Ai, nyt alkoi sitten kesä? Eilen päivällä oli vielä ihan sopiva keli tehdä töitä ja laahustaa varo-varo-vasti Varaston käytävillä eli varoa koipiaan täpöllä. Illalla kotona olikin jo kuuma, hiki ja piti taas laskea kaihtimet, tunkea kissa ruskistumaan partsille ja itse lepuuttaa sängyssä ihanan tiiliskivikirjan kanssa. Ei paha, jollei kummoisempia helteitä tule. En minä niitä kaipaa, niin että jos voisi järjestää minulle sellaisen oman, varjostavan pilven, ihan pienen vaan? Työaika riittäisi, kyllä sitä kotona aina jotenkin omilla virityksillä pärjää ,D

Töitä riittää vieläkin Varastolla. Ja auts, olen tehnyt mokan... toivottavasti se läystäke ei ehtinyt vielä lähteä mihinkään, en ainakaan usko. Korjasin, tein uudestaan ja kopieerasin. En ainakaan muista sen lähteneen. Lisäksi selvitin erästä omituista käännöstä ruotsiksi, korjasin sen sitten siten kuin minun ja valtaosan mielestä sen pitäisi olla. Asiasta on neuvoteltava, kun vastaava henkilö tulee paikalle. Outo ja kummallinen jäänne takavuosilta, kieltä taitamattoman suora väännös? Päivä ei kulunut siis hukkaan eikä muillekaan elukoille. 

Otin lisäksi asiakseni selvittää tämän Palmian jutun eli Helsingin vaikeavammaisten kuljetuspalvelun uudet järjestelyt. (Sananvalinnat ovat muuten ihan hakujen takia!) Ensin laitoin viestiä Palmialle, josta tietenkään ei vielä tähän mennessä ole vastattu. Kyselin, milloin aikovat lähettää materiaalia asiakkaille. Sitten paneuduin syvälle heidän kotisivujensa sisältöön etsiäkseni edes jotakin tietoa. Uskokaa tai älkää, minä kuvittelen sentään vähäsen osaavani luovia netissä jne. Toki ensiksi siis piti kokeilla sosiaalitoimiston ilmoittamaa tilausosoitetta, joka on www.stadinkyyti.fi, aivan, sellaista sivua ei ole siis ollut olemassakaan – ennen eilistä!!! Mistäkähän johtuu, että tekstit ilmaantuivat esille vasta tänä aamuna asiaa vielä kerran tarkistaessani *köh-köh-köh*.Ensiksikin kuukkeloimalla stadinkyyti tai stadin kyyti saatte ei-mitään-järkevää –vastauksia eli ei ainakaan Palmiaa näy heti, kuten tarkoitus ilmeisesti olisi, vai? Aikani Palmian kotisivuilla kohkattuani se löytyi, ihan vaan muutaman klikkauksen takaa *huokaus*, mahtaa olla joillakin hankaluuksia, eli ihan hemmetin hyvin oli piiloitettuna täällä. Ja lopulta tältä sivulta löytyivät tarvittavat tiedot varausten tekemiseksi!

Ei hemmetti, kyllä oli oikeasti tehty vaikeaksi tuo löytäminen! Mutta Welhotar löysi ja tässä siis tiedoksi muillekin Helsingin kuljetuspalveluasiakkaille, jos ette ole tietoa saaneet, prle. Minä en todellakaan ole saanut kirjallisesti mitään tietoa asiasta huhtikuun alun jälkeen! En myöskään sähköpostissa tai muuta kautta. Jokunen kuski on jotakin aapaillut, mutta mitään tietoa heilläkään ei vielä eilen esim. ollut siitä, ajavatko jotkut firmat Palmian piikkiin vai onko firma palkannut omia kuljettajia ja mille kalustolle. Melkoinen asia, joka on jätetty kivasti tuonne jömmaan (että loputkin asiakkaat kaikkoaisivat?) ja josta ei tiedoteta. Aivan Tsadin tapaista, kylläkin. Eli tästä nyt ne ensimmäiset miinukset. En pidä itseäni minään älykkökäyttäjänä eli jos minunkin oli vähän hankala löytää sivusto tällä logiikalla, sääliksi käy muita kavereita – varsinkin mammoja ja pappoja, jotka ovat hissukseen totutelleet netin ihmeelliseen maailmaan. No, ei kun odottelen Palmian vastausta ja inhvoan teillekin, vaikka se ei ehkä teitä kiinnostaisikaan. Tuleepahan merkattua tänne kuitenkin ylös mahdollista tulevaa tarvetta ajatellen – koskaan ei tiedä, kuka kyselee ja mitä! Ja vielä, jo on jumankauta vammaisten oikeuksia taas ajateltu ihan viimoisen päälle, prle. Saas sitten nähdä, millaista toiminta oikeasti on. Ohjeistuksia kyllä löytyi, sivutolkulla kuten aina. Sopii selailla ja ihmetellä *katkero virn*.

