Haa - olen jälleen tänäkin aamuna päässyt tänne Herjaamolle asti! *taputuksia, hurraa-huutoja* Päätin, että talvikausi on alkanut, joten vaatehdin itselleni leggarit (koska sukkahousut on inhokki nro 1) sekä ikuvanhat maiharit jalkaan. Olipa kiva niillä lätystellä. Nimittäin nuo ns. terveyskengät ovat kamalat jalkaan - eivät auta kipuihin. Eivätkä pohjalliset, vaikka ovat siis mittojen mukaan teetetty. Nuo pohjalliset eivät mahdu maihareihin, onneksi. Pitänee ostaa niihin sellaiset aivat ohuet, pehmeät ja tavalliset pohjalliset, kun pohjat ovat vähän kehnot - kengät ovat varmaan ainakin 6 v. vanhat ja silloinkin ostettu kirpparilta. Mmmm - tällaisesta syksystä minä oikeastaan pidän. Tuuli melkoisesti, mutta eihän se haittaa. Raikasta ja kirpeää - auringosta ei vielä tiedä. Ja perjantaikin, kaiken lisäksi.

Täytyy tässä heti rapota eilisestä fysiatrin konsultaatiosta. Sen valitus- & väninäkirjeen (oli se kyllä aika ilkeä kirje!) seurauksena siis pääsin uudelleen fysiatrin vastaanotolle ilman erillistä lähetettä. Nyt poju jopa suostui pienillä siisteillä kätösillään tutkimaan minut kokonaan. Kun ensin olin valitellut, mistä kaikista paikoista koskee. Hän siis todella tutki ja ihmetteli, että sattuu, ja monesta paikasta. Niinkuin minä sitä olin jo monet kerrat sanonut. Ja tämä siitä nyt sitten ihmeissään, kuin ei olisi koskaan kuullutkaan. Eli MOT: lääkäri EI kuuntele välttämättä potilaan anamnestisia tietoja, vaan miettii omiaan! Seurauksena oli lähetteet uudelleen selkäranka- & lonkkaröntgeniin sekä labroihin (sisältäen mm. tärkeimmät reumakokeet, tulehduslabrat, maksa-arvot, kolesterolit ja muuta pientä ,>). Ja tämän jälkeen sitten hänelle vielä uudelleen, että katsottaisiin lääkitystä tahi muuta. Yritin jo kiertäen-kaartaen ehdotella lähetettä myös Kipupolille ja ENMG:n, mutta se ei mennyt ainakaan tällä kertaa läpi. Täytyy paneutua tähän puoleen seuraavalla kerralla. Seuraava kerta on siis tuossa vähän yli kk:n päästä. Mies on kovin varattua plaatua. Jumalauta, näitä lääkäreitä, jotka toimivat erityissairaanhoidossa kuntapuolella. Tälläkin kaverilla on n. 6 - 10 potilasta päivässä, siis todella vähän. Lisäksi kerran viikossa hän on koko päivän pois yksityisvastaanotollaan, luultavasti myös joskus iltapäivisin. Ei ihme, että on varaa tila-autoihin ja ökytaloon Kuliksessa, perkele! Hoitaisi nyt ensin minut kuntoon, niin voisin antaa jotakin anteeksi. Nyt en. Minusta perusterveydenhuollossa sekä yleensä kunnallisessa terveydenhuollossa työssä olevilta lääkäreiltä pitäisi kieltää sivutoimiluvat kokonaan! Potilaat tulisi tällä puolella taatusti hoidettua paremmin, kun voisi keskittyä vain näihin eikä rahakkaisiin yksityispotilaisiin. Olen törmännyt tapaukseen, jossa eräs henkilö olisi joutunut odottamaan erityislääkärille 2 kk täällä, mutta tämä oli sitten ehdottanut kylmän rauhallisesti, että hänen yksityisvastaanotolleen  saisi ajan vaikka viikon sisällä. Henkilö valitsi tämän yksityisvastaanoton, koska tilanne oli todella kehno. Että näin myös pyydystetään asiakkaita - mitenkäs sen moraalipuolen kanssa oikein mahtaa olla?

Olen mahdottoman ylpeä, olen päässyt töihin ja myös töistä pois ihan joka päivä! Kyllähän tässä sitten jo töitä tekee, kun tänne ensin pääsee. Herjaamolla myös sairastetaan, kuten koko Lokistaniassa, kamalaa flunssaa. Minä en vielä sitä ole saanut *koputtaa, suorastaan takoo pöytää*. Ja tässä vielä kerran meidän kiinalaislääkärimme ohje: Pitää juoda paljon, EI kuumaa, koska kuumien nesteiden juominen turvottaa limakalvoja entisestään ja pahentaa usein tukkoisuutta. EI kuumaa höyryhengitystä, jos on semmoinen höyryhengityshärpäke, niin sillä sitten sitä viileämpää höyryä on ihan ok. EI saunomista, koska siinä on sama tilanne, eli pahentaa limakalvoturvotusta ja tulokkaana saattaa olla kiva poskiontelotulehdus tai ainakin sen paheneminen. Hän suositteli juotavaksi kättä lämpimämpää sitruunamehua ilman sokeria (varmaan myös viinimarja-, puolukka-, karpalo- yms. C-vitamiinipitoiset mehut ok). Viimeksi noudatin näitä ohjeita ja lisäsin ruokiin, mitä nyt silloin pystyin syömään, paaaaaaaljon valkosipulia, chiliä ja cayennea. Flunssa kesti minusta ainakin lyhyemmän aikaa eikä ollut hirveän tukkoinen olo. Eli kannattaa ainakin kokeilla, ei näistä mitään haittaakaan ole.

