Niinpä tietysti! Nukuin eilen päivällä oikein kunnolla, oli mukavaa. Nyt ei ole. Yö meni pienissä pätkissä ja karvatakamus oli koko ajan märisemässä jostakin; herkkuja, muonaa, paijatusta. Eli äärimmäisen kehnoa unta, unia, ketutusta. Njäh, ei kiva! Sunnuntai-angst on jo iskenyt hyvissä ajoin. Mietin vain, mitä pitäisi tehdä ja mitä kykenen tekemään. Taidan kohtapuoliin mennä vielä maate vähäksi aikaa, minulla on aikamoinen unipuutos vieläkin.

Sain tuotua pari kassillista (toinen kirjoja, toinen ruokaa) tavaraa, joista iso osa oli kissanmuonaa ja vihanneksia. Pari keltaisella laputettua tipua eli tipujauhista sekä joitain isoja leikkeitä, kaikki naturell. Niistä voi tehdä jotakin joskus, lykkäsin suoraan pakkaseen. Muuta erikoista ei ollut tarjolla, tai oli toki, Rismassakin kaikkea kivaa. Nyt ei ollut mahdollisuuksia ostella mitään ylimääräisiä.

Mukavana uutisena merkittäköön muistiin, että Malmin Novan puolelle on tulossa kiinalais-aasialainen elintarvikeliike, sanoi mainos. Oli niin pientä tekstiä, että en tiedä milloin. Toivottavasti sieltä saa kunnon emmeet – ei tarvitsisi edes lähteä enää Hakikseen. Kaikki saisi täältäl. Minun shampooni ym. voisi hakea joku muu tai voisin käydä siellä ainakin harvemmin... Hyvä etniset ruokakaupat, toivottavasti tästä tulee mukava ja menestyvä.

Pakko kertoa, että tein sellaisen kertapäätöksen, että en enää tunge itseäni lääkäreiden vastaanotille kuin sairastilanteissa eli lunssan, ruikulin tms. ”oikean sairauden” vaivatessa. Olen niin kyllästynyt noihin vetkutteluihin, sähläyksiin ja heidän näkökantoihinsa, että pitäkööt omansa. En aio myöskään käydä missään yleistesteissä tms. kiusaamassa itseäni. Ehkä sitten joskus kun sairastun, joku suostuu ottamaan minut vakavasti ja tutkimaan koipeni ja käsivarteni. Eli annan olla, kunhan vaan saan kipulääkkeet, että pääsen töihin. Muulla mitään väliä, etenkään minulla. Prletto!

Jaa... sänky vähän kutsuu. Kokeilen, saanko vielä pienet unoset...juu, puoli tuntia tuli vielä ikäänkuin bonuksena, ei paha. Otan talteen jokaisen unikikkareen tänäänkin eli aina sänkyyn, jos vain vähänkin siltä tuntuu. 

Missäs Belgarion, Kiven vartija mahtaa olla? Pitäisi käydä postista huomenna taas yksi paketti... taidan soittaa joskus illalla tai lähettää tekstarin. Poika kyllä vilkaisee tekstarinsa vain parin päivän välein, joten en tiedä. En viitsisi sitä laatikkoa makuuttaa tuolla laitoksessakaan, tahtoo sen heti itsellensä. En nimittäin yhtään tiedä, mitä se pitää sisällään – että sinänsä aina tuommoinen on mukavaa!

Muonakokeiluista, tein jotakin jännittävää! Koska tuore fisu maksaa maltaita eikä kaikkia plaatuja ole saatavissa, tuttavat eivät käy kalassa jne. olen ollut vähän katkero. Lohi on hyvää, mutta joskus tekisi mieli kokeilla kaikenlaista. Joten menin ja ostin halvinta pakastefisua ja tein siitä tai-thai-kalapullia. Tuli muuten äärihyviä. Sulatin ja silputin fisun sekoittimessa, sellaisessa käsikäyttöisessä aika karkeaksi. Maustoin, änkesin sekaan pari egua ja paistoin uunissa. Mmmmm, hyvät haisulit! Mausteet olivat lähinnä intialaistyyppisiä. Sitten änkesin pullat vielä lepäämään kulhoon, jossa oli kookosmaitoa, sitruunaa ja korianteria! Jesh, tuli hyviä. Vähän vaatii vielä säätämistä, mutta näitä teen toistekin. Ehkä jopa laitan resetin näkyville. Halpaa ja hyvää, riittää huomiseksi evääksikin =D Kaikkea sitä Welhotarkin keksii pienessä päässään, kun oikein tekee mieli jotakin.

