Eihän tässä nyt oikeasti ole mitään ehtinyt lomailla! Kuulkaas nyt, amatöörit: viinanjuonti on raakaa ja rankkaa puuhaa eikä mitään lomailua ;D Samoin krapulointi. Niin että se siitä! Wäinö hyvä, ei auta mitkään moraalisaarnat, minä näet otan silloin kuin otan, mutta harvoin. Yleensä ilman vaurioita. Eivätkä nytkään omat vaurioni ole muita kuin kämpän suursiivousta vaativia, ja se nyt olisi pitänyt muutenkin tehdä. Sekä tietty kännisoittoja kavereille, mutta sitä tulee muutenkin harrastettua pari-kolme kertaa vuodessa, joten ei liene uutta tuokaan ;>

BTW - eli tänään pitää käydä täydentämässä ruokavarastoja ja samalla ostaa lisää Tolua (siis kämppää varten) ja aloittaa siivouspuoli kylppäristä! Kun on hitsin iso kylppäri, jossa myös kissatavarat jne. on, ja jonka lattia on tosi omituisen huonosti puhdistuvaa matskua, on jännittävää aloitella kodinhoitopuuhat sieltä. Muu kämppä hoituukin helpommin. Tosin pari päivää on vietettävä pesutuvassa, kun kissi on hoidellut myös irtopäällisen ja päiväpeiton sekä jokusen maton pyykättävään kuntoon. Mutta eipä tuossa mitään. Olen rakastunut meidän talopesulaan! Siellä on matonpesukone, johon mahtuu kolme isoa tai monta pienempää mattoa sekä lisäksi 3 pienempää tavallista konetta ja 1 jättikone. Kun ne kaikki varaa, lienee sekä Kummisedän että minun huushollini putipuhtoinen (no, niin, siis, tietysti, ulkoapäin)!

AI NIIN, nyt se uhkaus ja lupaus: resepti kesäkurpitsoista, joita on LIIKAA eli:

HELPPO KESÄKURMITSAKEITTO

1 jumalattoman suuri tai pari pienempää kesäkurmitsaa

pari kasvisliemikuutiota

2 isoa sipulia

(paprikaa, valkosipulia, chiliä)

Otetaan se hitsin iso kurmitsa tai ne pari pienempää. Pestään. Ei kuorita, leikataan vain kanta pois. Pilpotaan tooosi pieniksi paloiksi kattilaan. Mukaan ne liemikuutiot, sipulit ja porkkanat. Ja jos haluaa, niin pari paprikaa ei ole pahitteeksi ei myöskään valkosipuli ja chili, mutta kaikki eivät näitä voi syödä...No, kun koko satsi on isossa kattilassa, kaadetaan siihen vettä n. puoliväliin tätä sössöä asti. Ai että miksi - no kun siitä kurmitsasta irtoaa keittäessä nestettä aika lailla. Laitetaan hellalle hela hoito porisemaan niin pitkäksi aikaa, että kurmitsa on sössönä (lisää vettä tarvittaessa). Maista ja lisää mausteita mistä pidät! Jos haluat olla oikein fiini, sössäät vielä sopan sauvasekoittimella ns. sosekeitoksi...Tämä on oikeasti hyvää, vaikka näyttää aika karmealta. Tätä voi pakastaa koko talveksi ja varioida sitten kinkkukuutioilla, knakin palasilla tms. jos niistä pitää. Ja huomaa, että tätä varten EI tarvitse poistaa niitä isojen kurmitsojen siemeniä tms. Tarjolle tuodessa erilliseen kulhoon voi tunkea maustettua kermaviiliä tai tätä hössöä, vaikka yleensä en tuollaisista pidä niin tämä on nannaa. Ohje on vapaasti lainattavissa, olen tehnyt tätä jo n. 10 v. ajan ja aina on maistunut ja on hyvä hätävara pakkasessa....

---------------------------------------

Purrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - no joo, toi kurmitsa ei oikeen oo mun makuun, ne edelliset viipaleet nyt vielä meni, mutt ei oikeen nää soppajutskat, ei. Mä diggaisin enempi jonkinmoista paistihässäkkää, mutt mami laittaa tosi harvon mitään semmosta. Nyt se kyllä kerto, ett se oli saanu taas Malmin Valinnasta hitsin ison paistin tonne pakkaseen. Njammmmmmmmmm. Nyt mä vaan ootan, millon se kaivaa sen esiin ja me päästään mässään! Sitt mamiska lupas käydä Hakiksen torilla ja tuoda mulle oman fisun! Sill on kuulemma tässä asioita Hakikseen, nii samalla se tuo mulle tuliaisii. Menis nyt oikeen pian...Voi winde, mulla ei nyt oo taaskaan uusii kuveja musta, mutt mä laitan tähän yhen aika hauskan jutun, jonka mä löysin tuolta muualta ;D

153734.jpg

Nii, ett terkkuja vaan taas koko kissijengille Lokistaniaan! Mä lähden aamu-unkoille, se on purrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

------------------------------------

Ikävä kyllä, ei ole uusia kuvia siis Vincentistä. Mutta on Kummisedän uusista silmistä *kikatteleee*.

Muuten, joku pleen-snan-idiootti öökkösspämmiautoperkele iski taas. Että kututti! Isken kohta takaisin - jollakin tavalla.

Ja toisekseen: oikeassa korvassa on outo tunne - en kai ole tulossa kipeäksi. Siis lomalla! Ja korvasta! Ei ple!

No, poistun siis kohta katsastamaan tuota vaativaa kylppäriurakkaa ja palajan taas viimeistään huomenissa - ja tämäkin oli siis uhkaus!

Kesken oleva kirja: Lenore Terr - Suden lapset - lukitut muistot (kannattaa itse katsastaa linkit, en viitsi laittaa tähän mitään tiettyä linkkiä....)

Kesken oleva ajatus: Särkeekö korvaa vaiko eikö?

Kesken oleva projekti: LOMA (ja siivous....)

KESKIVIIKKOA SIIS KAIKILLE LOKISTANIAAN - OLKAAHAN KILTISTI!!!