeenä, jos ei saa unta. Tosin siihenkin löytyy parempaa luettavaa. Mainittakoon, että näitä opuksia en ollut tilannut, vaan nämä ovat BestSeller-hyllystä viikon laina-ajalla. EN tilaisikaan, en! Harmittaa tämä kotimaisen kirjallisuuden tila. Ihan näin lukijana ja lainaajana..

                                265380.jpg

                     SANKTIOVAPAATA SUNNUNTAITA!