Tätä voisi jo väittää suorastaan elämän kettuiluksi – olen nukkunut ehkä tunnin verran yön aikana. Hmph, sellaista puolihorrosta vieläpä. Troppasin alkuillasta vielä sillä vahvimmalla särkymömelöllä sekä norminukahtamislääkityksellä, mikään ei tehonnut. No, oli sitten pakko vaan nousta ylös. Turhahan se on makoilla ja harmitella, ettei uni tule. Kyllä se vielä tänään jossain vaiheessa ilmoaa itsestään. Tosin illan kaffekekkereillä ja tavallista tuhdimmalla ruualla voipi olla jotain osuutta asiaan, samoin Belgarionin jutuilla ,D Tarkoitan siis sitä, että ehkä olin vain itsekin sitten pirtsakampi kaikin tavoin. Onneksi lunssanpoikanen ei ole ainakaan pahentunut *ristii sormiaan*, pikemminkin pelästynyt kaikkia kammoja vitamiinoannoksia joita tulee ruuassa ja vielä ylimääräisenäkin.

Selvisin yllättävän hyvin lopulta roudausretkestä. Belgarion kävi yksin Koo-helvetinkaupassa tarkka kauppalappu mukaan ja kaikki tarvittava löytyi sieltä, siis tärkeimmät eli kissitavarat. Sillä aikaa minä ehdin inventoida sen loistokkaan vihannestsioskin; herkkareita, retikkaa, purjoa, paprikaa, kyssäkaalia, mangoldia, kukkakaalia, kesäkurmitsaa. Lasku alle 5 juuroa! Tämä tykkäsi, samoin kukkaro. Lisäksi huomasin ilokkaan asian: Malmin aseman entiseen lipunmyyntihalliin on ilmestynyt kahvila. Ei ollut aikaa käydä siellä, vähän kauempaa vilkaisin ja siistiltä näytti. Lähinnä kiinnosti se, että ständissä (joka oli muuten helkatin ruma ja kömpelösti tekstattu!) kerrottiin päivän kaffe ja pulla –tarjous, mainittiin myös, että he myyvät luomua. Nyt on ihan pakko käydä tsekkaamassa paikka paremmalla ajalla, onko kysymys siis pelkästään kahvilatuotteista vai mitä he oikein myyvät? Jos joku on liikkeellä täällä päin tai kulkee ohi, voisi myös rapota. Ainakin ensi viikolla voisin käväistä siellä. Olen utelias, uudet puodit ja kaffilat ovat täällä aina mukava yllätys – siistit sellaiset ainakin, joissa ei myydä pelkästään gepardia =D

Illan vietimme sitten Belgarionin kanssa kälättäen, syöden ja lukien. Juu, me molemmat kuljetamme aina kirjaa mukanamme ja seurustelun lomassa saatamme molemmat tai vain toinen lukea samalla, kun juttelemme. Joku voi oudoksua, meille se sopii. Olipa taas hauskaa, hekottelimme oudoille jutuille ja huomasin, että poikani muistuttaa minua joissakin asioissa kovasti paljon. Toivottavasti ja mieluummin niissä hyvissä. Tein täytettyjä herkkareita, kylkeen jokunen lohkopottu vielä. Kumpikin olimme heikoin eväin koko päivän. Lisäksi rahkapiirasta ja jäädytettyjä pusuja (kannattaa kokeilla!). Hei, ehkä uni viivästyi liian sokerin takia. Eilen saimme Varastolla pariakin laatua keksejä erään leidin lähtiessä talosta, eli sokeria tuli tosi paljon... en yleensä käytä tuollaisia määriä ikinä. Oikeasti, niiden pusujen jälkeen olikin jo vähän paha olo, mutta kokeilla piti. Tänään siirrymme taas normaaliin päiväjärjestykseen eli kukkakaalicurryyn (tai muhennokseen) sekä tod.näk. mangoldiin. Ans kattoo taas, mitä minä oikein keksin. Se on itsellenikin aina yllätys! Ai niin, joku oli kaipaellut kesäkurpitsareseptejä: ne ovat Ruoka-kategorian peräpäässä eli vanhemmassa päässä tarjolla – löytyy soppaa, viipsaleita, kastiketta jne. ihan oikeina resepteinä. En ole näitä nykyisiä muonia jaksanut kääntää resepteiksi, kun teen ne ihan omasta päästäni *virn*. Vaikea muistaa, mitä on onnistuneesti laittanut mukaan ja kuinka paljon. Yleensä niissä on vain selostus pääperiaatteista. Tämä nyt ei ole oikea ruokablogi, liekö oikea blogi lainkaan *miettii ankarasti*.

