Jotkut/joku taho näyttää vakoilimen ja kysymysteni perusteella erittäin huolestuneelta. Mahdoinko sohaista sellaiseen paskakasaan, joka jossakin kohtaa hajahtaa? Eilen ei enää vastailtu kunnolla kysymyksiini, vaan luettiin suoraan toimintaohjetta, armeijameininki, sano. Toivottavasti kaikilla tytöillä ja pojilla oli kivaa blogini parissa *tsihih*, niin kovastipaljon siellä eräästäkin osoitteesta vierailtiin ja etsittiin tietoja. Voi-voi, ei ole sitten työssäkään ajankäyttöongelmia!

Minulla on tänään puhelinneuvottelu erään juristin kanssa. Ihan totta, ihan tätä(kin) asiaa koskien. Ei minua voida kohdella kuin pentua tai päätöntä karjaa, jos olen käyttänyt ao. palvelua täysin moitteetta ja ilman mitään mainittavampia ongelmia kuitenkin jo jokusen vuoden. Niin että, miten yhtäkkiä kohdallani aletaan lukea kuni piru Draamattua, kele? Eikö vain olekin mielenkiintoista, kun herättää nukkuvan louhikärmeksen.... Antaas kattoo, mitä tästäkin siis tulee. Tosin nyt täytyy sitten myöntää, että refanut oli kuin olikin oikeassa eilisessä ensimmäisessä kommentissaan! 

Ja sitten on ihan pakko kiittää Iisalamea ja neiti X:ää, joka hoiti asiani eilen kuntoon mitä parhaimmalla tavalla! Kiittelen ja niiailen itku kurkussa... ihan totta. 

Muutoin nämä alkuviikon seisontaharjoitukset ovat aiheuttaneet mielettömät lonkkakivut oik. lonkkaan, oik. koiven jämähtämisen jälleen puuduksiin jo hetken päästä sekä koristeeksi vas. pohkeen komean turvotuksen – sellaista ei olekaan ollut taas pitkään aikaan. Että näin! No, tänään pitäisi kaiken toimia normaalisti, samoin huomenna ja ensi viikosta ei tiedä vielä kukaan muutenkaan mitään! On vaan ollut Varastolla aika ikävä toimia puolitehoisena ja hemmetin väsyneenä. Unta olen saanut pari tuntia yössä. Senkin korjaan viikonlopun jämäkällä mömelökuurilla.

Mutta nyt – yleisön pyynnöstä (sen yhden siis) – Welhottaren koekeittiö esittää mahdottoman helpot, nopeat ja kohtuuhalvat heekut:

KIIRUS JA EDUKAS FEIKKI-THAI-KALAKEITTO

1 pss Oriental pannuvihanneksia (Liiteristä torpso)
1 pkt pakastekalaa (vaikka seitä, Liiteristä torpso)
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli
reilu pätkä purjoa
valkosipulia maun mukaan (eli reilusti...)
1 pieni tlk kookosmaitoa (tai kuivakookosmaitoa sopivasti)
sitruunaruohoa (jos sattuu olemaan)
sitruuna- tai limemehua ruiskaus
2 tl currya (ainakin)
1 rkl tandoor masalaa (ainakin)
1/2 rkl inkivääritahnaa (ainakin)
1/2 rkl sambal oeleekia (ainakin)
pari rkl kuivattua tilliä

Sulata pakastekala kokonaan sulaksi, hätätilassa vaikka kuumassa vedessä (siinä ON muovi päällä!). Heitä kasvisliemikuutiot n. litraan vettä, pilpo sipuli pieneksi, purjo tikuiksi ja valkosipuli pieniksi biiteiksi. Kun liemi kiehuu reippaasti, heitä sekaan vihannekset ja mausteet. Kypsennä rapeaksi, ei kauaa kestä. Paloittele sula kala isoiksi paloiksi, heitä ne mukaan sekä kookosmaito. Pidä liedellä niin pitkään, että kala on nippa-nappa kypsää. Lisää loraus sitruunan tai limen mehua, jos sitruunaruohoa tuoreena ei ole. Tarkista maku sekä nesteen tarve eli onko sitä riittävästi, jos ei, lisää vielä vähän vettä. Syö isosta kiposta ja nauti!

