Ähh, tässä se uni sitten taas oli. Vajaat 4 h. Heräsin kahden kieppeillä, prle. Minut oli jo herätetty aiemmin, pienen nukkumarupeaman jälkeen, Rautaristin alkaessa. Kummisetä siis, joka tarkisti, haluanko katsella leffaa. No juu en, olen nähnyt sen, se on hyvä, mutta kun ei nyt vaan innostanut. Welhotar tahtoi nukkua, jälleen sen lähes ainoan yön kun se on mahdollista. Arghhh! Nyt taas kissi piti omaa väninäänsä, halusi minun nousevan kääntämään kelloja, tietty. Pakkohan se oli nousta, keitttää kaffet ja riipiä vähän mömelöitä. Toivottavasti saan otettua vielä aamupäikkärit päivityksen jälkeen!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Belgarion oli eilen lounaalla. Sai muuta kuin kalapuikkeleita. Tein oranssibroiskusta (ajatelkaa, ostin kaksi pakettia 30 %:n alella, yhteensä siis alennus oli 60 %!) ja oikeista wokkivihanneksista, kookosmaidosta ja tosi tujusta chilistä thaikanaa. Njammmmmm! Oli muuten hyvää. Pitäisiköhän lekureita tms. kiinnostuneita varten kertoa, että öljyä tms. rasvaa ei käytetty, kookosmaitoa meni n. 1 dl! Haistakaa huilu, BTW! Sitten taas jälkkäriksi kaffetta ja kakkua (Welhottarelle 1 cm: n biitti), voitte haistaa tykönänne jotakin muutakin! Perkele, tulen vainoharhaiseksi ja minua vituttaa lievästi vieläkin! Meillä on kyllä mukavaa Belgarionin kanssa. Kummisetäkin istui siinä vähän aikaa jorisemassa ja muisteli, tietty, omia inttijuttujaan. Belgarionin Riksun hommat alkavat olla puolivälissä! Niin se aika kuluu, kun on mukavaa ,D Evääksi Poika sai tällä kertaa aitoja suklaacookies-jutskia paketin (niitä missä on vähintään 30 % oikeaa suklaata paloina! mukana, ei siis hippuina!).

 

Kirjasto tarjosi varauksensa ja sen lisäksi hyllystä jokusen kiinnostavan opuksen. Niillä selvinnee tämän viikon.  Pari kirjaa on lähemmäs tuhatsivuista eivätkä muutkaan aneemisilta läystäkkeiltä vaikuta. Ziitosta taas sinne tätsyille! En tiedä sitten, paljonko ehdin lukea. Ensi viikon aikana Kummisetä lupasi taas käydä kanssani läpi yhtä käyttöohjelmaa, josta minulla on vain erinomaisen ohkooset tiedot. En tykkää. Siis siitä ohjelmasta. Se nyt vain kuuluu tuohon opiskelujuttuun niin, että sillä pitäisi jotakin näyttömateriaalia sinne väliin värkätä. Ei kiva eikä yhtään mukava! Mutta ei siitä voi laistaakaan, ikävä kyllä. Seuraavalla viikkolla on neuropsyko, sitten taas lähiopetuspäivä ja – auts – samalla viikolla tenttipäivä. Ei myöskään kiva! Minut on näköjään ohjelmoitu toimimaan tehokkaasti. Ai niin, mutta se lyhytmuistin puute! Ja läskit, alkoholi ja tupakka! Enhän minä voi ajatellakaan mitään opiskelua, etenkään mitenkään järjestelmällisesti, saatikka siitä jopa erinomaisesti suoriutuen - enhän? Se kuuluu vain tervejärkisille, laihoille ja kaikinpuolin raittillle! En ole katkero, mutta kuitenkin. Vielä minä teen siitä ihmisestä.... sitä, minkä jokainen Welhotar jo syntyessään osaa. Eihän sitä virallisesti voi uhkailla mitään. Enkä tietenkään voi julkistaa hemmon nimeä. Kukaan ei tietenkään voi kieltää antamasta vihjeitä. Siihen ehkä palaan myöhemmin.... olen kiero ja kavala!

 

Taksoista taas sen verran rapottavaa, että toiminta menee aina vain omituisemmaksi! Viime viikolla muutamaan otteeseen taksi on odottanut minua 10 – 20 min. etuajassa. Eilenkin kaveri soitti, kun olin menossa alas odottamaan. Minulle oli ilmoitettu nouto klo 9.50, kuljettajalle klo 9.40. No, tottakai kaveri soitti, olenko lainkaan tulossa. Siis koppitakso soittaa – normitakso olisi tyynesti kuitannut jullikan ja minä olisin ollut ilman autoa! Toisaalta taas parina päivänä odotin 30 min – 1 h eli varmaan se tilastoissa sitten tasoittuu kohtuulliseksi, vai?!  Mitä veetua – ihminen on käynyt Kuussa ja erilaisia ns. toimivia ohjelmiakin on kehitetty (vai onko?), mutta Iisalamen välitys eli HMPK ei vaan toimi kuten pitäisi!