No niin, nyt on kissa sitten sammunut ja minä virkeänä hereillä. Voihan rähmä, sano. Ei tämä ollut minusta tarkoitus. Nukkuisin niin mielelläni pitkän ja yhtämittaisen unisession näinä viikonlopun öinä.

---------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrmenta, kissinkat! Ai, ett mä goisin muka. No joo, tavallaa. Mä tökkäsin yhe tyyny toho pikkusoffall ja asetun sen pääll oikee nätisti >o< Mamii ottaa päähä, ku sen pitää kohta taas pestä ne kaikki, ku kaikki on nii kaavasii. Mä meditoin vaa, en viäl goisi. Juu nii, mä sain hei muanaa, kahta uutta määkäruakaa ja sitt jonku puuki kurmeemuanaa. Sitt on viäl jemmas joku pussukka sen tätsyn tuamii heekkui ja napikoit ja kaikkii. Ja eilenki mä sain fisuu, vaiks vähä, ihan liika vähä. Sitt orja pilas koko fisun, tunki sinne haisupurveleit eikä niit voinu sen jälkee enää ees kattoo. Ikävä ihmine toi! Sitt mua vähä haamittaa se kät täänsseriki. Ku meinaa siin kai pitäis hyppii enkä mä oikee oo semmone luanne, mull tulee nii nolo olo. Ett mä hypin vaa pari kertaa ja sitt toi saa muute vedellä sitä ja mä hyäkin ku se kiamurtaa ja huiskii laattiall. Mä mikää sirkuskissi kerta oo. Ja sitt mulle naurettiinki, ku mä loiki. Nih kerta! Ett kandee miättii, mitä leikkii mun kaa. Mä voin vaiks loukkaantuu. Sitt se viäl uhkas, ett se tänää kastelee mun tuija. Hei, mä en tajuu! Miks? Mun uus lempparimesta! Kiusallaanks se sen tekee? Toisaalt se selitti, ett se puu ei elä, jollei se saa vodaa. Enkä mä sitt vois olla siäll ollenkaa. Ett kai se on pakko olla yks päivä veks siält. Kai se ny päiväss jo pinta kuivuu, täh? Mä tiijä yhtää, ku nyt vast oon hihvannu sen... Toss mä oon viäl siin kytiksell!

1847317.jpg

Kliffaa ja toooooosi laiskaa päivää kaikill! Huamisee.

---------------------------------

Vincent, ei kukaan sinulle pahantahtoisesti nauranut, kun tanssit ,D Leiki sinä vaan rauhassa!

Päivän slogan: Tähän ikään päästyä kaikki paitsi eilinen näyttää nuorelta.

Päivän biisi: Cold Wind In August

Luettua: Jennifer Weiner – Rikoksia ja hiekkakakkuja. Auts, vikavalinta, aivan vikavalinta. Dhraamaa, rikoksia, lastenhoitoa jne. Hienossa yhdyskunnassa kaiken on oltava hienoa, kuten rikkailla toki on. Ja kaikki ovat kotiäitejä. Kotiäiti Kate Klein törmää murhattuun naapuriinsa ja alkaa selvittämään rikosta. Jesh ja tottakai. Varoitan, tämä on karmeaa hömppää, mikään ei oikein istu, ei rikos, ei rikkaus, ei mikään! Koskekaa vain tunput kädessä, hömppävaroitus pahimmasta päästä! Dennis Lehane – Täyttä sotaa, heh, muista lukeneeni tämän eli ei paha ollenkanas. Kaksi työläistaustaista kaveria, Patrick ja Angela, pistivät pystyyn etsivätoimiston vanhan tapulin kellotorniin. Tuleva toimeksianto vaikuttaa helpolta, on hankittava vain muutama kadonnut dokumentti. Kaikki menee pieleen ja tuntuu yllättäen johtavan täysimittaiseen jengisotaan vanhan mustan siivoojanaisen tultua ammutuksi. Takana on runsaasti poliittista kähmintää ja muuta mukavaa. Suositan, Welhotar piti.

                                          265380.jpg

                                                   SIIVOA SUNNUNTAITA!