Eilen oli kyllä taas kiva, tuttu aamutakso, joka manasi toiminnot huuthemmettiin – hänkään ei vielä tiennyt tästä asiasta. Paluutakso oli nuori kaveri, joka väitti tuntevansa Malmia, jep, jep-jep. Postiin hän vielä hätinään osasi, kun kerroin minkä puiden välistä ajaa ,D Kotoon sitten ei mentykään suoraan vaan täysin päinvastaiseen suuntaan. Ymmärrän, lisätieto-osuus hämää. Onneksi olin tropannut niin, että en hermostunut vaan ohjasin oikeaan suuntaan ja kerroin, miksi niin monet ovat erehtyneet aikaisemminkin... Lopuksi erosimme hyvässä yhteisymmärryksessä. Niin, posti, mmm, sain kaksi kirjaa. Toisen luin jo illalla, toinen (se tiiliskivi) on vielä kesken ja hyvä niin, erinomaisen kiehtovaa ,D

Tänään yritän jossain välissä käydä Pazilan kirjastossa, josko löytyisi jotakin vanhempaa uusioluettavaa. Se on aina kesällä tällaista, vaikea löytää uutuuksia eli kirjasto ei niitä paljoa hanki. Kumma, sillä kustantajat kyllä tuottavat jo syksyn alkusatoa ihan ripeästi ulos. En minä sitten muuta tänään; pakkoruisku ja parin päivän eväiden teko. Saladoa tai thai-tai-kalaa, en ole vielä päättänyt. Elämä on niin vaikeaa ja täynnä pitkälle johtavia monipolvisia, kaikkeen vaikuttavia päätöksiä.

Malmilla on taas erittäin kaunis aamu – hiljaista ja rauhallista. Aurinko laskee-nousee ja tänään päivä on jo ainakin minuutin lyhyempi kuin eilen. Teretulemas syksy! =D

-----------------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrrrrviska, kaiffat! Nonnih, nyt orja on löytäny semmost muanaa ku uppoo mulle ihan täpöllä. Vähäks se kesti! Se on pussimuanaa, kaikki muut, muttei fisu käy mulle. Heekkuu. Oikee njamskist, saa vaa liika vähä. Se sanoo, ett mä en saa kerralla mitää koko pussukkaa, pualet vaa! Mä hei vaan kysyn, ett onks se oikee? Mä voisin syädä enempi tai jättää sitt venaa osan. Toi orja on vaa sitä miältä, ett kerrallaa pual pussii ja sitt toiste toine puali. Ett ei jää seisoo muanaa ja muute voi syädä raksui ja vodaa. No joo, emmä tiädä sitt. Mä jakselen kuiteskii oikee hyvin, eilenkii ruskettelin itteeni partsill vaiks kuin kauan. Mutt hei, vast sitt ku orja tuli himaa. Partsill pääsee koko päivän, mutt mä oon mialuummi sisäll ihan sillo päiväll ja goisin. Sitt ku toi tulee himaa on niinku turvallisempiki mennä tonne ulos. Tiädä vaiks taas tulis joku jättifogeli kiusiin mua! Nih kerta, mami pualustaa pikku kissii, juu. On se kilti, eilenkii paijatti monta kertaa. Ja se hitsi hiffas, ett mä olin kalunnu yht sen härpätint, ei se suuttunu, vei sen vaa kokonaa pois... Ja sitt me lötkötettii viärekkäi ja se höpis mun koovaa taas kaikkee kivaa, semmost mist kehtaa kertookkaa, tämmöne ronski kolli. Mä sitt vaa hurisin ja käperryi siihe sen pääle >o< Tommose omelan kuvan se on löytäny, kissi ja kirjat. Mamin miälest parast mitä on, se laittaa kuvan toho.

1245716450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kuva on sitt täält >o<  

Kliffaa toist arkipäivää, toivottavast teilkii on ilta-aurinkoo tarjoll!

------------------------------------------

Vincent, kilti ja kamala karvatakamus *pus*!

Päivän slogan: Menneisyys on loitolla, tulevaisuutta ei ole ja nykyhetki on autius.

Päivän biisi: Arvaa harmittiko?

Luettua: H. P. Lovecraft – kuiskaus pimeässä ja muita kertomuksia, Kootut teokset, osa 1. Lopultakin ,D Welhotar on tyytyväinen ja odottaa lisäosia. Lovecraftia on käännetty satunnaisesti sinne sun tänne, ei kuitenkaan tällaisena hyvin koottuna versiona. Alussa Sadelehdon ansiokas esipuhe novelleista ja niiden kirjoittajasta, ajankohdista ym. tärkeästä. Kaikki novellit ovat erinomaisen luettavia, toiset parempia, kuten yleensäkin, mutta hyvän yleisnäkemyksen näistä saa asiaa tuntematonkin. Kauhun ystäville, Lovecraftin tunteville, kahvista ja Cthulhusta nauttiville – Se on täällä, hankkikaa se! Suuret Muinaiset! Iä! Linda Olsson - Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, herkkä, kaunis kirja. Nuori ja vanha nainen, molemmilla takanaan rankkoja kokemuksia, elettyä elämää ja suuria tunteita, joutuvat pakosti naapureiksi. Molemmat ovat yksinäisiä omasta halustaan ja virittelevät hiljalleen erikoisen ystävyyden. Minä pidin tästä, vaikka hiukan tehdyn makuista melankoliaa ja tapahtumia löytyy, vähän liiankin kanssa. Kokonaisuudessaan ei kovin tavallinen romaani kuitenkaan. Kaunista maaseudun kuvausta yksinäisessä kylässä, muutenkin luonto on tärkeä osa opusta ja tapahtumia. Suosittelen, herkemmän lajin ystäville. Tästä myöhemmin siellä toisaalla enemmän. No – tässä tuli nyt kaksi hyvin erilaista kirjaa kuin Welhottaren luonnekin ;D Nauttikaa molemmista, siis kirjoista!

265380.jpg

KISSIKENKÄT KOTONA KOIPIONGELMIEN TAKIA!


PS: Sorry tämä kohkaus näistä kuljetuspalveluista – asia koskettaa esim. minua päivittäin työmatkoilla sekä vapaa-ajan matkoilla ja varmasti useita muitakin (en tiedä, ketkä tätä vakituisesti sitten lukevatkaan...). Tästä syystä siis tämä postaus ja otsikointi, oi toverit Lokistaniassa!