vaativat meikäläiseltä eilen. Eli tämä osis eteneekin nyt harvinaisen nopeasti, lähinnä lomapoliittisista syistä. Taitaa käydä niin, että olen töissä ensi viikon ja jään sitten muutamaksi viikoksi lomalle! Ai, että miksi? No, osiksella lomaa kuluu siten, että pidettyjä viikon 2 työpäivää kohti (siis jos pidän ne työpäivät lomaa), kuluu koko viikko (eli 5 pvää) lomaa. Epäkiva ylläri, samoin lomarahojen määrä ja maksu. No, se näkyy vasta kesällä.

 

Palkanlaskettelija oli kuitenkin laskenut, että minun pitäisi olla töissä n. 20 h viikossa, jotta saisin sen maksimaalisen hyödyn palkasta ja osiksesta. Tämä tarkoittaisi 7 + 7 + 6 h työpäiviä ma – ke. Tämä siksi ,että ”kone” ei osaa laskea (muka) ns. poikkeavia työaikoja oikein *huokaus*, niistä pidetään käsikirjanpitoa ja sen tekee jokainen itse – ei se iso vaiva ole, olen tehnyt niin aikaisemmissa keikkapaikoissa. Ei paha, esitin tämän Upolle eikä hänelläkään ollut asiaan sanomista. Lomistakaan ei sen enempää kuin että minua tarvitaan kipeästi j:n tienoolla pariksi viikoksi kustannuspaikalle. Juu, silloin on ne prleen kiiruisat ajat ja muut haluavat olla lomalla. No, minullehan tuo sopii!

 

Näillä näkymin siis sopimus työnantajan kanssa kirjoitetaan heti alkuviikosta ja laitan hakemuksen menemään, jolloin laskevat tarkemmin sen summan ennakkopäätöksen mukaisesti. Asia lienee kohtuullisen helppo kuitenkin, kun meikäläisellä on niin paljon kudhnan ja vadlhion palvelua... Eikä siinä vielä kaikki; nyt on järjestettävä taksomatkapäätös uusiksi (eli menetänkö työmatkoja – no toki ja varmasti, mutta kuinka paljon ja mihin muuhun se taas vaikuttaa) sekä pyytää uudet verokortit erikseen palkkaa ja osista varten. Tuo selvinnee nykyään soittamalla.

 

Eilinen oli töitä täynnänsä, mutta iltapäivä menikin sitten vähän ihmetellessä. Että näinkö tässä äkkiä vaan tapahtuu – en itse asiassa oikein vielä itsekään usko koko juttuun. Pelkään, että olen kämmännyt jossakin tai jotakin tapahtuu vielä. En siis luota koko hommaan, ennenkuin ensimmäiset rahat ovat tilillä nätisti ja niistä maksettu säännölliset laskut. Ja käyty ensimmäisen kerran kaupoilla ;) Kaikki tuntemani osiksella olevat ovat kuitenkin vakuuttaneet, että hirveästi siinä ei menettäisi, 200 – 400 euroa, palkasta ja työajasta riippuen. Toisaalta, sen summan melkein säästää, kun syö vain kerran päivässä, ei tarvitse vaatehtia erikseen, ei tehdä eväksiä, ei ostaa mitään mainittavampaa kuin vain sen, mitä ehdottomasti tarvitsee. Ei silti, en minä nyt muutenkaan eväillä tms. brassaile, mutta onhan siinä aina omat menonsa. Eli senkin tosiaan näkee vasta kevään korvalla, miten homma alkaa sujua.

 

Lekurillekin pitää ensi viikolla informeerata asiasta. Hänhän minua siihen ajoi eli äkkiä jäämään, niin pian kuin mahdollista. Ei aivan väärin, eilen olin jo illalla niin susikipeä, että oli pakko ottaa ylimääräistä troppia ja silti heräsin puoliltaöin särkyihin ja kolotukseen. Sopivasti sikäli, että toveri *vilkuttaa terhakasti* sattui juuri laittamaan viestiä, että sopiiko soitella. No, sopihan se! :D Mukava, että minua muistetaan, kiitosta vaan! Niin lekurista vielä, pitää pyytää uusimaan vielä pari repsua, että lääkitys riittäisi tuonne parin vkon työsessioon asti. Sen aikana voin sitten käydä vielä uusimassa mitä on tarpeen.

 

Muitakin asioita on vielä selvitettävänä, mutta ne jäävät tosiaan arkipäiville. Varastoasioita siis, kukaanhan ei varastoi viikonloppuna. Tänään keskityn keittelemään Belgalle seljankaa ja syöttämään omatekoista jädelöä sekä Napoleuunin leivaria (Serkuista, tietty, kilotavarana). Siitä hyvästä hän lupasi pestä yhden parvekeklasin (sen lokinpaskaisen) sekä tsekata asian tuon pöytäkoneen osalta eli mikä olisi paras vaihtoehto halpisnäytöistä (vai ostaako sitten suoraan kalliimpi), löytyykö jostain kiva näppis (minä tykkään tietystä merkistä... myönnetään) jne. Eli keskitymme hänen leipälajiinsa – tehköön nyt töitä opiskeluavituksensa eteen *muahahah, lapsen hyväksikäyttöä*.

 

Mieltä vähän painaa näiden asioiden lisäksi blogiystävän kissan menehtyminen, jaksuja sinne. Sytytän tänään kynttilän parvekelyhtyyn Pojulle! Olen seurannut, ehkä tästä johtuen, Vinskiä jo jokusen viikon. Vinskin silmä nimittäin ärtyy toisinaan enkä tiedä, mistä se johtuisi. Luulisin, että uuden kissanhiekan pölinästä. Voi se olla tietysti ihan mitä tahansa muutakin. Mutta koska silmä ei tulehdu, vain hiukan punoittaa päivän tai pari, en ole vielä käynyt vetskulla. Lisäksi Vinski on alkanut näyttää vanhemmalta. Toisaalta, kun laskeskelin, alkaahan kaverilla ollakin jo ikää; pahimmillaan jopa 12 – 13 vuotta! Vaikka kuinka olen taas hoidellut turkkia ym. Vinski muistuttaa hieman koinsyömää eteismattoa >o< Muuten meillä on rauhakasta ja vapaapäivinä makoilemme pitkään sängyssä, Vinski kiinni hartioissani ja hurisee lämpöisesti, mmmmmm.

 

Mutta, nyt keittelemään uusiokaffet uusiounien jälkeen sekä kirjoittamaan pari juttua. Nyt on ihan pakko jo toimia, on!

 

265380.jpg 

 

POLKA, JOKA PÄHKII, MITEN SELVITÄ HELPOIMMALLA ITSE...