Ai niin, ja tiedoksi kaikille, minulla on ensi viikolla ihkuoma unisieppari. Tilattu on! Parempien unien takeeksi....

---------------------------------------

Purrrrrrrrrrrrrrrrrrrrve taas, kaiffarit! Äh, toi mami tuli eiles himaa, nii mä olin taas goisimassa. Nyt se varmaa luulee, ett mä goisin kaiket päivät. Luulee vaan ihan rauhassa, onneks se ei tiedä, mitä kaikkee mä ehdin tutkii ja hoidella päivisin. Sillon kun voi rauhassa katella kaikkii kirjoi kirjahyllyssä ja sillee. Ja tutkii työtasot ja hellan ja leipäkorin. Sitte voi tutkii kaikki lehtikorissa olevan ja haistella kengätkii varmuuden vuoksi. Nii - ja vahtii partsilta kaikkee, mitä tapahtuu. Et oikeestaa mull on aika paljon puuhaa. Sitte mä leikin mun hiiruloilla ja kolffipallolla ja vedän välillä hepulit ja järjestelen matot sillee kun niiden mun mielestä pitää olla. Sitte mä karvastan soffaa ja teen tyynykoloja mun mieleiseks. Ja käyn nukkumassa mamin paikalla sen sängyssä, mieluusti siälä peiton alla. Ett tekemistä riittää. Ja pitäähä mun safkataki, vaiks mä oonki yksin. Ja vaihdella loikomispaikkoja, kun mulla on monta hyvää kissajömmaa nykysi. Eile oli sisälläki vähä galsa, ku mami meni nukkumaa. Se yritti houkutella mua sen sänkyy lämmikkeeks. Nou vei - mä olin just saanu itelleni hyvän asennon patterin päällä, siinä on lämmin ja mukava kissan loikoo oikeeeeeeen pitkänä. Mutt hei arvatkaas mitä! Toi orja teki eile donarisafkaa eikä se antanu mulle yhtää donarii, siis ei antanu, siis mulle, hei! Se vaan sano, ett ei oo ku yks purkki ja se tarvii sen kokonaa ja ett mulle on kissinruokaa ja muuta! Vähänks mä loukkaannuin ja huusin sille. Epistä siis. No, sitt mä annoin periks, ku mä sain uutta kissamuonaa ja maitonappei. Kyll mä sitte hiffasin, ett ku se laitto iltaruokaa ja sitte viälä evästä samasta ruuasta, nii kyll yks purkki donarii on aika vähä. Ett tällä kertaa orja saa anteeks. Mutt orjaa kehotetaa ostaa varalle useampi purkki donarii! Heti huomenna!

227292.jpg

Tää ei oo sama foto ku viimeks, mutt täss mä taas varovasti tutustun kolffipalloon. Se on aikastas vaikeempi lelu, ku muut jutskat, ku sitä pitää vetää sille karvanelosella laakeesti vallin kautta kulmaa! Ett sen peräs ei sillee aina juosta, vaa katotaa, ett mihi se lähti menee ja sitt hyökitää perään. On kattokaas mulla harrastuksii, oikei hianoi, niinku! Oon mä sen verran hiano, ett mä sain taas mun aamukalkkunaheekkuva ja maitonappei, ennen ku mamiska lähti. Ja sitt se avas mulle partsin oven raollee ja laitto kaikki jutskat kohdallee. Ett kyllä se aina tsiigaa, ett mull on kaikki kondikses, ennenku se lähtee. Aina ku se rupee vaatehtii ja laittaa tsengat koipii, nii mä meen sen etee tuijottaa oikee surkeen näkösenä. Sillo se alkaa lepertää, että pitää mennä nyt, ett Vincent jää nyt sitte yksi, ja ett kyll mami kohta tulee, pitää vaa mennä tienaa kissinruokarahaa ja sillee. Ja sitt mä yleensä saan viälä ne maitonapit. Vaiks en mä mikää surkee oo, mutt toi menee aina läpi ,D *virn*. Mutt nyt mä lähen ihan oikeesti goisii. Se on sitte kliffaa viikonloppuu koko Lokistanian kissijengille!

---------------------------------------

Ja turha varmaan mainitakkaan, että tämä täällä aikoo upottaa itsensä lähimpään kaffesammioon tuota pikaa!

Päivän slogan: Ihminen on ainoa eläin, joka itse valmistaa häkkinsä!

Päivän biisi: Oikeus on voittanut taas

Ja nyt ihan Pahalle Waatturille; 226242.jpg

Uuden Pinkku-ihmeen vuoksi uusi Pinkku-kuva ihailtavaksi!

Sekä lisäksi perjantain ihmeenä taas kasvisruokailijoille jotakin uutta Herjaamon suurkeittiöstä:

226245.jpg

Toivottavasti kaikki ovat tyytyväisiä ja perstai-tuulella!

       TUULISTA JA TYYLIKÄSTÄ PERSTAITA LOKISTANIAAN!