Jahas, kirja ja parveke kutsuvat – väärä järjestys, siis parveke ja kirja kutsuvat, jatkan myöhemmin. Koivet puutuivat täysin tunnottomiksi yllättäin. Ähh, nukuin hetken. Väsyttää kamalasti, ei nukuta. Unet eivät olleet mukavia. Siksi päätinkin, että tänään illalla saatte nauttia eräästä oudosta tarinasta, joka ei liity tähän mihinkään millään tavalla. Kuten tavallista!

Minä en jaksa juuri nyt mitään. Pitäisi, -isi, sitten myöhemmin. Kiitos Millanille ouron lokin renikasta, se on tuolla sivupalkissa nyt alimmaisena. En minä jaksa niillekään muuta nyt tehdä. Jaan sitten myöhemmin eteenpäin, jos siltä tuntuu.

---------------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrrrrrrrrrve, kaiffat! Nonnih, nyt hei mull onkii oma varasto kaikkee. On valtsun iso pussukka oikeit pellettei, safkaa, oikeit kaakkei ja kaikkee. Hmph, en saanu eileskää kuitenkaa muut heekkuu ku hampulikaakkei. Onneks Poika kävi, mmmm. Mä yritin pummii silt safkoi, mutt ei ollu mitää kissill sopivaa. Mutt mä sain olla sen viakus soffan selustall ja tsiigaill ja haisutella sitä. Tykkään <3 Ja tänää mami saa siitt kyll luvan kaivella mulleki jotai, joo, viikonlopun kunniaks vaiks ihan. On tiätteks nätti aamu. Toi ei vaa oo osannu nukkuu, se oli hereill nii, ett mäkää en saanu goisii. Äske yriti, nii ni eiks tää taas kömmi pystyy ja valita jostai. On se kans räähkä. Eikä mun kuvei, sen piti eile ottaa must ja pojast kuvii, sitt puhelitin soi ja se unohti. Oma vika. Tämmöse se löys, mä muka laskuje kans ongelmis. Täh? Mami maksaa laskut, itte ottanu mutt, itte maksaa laskut! Mä keskityn oleen kissi.

1249701695_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Kliffaa viikendii kissinkat – voidaan paksust, jooko *tsihih*!

-----------------------------------------

Kiitos Vincent, pilkka sen on pienikin pilkka...

Päivän slogan: Olen niin väsynyt, että en pysty nukkumaan.

Päivän biisi: Angie

Luettua: Enni Mustonen – Morsiuskesä, hömppää talon täydeltä maajussille morsian –tyyliin, jäks. Dharmaa ja rhomantiikkaa. Tuli luettua sinä aikana, kun kälättelin Belgarionin kanssa. Hömpäksi sopivaa kesäluettavaa, ei aiheuta toimenpiteitä. Vain hömpän kavereille. Merkillistä, että Kirsti Manninen jaksaa näitä sarjoja vääntää näinkin hurjaan tahtiin! Jan Guillou – Uinuva uhka, melkoisen merkillinen tarina siitä, mihin kaikkeen Ruotsissa voi joutua ”terrorismiepäiltynä”, miten asioissa voidaan toimia, poliisin käytöstä tulkita sekä syyttömiä tuomita. Pelottava kuva tulevaisuudesta kuulusteluineen, todistusaineistoineen kaikkineen. Suosittelen muillekin, eihän meillä sentään, eihän? Vai kuinka, Supo?

Oli minulla olevinaan jotakin järkevääkin, onneksi se unohtui. Ai niin, yksi tärkeä asia: Kirjavinkit-sivusto on saanut uuden ulkoasun, käykäähän tutustumassa. Muutoin saatte tänään siis todellisen tavispäivityksen, jota minulta toki voi odottaakin!

265380.jpg

NÄKÖJÄÄN VAIN KISSIKENKÄT SAAVAT LEVÄTÄ TÄNÄÄN!