Te jotka kotona vapaalla makaatte, herätkääpä ja ryypätkääpä! Meikäläinen ropottaa Varastolla tämänkin päivän ja tekee töitä teidänkin edestänne, teidänkin hyväksenne jne (säästän tässä lukijani isänmaalliselta paatokselta, se tulee vasta lopussa).

Eli normaali työpäivä, normiperstai muutenkin eli Varastolta kaupoille ja kirjastoon. Ääh, ei huvittaisi taaskaan, mutta on pakko! Jopa vessapaperi on lopuillansa ja sitä on sentään pakko hakea *wirn*. Muonaakin sen verran, että saan Belgan houkuteltua kirjahyllytalkoisiin huomenna – vaatii varmaankin jonkinlaisen kalapöydän laatimista eli erilaisia fisuja (joo, paria-kolme plaatua), salaattia jostakin emmeistä (kurkkua unohtamatta!) sekä uusia pottuja. Tai sitten tofu-vihanneshässäkkä thaimaalaiseen tapaan sekä riisiä. Saa mies ihan itse valita, mikä sopii. Vähän jotakin ruokalahjusta olen myös varannut, jospa tuo riittäisi... En minä yksin niitä saa pystytettyä kuitenkaan.

Siinähän se huominen meneekin. Sunnuntai taas kotihommissa ja äkkiä on taas maanantai. Argh. Ei eilisestä ollut mitään apua, paitsi että sain nukuttua reilusti. Goisin päikkärit muutamaan kertaan, kävin ruiskussa, tein eväksiä, laadin kauppalistaa sun muuta tärkeää siinä välissä. Ja taas unta. Välillä sentään maltoin syödä saavillisen jämäappeita ja keittää toisen saavillisen kaffetta. Ja se vasta nukuttikin! Eli unta on saatu, muuta ei sitten olekaan ,D

Jospa tänään ehtisi varata ajan omisarvikselle. Luittekin jo varmaan, että kuvaus lausutaan vasta tiistaina, joten ajanvaraus sen mukaan. Lisäksi pitäisi tehdä pari omaa hommaa työaikana. Ne riittäisivät päivän saldoksi aivan hyvin. En minä muuta kaipaisi.

 

1307019985_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Päivän slogan: Kun nostaa riman tarpeeksi korkealle, se on helpompi alittaa.

Päivän biisi: Black Friday

Luettua: Riikka Stewen – Niin kauan kuin rakastat, huups, Tavinskikootia kotomaisittain. Ei nyt vaan toimi, sorry, vaikka asiantuntija muka kirjoittaa. Hetkittäin onnistuu herättämään pientä kiinnostusta, mutta kokonaisuutena ei. Linda Howard – Vieressä ja vaarassa, hömppää, vaarallisia tilanteita, kateutta, onnettomuus jne. Howard osaa hömppädharmansa eli ei paha, käypi odottelukirjana helppolukuisuutensa takia ja muutenkin. C. J. Sansom – Luostarin varjot, muistuttaa vähän Ruusun nimeä, mutta ei ole niin fiksu. Luostarissa tapahtuu kummia ja asiaa selvitellään, vaikka lisää outoja tapahtumia on käynnissä koko ajan. Pieniä inhimillisyyden pilkahduksiakin löytyy eli ei nyt paha, mutta ei mitenkään erityinenkään. Petri Nevalainen – Joviaali ilmiö, Tuntematon Mikko Alatalo. No just, pakko oli lainata ihan kuriositeetin vuoksi. Eikä niin paha, ettei jotakin uutta olisi tullut esiin. Faneille, Juicesta pitäville jne. Siri Hustvedt – Vapiseva nainen, Hermojeni tarina. Tekijä analysoi terävästi omaa tilaansa, psykologian, neurologian ym. perusteella. Vakuuttava kertomus konversiohäiriöstä, hysteriasta ja muusta. Suositan, selittää ehkä monille tutuhkoja asioita kerrankin konkreettisin ilmiöin! Meritta Koivisto – Poissa. Seitsemän lasta Frelssiksen kesäleirillä, kaikki lastenkotilapsia, kuka mistäkin syystä. Aikuisena heillä on myös jotakin yhteistä – salaisuus, rikos & sovitus. Omela tarina, mutta jää hiukan hajanaiseksi. Suositan varauksin. Danielle Trussoni – Enkelioppi. Tuota ja joo, tämä on hiukan häröilyn makua, mutta vähän terävyyttä tuovat pimeyden enkelit, iäkäs nunna, enkelitutkijat sekä eräs sairastunut enkeli! Tarinassa on kaikki ainekset kyllä, ei siinä mitään. Mutta ei vaan oikein irtoa, liikaa aineksia levällänsä. Varauksin taas suosittelen. Ja lisäksi jokunen kirja tuosta pinosta, jota esitellään sitten muualla... Lisää myöhemmin, ehkä.

Nyt minä menen ja riivin mömelöt ja kaffet, syöksyn odottamaan iloisana taksoa, joka kiidättää minut mahtavalle työpaikalleni Varastolle. Siellä ryhdyn tarmokkaana työskentelemään maamme hyväksi! *epäuskoisesti katselee itsekin kirjoittamaansa*

 

265380.jpg 

 

POLKA, TUO TYÖN SANKARI!