No niin, ensimmäinen lomapäivä -> ei suunnitelmia. Omisarvis soittaa päivällä, asiaan varauduttu sen vaatimalla tavalla. Ei kuitenkaan kuivaharjoiteltu svinduilua ja kedhuilua tavanomaista enempää.

 

Varastolla sain eilen nätisti tehtyä töitä. Sinne jäi pino, mutta ei haita. Pinon haltijat ovat myös itse lomalla ja palailemme samoihin aikoihin, joten pystyin jättämään ne ensi viikolle. Ei siis paha, ei ollenkanas. Lisäksi – ihmetys ja salama – henkilöstöpuoli oli palkannut tutun kiireavun muutamaksi päiväksi! Kas kun rottamiehitys on tosi vähäinen. Ihmiset ovat lomilla tms. Niin, samalla kävi ilmi taas se vekkuli juttu, että tod.näk. eläkkeelle jäävän leidin paikkaa ei tulla täyttämään. Ei ainakaan sellaisenaan. Millä helkatilla ne kuvittelevat selviävänsä? Ei muuten mitään, mutta kun osa väkeä on täysin kädetöntä ja jalatonta asiakirjojensa puolesta. Ideana on, että jokainen itse tekisi kaikki mahdollisimman valmiiksi. Just, idea hyvä, mutta voin heti kertoa, että toteutus tulee olemaan katastrofaalinen. Eli osa tekee tekstit ym. täysin valmiiksi, osa saa hädin tuskin aikaan pelkän tekstin ja senkin vielä huonolla kielellä ja ehkä jopa tallennettuna jonnekin. Mutta asiahan ei mitenkään minulle kuulu...

 

Muuten flunssavirus todellakin jyllää Varastolla. Osa on ollut jo sairaana, mutta huolestuttavan moni siellä eilenkin köhi ja lievästi kuumeili odottaen päästäisvapaataan. Että kyllä se sieltä on kotoisin, tämä tauti. Tauti, joka voi oikein hyvin eli yskittää öisin niin prleesti. Saan sellaisia mukavia yskänkohtauksia, jotka eivät lopu sitten millään. Pitää oikein nousta ja käydä juomassa vettä tms. Ja sitten yrittää taas unta. Jätin sitten yrittämiset tuossa klo 1.30 tienoolla, tulihan sitä jo vähän siinä urvahdettuakin. Voin nukkua myöhemmin lisää. Päätin myös pestä pyykkiä, että saisi ilmaston sisällä kosteammaksi. Sekin kummasti helpottaa yskimisproblematiikkaa. Silmät ovat kunnossa ja niin pitäisikin, koska kuuria piti käyttää vain 5 vrk.

 

Mutta se eilinen lonkkapiikki, siitä ei sitten tullut mitään. Kerroin nuorihärrakandille, mikä on vaivana ja miten aikaisemmin hoidettu muualla. Sehän olikin sitten virhe, ei olisi pitänyt. Kipu oli hänen mielestään väärässä paikassa, just-just. Eli ei piikkiä, ei. Huikkasin kuitenkin lähtiessäni, että jos joku toinen tekee muun diagnoosin, voinko ilmoittaa asiasta. Hän kun kertoi tasan tarkkaan tietävänsä, milloin jollakin on bursiitti ja iskeneensä satoja kortisonipiikkejä aivan oikeisiin paikkoihin. Phuuuh, minä ihan oikeasti unohdin taas, että varsinkaan nuorille kandeille EI ehdottomasti saa antaa valmista diagnoosia vaan valitella ja antaa heidän itsensä keksiä asia ja olla ylpeitä siitä. Oma moka! Nyt saan sitten taas kärsiä, kuten muuten kärsinkin. Käks! Lonkkia juilii kovasti, varsinkin oikeaa puolta.

 

Ja ei, minulla ei ole lomasuunnitelmia. Ei edes lomperointia tiedossa. Hörhö saattaa poiketa tänään, hän kun on aikoja sitten luvannut avittaa yhdessä asiassa. Ans kattoo, joko mies olisi kunnossa. Niin, siis muutoin minä aion toivuskella lunssasta, lukea, syödä, lukea ja lukea vähän lisää. Ehkä vähän kirjoitellakin. Ja jos mahdollista, viitakon kasvit saavat uutta multaa osaksensa jossain vaiheessa. Kaikki tämä siis kuuden päivän aikana. Kiirettä pitää ;D Onneksi ei tarvitse miettiä jotakin päästäistä missään mielessä. Naapuri on miettinyt jo, ovessa on kammoittava tipu-pupu-hörhelö-kranssi, semmoinen puolimetrinen halkaisijaltaan. Suorastaan pelottava!

 

Koska en saanut lonkkapiikkiä, kävin sitten Varastolta lähtiessä Serkuissa täydentämässä vähän varastoja. Herkkuja ei pahemmin ollut, olivat vasta tulossa. No, ei niitä aina tarvitse olla – parempi näin. Minulla on kuitenkin jömmakeksejä sekä vähän mm. vattuja pakkasessa, noin niinkuin herkkusiksi. Belgalle piti juustoa, kuivahedelmiä ym. toki tempaista mukaan. Ja itselle adjikaa, jota ilman on vaikea tulla toimeen. Se nimittäin sopii melkein mihin tahansa, mm. sellaisenaan leivän päälle, riisin kostukkeeksi, tofun kaveriksi, vihannesten viereen.

 

Josta tulikin mieleen tämä ajankohtainen postaus. Pirulauta, Malmillakin Liiterin ruokajätteet hävitetään välittömästi puristimiin. Risman ilmeisesti myös. Ja millaisia määriä vaikkapa nyt ihanoita vihanneksia ja hetelmiä niihin menee. Melkein itkettää! Leivät sentään Risma ainakin ennen laittoi leipäjonon haettavaksi eriksensä, samoin Pökötti. Minua inhottaa tuo ruuan haaskaus, siitä moni saisi kaipailemansa appeet. Toisaalta, Malmin Valinta on jälleen toiminnassa ja miehemme syövät sisäfilettä ja herkkujuustoja jne. Hmm.... en nyt keksi muuta kuin savutofun, jota voisin tilata enemmälti! Täytyykin Hörhöltä kysäistä markkinatilannetta ,D

 

Mutta taidan jatkaa lukemista ja päivitellä toiste lisää!

265380.jpg 

TÄÄ MENIS NUKKUMAAN JA LUKEMAAN KERTAA MONTA!