 

Ai niin, boikotoikaa Malmin Apteekkia, siis vanhaa apteekkia. Yritin käydä siellä hakemassa allegiramömelöt perstaina. Taksohan odottaa vain ja ainoastaan sen 10 min. Menin sisään. Vuorossa oli tiskin takana kaksi seuttia, joilla ei todella ollut kiirettä mihinkään. Itsepalvelupuolella juorusi omista asioistaan (juuh, minä kuuntelin!) kolme seuttia. Minulla siis oli oikeasti kiirus ja katselin etsivästi heidän suuntaansa. Pitkään katseltuani ja lopulta kysyessäni, ehtisikö kukaan palvella, eräs heistä erittäin vaikeasti irrottautui ja tuli kysymään, mitä haluaisin. Kerroin, että nyt se 10 min. invatakson seisonta-ajasta on jo loppu. Jos toiminta heillä on kuin vanhan ajan rautakaupoissa en tule enää koskaan asioimaan heillä, eivät kaverinikaan ja pitäkää aponne, ple. Rumasti sanottu, mutta jopa Yliopiston Apoteekista selviää aina 10 min. sisällä. Siihen ei vaan pääse viereen autolla. Joten Kummisetä hoiti eilen asian, minä vähän vuodattelin silmiä ja nenääni vielä vrk:n verran. Eli seuteille terkkuja! Asiakas voi yllättävän paljon vaikuttaa pienapteekkien toimintaan. Ainakin sellaiset kuin minä ja Kummisetä. Meillä on jatkuva lääkitys, käymme kuukausittain useammankin kerran asiakkaina. Tuolla emme enää asioi! Siksi, että palvelusta ei ole nykyään tietoakaan. Ikävä kyllä, koska kannattaisin mielelläni muutoin ao. apteekin toimintaa...

 

Särkyrapoa: Ei muutoin paha, mutta nilkat juilivat eilen taas täpöllä. Juu nou, liikaa kävelyä ja kun koivet välillä menevät väkisinkin vinoon, aina saaaaaaaaattttttttttuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Ja sitä sitten jatkuukin monta tuntia.

 

Pitäsiköhän antaa sille neurolle lokin osoite *virn*? Ehdotuksia otetaan vastaan mieluusti!

 

--------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrrrmenta, kavrut taas siälä muualla Lokistanias! Vähäks mull on taas ollu kissinpäivät *virn*. Juu, Poika nääs tuli käymää ja sen Reppu ja Stiflat. Mmmm. Ja mä sain olla sen viakus melkii koko ajan. No kerran mami nosti mut pois, ku Poika meinas pudota. Kilti Poika, se kiälsi. Mutt Mami sano, ett Pojalki pitää antaa tilaa ja ett kyll me kaikki sovitaa. Ja nii me sovittiinki. Mä sain sitt kunnoll raakaa broiskuu, huisin hyvää muute! Iha melkee parasta. Ja noiki söi sitä, mutt ne laitto sekaa sitä kilii ku alko aivastuttaa mua. Sitt me kaikki lotkotettii masut täynnä broiskuu ja levittii oikee kunnoll. Oli ihan kliffaa joo. Mutt mä sitt nukuin kauhee paljo, ett mä olin taas ihan intoo piukas sillo, ku mami meinas jo goisii. Ett siks mä herätytin sen taas aikastee. Mä en tajuu nyt. Se uhkas pitää mua hereill tänää koko päivän, ett mä goisisin sitt sillo ku se itekki. Huh – karmee uhkaus. Tarttee vissii painuu basee pakoo. Mutt varpisti se laittaa just sillon sen murinakonee päälle. Se pitää karmeet ääntä, en tykkää. Tai sitt se alkaa imureerata. Mä tiän, ett tänää on se päivä, ku se väsää taas kaikkee semmost, mist mä en välttämättä diggaa! Mä toivosin kyll, ett jos tänää sais jotai jääfisuruakaa. Mä tiän, ett noi kävi eile kaupois. Fisuu, broiskuu, hei-hei-hei ne toi mull sitä ihanaa pussiruakaaki jömiksee, jeeeeeeeeeeeee!

 

1017911.jpg

 

Täss mä otan tällase näytösposeeraukse välill – terkkui vaa kaikill leideill! Kliffaa söndaagii koko porukall ja huamisee!

 

---------------------------------------------

 

Krhm, näytösposeeraus, kyllä. Toivottavasti kukaan ei pyydä samaa Welhottarelta. Ei, ei niinkään häveliäisyys- tms. syistä. Tuloksena voisi olla pahoinvointia ja painajaisunia *virn*!

 

Päivän slogan: Elämä on kovaa – jos ei se potki päähän, se on ihan päätöntä!

 

Päivän biisi: Marraskuu

 

Luettua: James Patterson ja Andrew Gross - Kolmas aste, jenkkivauhtidekkarinaisia (sanahirvilö!), ei tätä muutoin voi kuvata. Auts, niin, jenkkitapaan - 60-luvun pahuus (lue -> mielipiteet, varsinkin vasemmistohenkiset) elää edelleen eli asenteellisuuttahan taas löytyy ihan tarpeeksi asti. Lukukelpoista tavaraa, mutta ei nyt mitään suurta kirjallisuutta. Siinä ruuanlaiton ja päikkäreiden välissä lukaistavaa eikä jätä jälkiä mieleen. Eli, ei siitä sen enempää. Ja vielä vähän kesken Norman Mailer - Adolfin linna, Mailerin tapaan melkoisen karmivaa tekstiä. Mitä Aatun lapsuudessa mahtoikaan tapahtua? Paholaisen kätyri tilittää kaiken - Hitlerin syntymää edeltävät tapahtumat, äidin oudohkon käytöksen, insestin mahdollisuudet ja lapsuuden sotaleikit. Oudon kiehtovaa tarinaa, pelottavaa, mitä kaikkea olisikaan voinut tapahtua! Suosittelen kaikille asiasta kiinnostuneille - miten ihmishirviö syntyy... Herkkämieliset voivat jättää tämän hyllyyn. Welhotar pitää, tottakai, olenhan omituinen!

 

                                265380.jpg

 

                      SUMEAN LOOGISTA SUNNUNTAITA!

 

PS. Ketuttaa muuten tämä Vuodatuksen hidastelu klo 4 tienoolla - päivityskö???? Pletto!