Joka paikassa on liukasta, myös kylppärissä. Onneksi TT taas kyyti minut töihin ja noutaa tänäänkin. Suurkiitokset, tämä on parhautta! Varmasti myös kavereiden puolesta, ettei heidän tarvitse jatkuvasti kuunnella minun vonkumistani ja valitustani. Kelit vaihtelevat tunneittain - joka tapauksessa piha ja kulku lähimmälle isommalle tielle sekä matka päätieltä Herjaamolle ovat kuni rutosti hangattu kynttelillä ja jäädytetty luistinrata! Ei auta edes uudet upeat kengät tässä tilanteessa. Pari työkaveria oli eilen jo vetänyt kunnon lipat, toinen oli aivan litimärkä, toinen vain horjahtanut lievästi kumoon. Minun tapauksessani olisi tarvittu vähintään PekkaNiskan apua ja ylileveä kuljetus. Ja vahinko olisi varmasti ollut sairaalaluokkaa, koska kun meikä kaatuu  (olen niin jäykkä), aivan varmasti jotain menee rikki, mitä ei voi heti ehjätä. Sitähän minä en tietenkään toivo, joten parasta vain kulkea kyydillä jos mahdollista!

Ikävämpääkin asiaa, Kummisedän äiti, siis W:n äiti myös, on nyt aika huonossa kunnossa sairaalassa. Kärsi vastikään tästä noro-viruksesta ja meni todella huonoon kuntoon, tiputukseen, hengitysvaikeuksia, kovia kipuja jne. Siskokset viettivät edellisyön sairaalassa ja mamma yllättäen alkoikin vähän sitten aamusta piristyä. Mutta 86-v. mamma, halvaantunut ja sairauksiakin jo on, ei selviä kovin helpolla ärhäkästä viruksesta. Nyt tilanne on vakaa, mutta mitä vaan voi tapahtua... Koskaan ei voi olla varma. Tuli taas ikävästi W:n kuolema mieleen. Kummisedän kanssa sitten eilen puhuttiin ihan järkeviä. Eli ei elvytetä, ei radikaaleja toimenpiteitä, ei siirtoa minnekään, vain mahdollisimman tehokas kipulääkitys ja nestetipat sekä tarpeellinen lääkitys. Nyt tilanne näyttää paremmalta, mutta odotan soittoa milloin tahansa. Onhan mamma sentään avoanoppi. Katsotaan ja odotetaan. Illalla vielä muisteltiin sekä W:sta että mammasta Malmilla kulkevia legendaarisia tarinoita. Tuli parempi mieli molemmille, naurettiinkin jo.

Olisikohan mitään iloista mielessä - no juu, saan tänään vielä sen yhden ennakkoalesta tilaamani kirjan! Uusi, lukematon kirja ja sen tuoksu - lähes parasta! Taidan vähän säästellä sitä, kirjaston varauslista on taas täysi ja lauantaina täytyy noutaa pino opuksia. Kivaa, että on jömmassa jotain taatusti lukematonta pahan päivän varalle. Ja kenkiin olen tyytyväinen, tukevat mukavasti nilkkaa ja runttukoipia. Niin, nukuttuakin on tullut melkein joka yö ainakin 5 h. Tosin kivut ovat entisellään *huokaus*. Niihin ei tunnu purevan mikään. Ai niin, valivalivali oli tässä! Sen verran vielä, että heräsin tänään vasta herättimen inhoääneen, siis minä! Eli on nukuttu hyvin, tosin Vincent taas jorisi yöllä. Lisäksi tämä kyytien saaminen on estänyt kaikkein pahimmat nilkkakivut kokonaan - ihmeesti jaksoin eilenkin vielä kirjoittaa yhtä juttua vähän valmiimmaksi.

----------------------------------------------------------

254944.jpg

Siis hei kavrut, mä arvasin taas väärin safkajutskan. Mami laitto jotai soossii, joho tuli jotai kevytlenkkii... Vähäks oli omituista, joteski niiinku kummii, mutt kyll sitä vähä söi, siis hei toooooooooosi vähän. Sitt mä pummin taas kissiruakaa ja maitonappei - niit se ei enää ikuna oo kiältäytyny antamast mulle. Ja sitt mä sain taas nukkuu sen viakus. Vaikkk yälä mä taas yriti jutella sen kaa. Kai sitä voi jutella, jos hiffaa, ett  toine on jo vähä ainaski hereill? Eiks? Oikeesti mä taidan olla tykästyny nukkuu jo siin paikass. Mmmmm....zzzzzzzzzzz - huh, melkee unkko yllätti! Nii ja Kummisetä kävi taas illall jorisemass, se rapsu muaki ihan kunnoll, sill oli joteski vähä vaisu olo, se ei yhtää leikkimollannu mua niinku sill on yleensä tapa. Mä yritin sitt olla sille kaa kilti, ja olinki. Nih! Ja mamilkii, oikeestaa mä taidan olla aikastas kilti kolli *ylpee kissavirn*. Mä en oo tehny oikee mitää pahoi pitkää aikaa, siis ainaskaa pariin päivään. Oonkoha mä jo tuloss vanhaks, ku mä en tiä kuin vanha mä oikeesti oon? Ja mitä sitt tapahtuu? Mä tahtosin tiätää, ai niin, löytää oikeen leidin, niinku Kirreki! Kai te kaikki jo ootte kuullu,ett Kirre ja Tyyne on alkanu seurustelee? No - sitt sitä varmaa kandeeki venttaa, ett tulee ikää lisää ;D

346522.jpg

Yritä täss nyt sitt soffan reunall päivystää ja ottaa tirsoi, ku taas mami häiriköi. Se oli just duunannu safkaa ja mä aina tsiigaan täss, kun se söhertää niit soppajutskii. Mutt täss se on jo syäny ja  mä oon syäny ja vaan vähä relaan ennen maitonappei - ne on aina iltajälkkärii! Mutt nyt mä meen aamu-unkoill ku mamiskaki lähti maitonappei varte duunii! Heippa vaa huamisee, tassutellaa taas lisää.

-------------------------------------------------------------

Kateeksi kävi, kun Vincent köllähti maitonappien ja aamuhöpöttelyn jälkeen taas keskelle sänkyä kerälle ja vajosi syvään aamu-uneen. Tämä täällä odottelee taas kai-tiedätte-mitä saavillista saadakseen jotain aikaiseksi!

Päivän slogan:  Jos raataa selkä vääränä siitä saa vain väärän selän! (lainaus Freukkareiden biisistä)

Päivän biisi: Kersantti Karoliina

Kirjoista - eilinen opus on vielä kesken Kummisedän vierailun takia. Tiesittekö muuten, että ennen vaaleja ilmestyy aivan sattumoisin nelisenkymmentä kansanedustajaehdokkaan kirjoittamaa kirjaa? Eikö olekin viehättävää, miten luovuus  on näin puhjennut yhtäaikaa kukkaan kaunehimpaan ,D

                                       265380.jpg

                          KÄLYISTÄ KESKIVIIKKOA KAIKILLE!