ITKETTÄVÄÄ LEIPÄÄ

1 pala täisteräleib (tai vastaavaa tummaa leipää) paahdettuna
1 viipale juustoa
1 viipale kalkkunaleikettä
Dijon-sinappia
1 tl raastettua piparjuurta
1 rkl tujua Ukrainan tms. vihannessalaattia
(valkosipulia)

Paahda leipäpala. Levitä hopusti päälle juusto, kalkoni ja ohuelti sinappia. Ota purkista (tai raastahan itse) 1 tl piparjuurta ja levitä se kokonaan leivälle eli reunoja myöten. Tähän väliin voipi viipaloida kynnen valkosipulia. Kasaa päälle jotakin vahvaa etikkaista salaattia (esim. Ukrainan salaattia, jossa on vihreää tomaattia, vahvaa paprikaa, sipulia, valkosipulia jne.) tai suola/herkkukurkkua. Tuoksu jo itkettää ja syöminen varmasti. Eikä lisääkään saa... =D Kuuluu sarjaan Erittäin Pieniä Herkkuleipiä, täisteräleib on hyvin ohut viipale, koko n. 3/4 normipaahtoleivästä.

Mutta on sentään maamme turvattu, kun kerta pigviinejäkin suojellaan näin innokkaasti *eheh*. Tämä tykkää pinkuista kyllä kovasti! 

------------------------------------


Purrrrrrrrrrve, kaiffat! Hei kyll mullaki ois ollut uutine, se karvatoine kissi. Mutt ku kaikki kerta o jo nähny sen. Nii ni ei sitt *möks*. Eilenkää mull ollu mitää, ei tääll kyll mitää tapahtunukkaa. Melkee joka päivä oon saanu jotai hyvää safkaa tavissafka lisäks. Ja kissikaakkiiki on kaht plaatuu, ett ei paha olleskaa. Muute oon ollu himass iha rauhass ja kilti kans, juu. Tarvii ollakii kilti, noi menee huamenn taas kaupoill eikä koskaa tiijä, mitä siält voi mulle viäl irrota. Mä niin tykkäisin tuareist mjunuaisist *huoh*. Mutt jos edes jotai. Mami pyärii vaa joka yä enkä mäkää saa kunnoll goisittuu. Pitää alkaa sitt heti goisii, ku se alkaa skrivaa. Nii et mä aloin just nyt goisii... Toss on muute sen kuulusan Ugly Bat Boyn foto, mä joteski diggaan sitä!


                                                       Kuva täältä

Kliffaa viikendii hei kuiteskii kaikill Lokistanian kamuill!

---------------------------------

Vincent, olet parhaimmillasi nukkuessasi!

Päivän slogan: Voipi olla vaarallista aukoa turpaansa väärissä paikoissa – tai sitten kaikki on vain normaalia paranoiaani...

Päivän biisi: Sweet And Innocent

Luettua: Arni Thorarinsson – Ylitse muiden, jälleen islantilaista laatujännäriä. Sarkastista ja hyvää ihmiskuvausta. Huomioita myös kaupungistumisesta, maan muuttumisesta ym. Suosittelen pohjoismaisen jännärin kavereille, Welhotar itse piti tästä! Maite Carranza – Susiemon klaani, Noitien taistelu –trilogian 1. osa. Kelpoisaa ja helppolukuista fantasiaa nuorehkolle kansanosalle sekä toki kaikille fantasiasta pitäville. Jotenkin tämä vain helpoimmin tuntuu sopivan esimerkinomaisesti pääosassa oleville nuorille tytöille. Ei paha ollenkas tämäkään, suosittelen lajityypin ystäville. Tony Morrison – Armolahja, aivan ehdoton hankinta vaikka itselle. Romaani kertoo orjakaupan alkuajoista 1680-luvun Amerikassa ja siitä, miten mantereen herruudesta taistellaan. Se myös näyttää, mistä orjuudesssa on kyse. Kertomus äidistä, joka hylkää tyttärensä pelastaakseen hänet ja tyttärestä, jolla ei ole mahdollista arvostaa tätä lahjaa. Erinomaisen suositeltavaa, menee hankintalistalle ehkä jopa!

 

 

VÄSY JA ONEA!