Olisin taas täysin valmis raahaamaan itseni hakemaan sairaslomaa. Sattuu, särkee, juilii - kovasti. Yhden, siis yhden työpäivän jälkeen. Tosin tuli tehtyä duunia lähes tauotta, kun niitä nyt kerran kerääntyi. En minä viitsi jättää niitä odottelemaan, jos vain ehdin tehdä. Ja ehdinhän minä, jos eivät muut ehdikään. Veetuttaa, jos ns. apuväki tökkii kahdella sormella näppistä, pletto! Ensi vkolla tilanne helpottanee, kun yksi työkaveri palaa lomilta ja ottaa omat työnsä haltuunsa. Toivottavasti.

Keli on mitä parhain, sataa tihuuttaa juuri sopivasti. Sitä ihan mielikseen istuu kuivassa konttuurissa Herjaamolla. Ja kotona oli mukava nukkua, tai siis yrittää nukkua, ihan peiton alla. Peittoa ei ole viime aikoina tullut käytettyä, joten tuntui aivan luksukselta ,D Jos vain olisi nukkunut... unet jäivät vähiin ja Vincentkin alkoi jolista jo klo 3 tienoilla. Kun ei nukuttanut, nousin ylös keittelemään ensimmäistä kaffesaavillista ja seurustelemaan kissin kanssa. Ja lukemaan siinä ohessa. Menee se aamu niinkin. Kuunnellessa, kun muut tulevat kapakoista kotiin. Ärhäkkä perheriita käytiin taas parvekkeen alla tyyliin "kuka nukkuu, missä ja kenen kanssa". Eivät tiedä, että kaikki kuuluu meille kuin vieressä olisi keskusteltu. Ja asiasta yhdenteentoistakymmenenteen - missä on se Myrsky??? Minä tahdon Ukkosta ja Myrskyä!

Kummisetä kävi eilen pahantuulisena tilittämässä. Sos.tsto ei ollut hyväksynyt hakemusta. Minun piti sitten perustella miksi ei. No, asia oli täysin selvä, eli tuloja oli ollut liikaa ja niitä oli sitten vyörytetty 2 kk:n ajalle. Tämäkin oikeastaan oli vahinko, eli sekä ansiosidonnainen että koulutustuki tulivat maksuun saman kuukauden sisällä. Jos oikein kerettiläisesti ajattelee, ei olisi kannattanut mennä kurssille. Ei olisi siis kannattanut tehdä yhtään mitään. Korkeintaan saada töitä, jos se vain olisi ollut mahdollista. Eli yritteliäisyydestä kärsii aina rahallisesti. Rahat on tietysti jo käytetty, mutta laskennallisesti ne ovat olemassa. Tämä on aina se suuri mysteerio. Eli rahaa laskennallisesti pitäisi olla, käytännössä ei ole, sos.tsto ei siis maksa. Lohduttelin, että nyt voi jo laittaa hakemuksen ensi kuulle ja silloin pitäisi jo jotakin saadakin. Peruspäivärahalla kun ei paljon juhlita.

Minäkin tässä odottelen KELAn päätöstä. Pahasti pelkään, ettei sitä hyväksytä. Jos ei, haen sairaslomaa siten, että käyn välillä muutaman päivän töissä ja taas uudestaan. Tämä ei enää käy päinsä. Minä en jaksa.

--------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrmenta kaikki! Mä nukkusin taas mamiskan viäress, sen masun viäress niinku. Siin on hyvä muute, mutt taas orja pyäri ja pyäri. Ois hiljaa niinku mäki. Mitä nyt välill nätisti vaihdan kerän suuntaa. En mä tollee pyäri ja uikuta. Ja sitt se eilen viälä kehtas muistuttaa siit lirausjutskast. Vei koko ison tyynyn pyykkii ja haistatti mulla sitä. No joo, kyll se tota vähä niinku tuaksahti...tarttee myäntää. Mutt ei sitä ois tarvinnu sillee näyttää, ku kerta Kummisetäki oli paikalla. Vähä noloo. Ja en saanu sitt eilenkää viälä mitää heekkuu. Taitaa olla mami viäl vähä vihaskana. Toivottavast se on tänää jo leppyny ja laittaa fisuruakaa. Laitto se eilenki, joo. Kiaro orja. Laitto ruakaa, mutt otti fisun puukis mukaa duunii. Ett avaa puukin vast siälä. Ett mä en saa mitää. Epistä, niiiiiiiiin epistä ku olla ja voi. Yritti se jotai selittää. Ei mee läpi. Ois voinu vaihtaa toisee puukkii, ett mä oisin saanu ees osan. Vaiks mä en nyt just siit fisus diggaa mitenkää hirveest. Mutt silti - noin niinku periaattees. Mä yritän sitt tänää olla kilti, jos mamiskaki ois sitte mulle illalla yhtä kilti. Tarttee koittaa, jos se sillee menis paremmi läpi. Mä nimittäi melkee puretin-raavitin sitä eilen, onneks sain itteni kurii, vähä jo sipasin nimittäi... huh. Siit vast ois mekkala taas tullukki.

762448.jpg

Täss mä rouskutan mun maitonapikkaa, mmmmm. Onneks mä saan kuiteski joka aamu kalkonii ja napikoita. Ja päiväevääks puukkiruakaa. Nyt mä meen kuiteski goisii. Ja voin mä päiväll jotain väsää. Mutt mä meen sitt goisii, ett mami herättää ku se tulee himaa. Kliffaa päivää vaa kaikill - se on vaihteeks taas huamisee!

------------------------------------------

Taidan jäädä odottelemaan, että joku muu tulisi keittämään kaffet. Jos jaksan. Jospa tutustuisin välillä Lokistaniaan ,D

Päivän slogan: Parempi kaatua ja katua kuin katsoa!

Päivän biisi: Runaway

Luettua: Rock on rajaton kauhu, omasta hyllystä hyytävän hyvä novellikokoelma. Nopea lukea, lyhyitä kauhunovelleja eri kirjoittajilta, yllättävän hyviä suurin osa. Suosittelen kauhusta pitäville, kesälukemiseksi kaikille erityisesti näin sadepäivänä, mielellään valojen sammuttua ja ukkosen jyristessä aina vain lähempänä... hrrrrrrrr... Linkissä lista novelleista ja kirjoittajista.

                                265380.jpg

                         TINKIMÄTÖNTÄ TIISTAITA!