Ei edelleenkään siis mitään varsinaisesti työtä vastaan. Rassaa vain kiire, kivut ja kututus (mmmmm, mitkä alkusoinnut). Ei silti, ei se viikonloppu sen kummempi ole, mutta eipä tule istuttua koneen ääressä 9 h yhtämittaa, tai voi olla, mutta ainakin tulee pidettyä taukoja ,D

Taksorapoa jälleen: Huh, nyt ovat taksikuskitkin mukavalla tavalla ärtsyjä. Tämän viikon alussa aloitettu pakko-ottaa-kaikki-keikat -systeemi aiheuttaa päänsärkyjä kaikille. Iisalamessa kun ei edelleenkään ymmärretä, että Malmilta Hakaniemeen ei pyyhälletä 5 minuutissa ja Itäkeskuksesta Lauttasaareen on ruuhka-aikaan melkoinen tovi ajettavaa. Jos sopimustakso ei ota keikkaa, hän tipahtaa listan alimmaiseksi... että näin. Kuulemma vaihtoehtoja nyt mietitään eli joko paluuta vanhaan järjestelmään tai jonkinlaista vanhan ja nykyisen järjestelmän yhteensovittamista, köh?! Tiedä sitten, kukaan ei tiedä tai suostu kertomaan enempää. Nyt vain rassaa jo nämä työmatkat - nekin heitetään listakeikkoina. Eli en voi olla ollenkaan varma, tuleeko taksi ajallaan vai ei, ja tuleeko sitä taksia yleensä koskaan! Hitsi, jos liikuntaesteinen käy töissä, pitäisi minusta edes tämä matkaaminen taata ehdottomasti!

Särky- & kipurapoa: Tilanne ennallaan eli kehnohko... en ole nostanut kuitenkaan annoksia enkä tropannut omin päin. Vaikka mieli tekisi.

Haa, sunnuntaina kylvämäni siemenet puskevat jo tukevasti ruukuista ylös! Mahtavan nopeaa, kohta voi jo saksia ensimmäiset kirpakat mausteet leivän päälle. Kylvin kolme pikkuruukkua. Täytyy kohta kylvää taas lisää. Welhotar, tuo mahtava puutarhuri =D Ja kun sopivan näköinen basilikaruukku osuu silmiin, otan sen kesäelätiksi. Ruukkubasilika kasvaa ja voi hyvin koko kesän vaikka ikkunalaudalla. Laita ruukku sopivan kokoiseen tuoppiin tai lasiin niin, että ruukun alaosa on koko ajan n. sentin syvyydeltä vedessä. Tämä on ikäänkuin vesiviljelyä. Nipistele ahkerasti äärimmäisiä lehtiä salaattiin tai leivän päälle - tästä kasvi innostuu. Koko kesäksi riittää siis yksi purkki, jos et päästä sitä kuivumaan eli kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla.

Kummisetäkin kävi eilen vaihtamassa kuulumiset. Tärkeimmästä päästä: Hänestä on tulossa isoisä (jota hän on kyllä toivonutkin)! Onnea vaan Tyttärelle, joka on oikein mukava nuori leidi. Lisäksi keskusteltiin tästä Kummisedän kurssista, joka on näitä työttömien aktivointikursseja. En yhtään ihmettele, että niitä haukutaan. Kummisetä nyt on kuitenkin avoin uusille asioille ja itse hakeutui kurssille. Hänen kertomansa perusteella kurssi on lähinnä päivähoitopaikka pitkäaikaistyöttömille. Opetuksen tasosta ei kannata edes puhua. Näin sitä työttömyystilastoja kaunistellaan. Ikävä vain, että 3 kk:n kurssilla voisi opettaa jo esim. atk:n perusteet, työnhakua, käyttäytymistä haastattelutilanteissa, tietojen etsintää, hakemusten tekoa, oikeakielisyyttä jne. Mutta kuulemma ei, ei opeteta. Käydään "hauskoilla" tutustumisretkillä, perehdytään eri ammatteihin (joihin kenelläkään ei ole mahdollisuuksia hakeutua),  sohlataan netissä ja yritetään laatia jokaiselle CV. No, laadi siinä sitten CV, jos et tiedä, miten konetta edes käytetään, saati sitten Wordia. No, kurssi loppuu kohta ja ensi vkolla Kummisetä pääse tuohon lähes viereen työhön tutustuminen -jaksolle, josta yrittänee saada pidemmänkin pestin. Toivokaamme onnea hänelle, 10 kk:n pesti riittäisi taas ansiosidonnaisen nollaamiseen...

---------------------------------------------

254944.jpg

Ummmmhpurrrrrrrr - mä oon vähä väsyny! Eilenki mami ihmetteli, ett mikä mua vaivaa. Mä vaan loikosin aurinkos. Sitt mä tulinki viälä väsyneemmäks ja tulin loikoo sisälle oikeeeeeeeeeeeeen pitkäks kissaks. Tiätteks te, ett tuala partsill onki tosi kuuma, ku siin on ne klasit. Siis vaiks mami on avannu jo kolme ruutuu, nii silti. Ett mä lojusin sitt illan vilposell lattiall. Ei muu auttanu. Ja meninki baseen goisii. No juu, kyll mä sitte kävi herättääs ton mamiskan toss, mitäs se ois ollu, pual neljält, ku tuli jo hirvee aamunälkä. Ei ollu enää evästä kupissa. Tai joo, siis raksui ja vodaa, mutt ei muuta. Mä tahdoin kalkonii ja napikoita ja pehmoruakaa. Jee, kyll mä sain kaikkii. Oikeesti mä tiätty oisin tahtonu munuaist, mutt antaa olla. Mä luulen, ett mami laittaa tänää taas jääfisuu. Se on melkee yhtä hyvää. Taas se puhu elukkalääkärist. Nyt se sano, ett viimestää sitt ku se on lomalla. Ett pitää mut muka muuteski tarkistaa, hrrrrrrrr, en tykkää!

609085.jpg

Äh, taas mun omat fotot on finito, nii ett tää on niit vriijutskii. Aika söde, siis jos on södellä päällä *virn*. Jotkut kissit on *lisävirn*. Mutt mä taidan nyt mennä syämää kunnon aamupalan ja sitt partsill, ku siälä ei nyt aamull oo niin hirmusen kuuma ja niit fogeleitki näkee siälä. Huamiseen taas!

--------------------------------------------

Näkee niitä lintuja täälläkin! Jo kaksi päivää fasaaniuros on pitänyt hoviaan ikkunani alla (ja säikytellyt huudoillaan), hoviin kuuluu kolme naarasta. Lisäksi Herjaamoa elähdyttävät oravien invaasio - nuo pienet häijyt elukat! Pupukaarti sekä erilaiset tirppalinnut... eläimellistä menoa...

Päivän slogan: Elämä on sellaista - yhtenä päivänä olet pulu, toisena patsas!

Päivän biisi: A Hard Rain's A-gonna Fall

Luettua: Jatkoin eilisen kirjan loppuun vielä tänä aamuna. Mielenkiintoinen ja suositeltava opus. Ei ehkä hankintalistalle kuitenkaan... Ah - varauksia on tullut Hel(v)metin mukaan 7 - 8. Kummisetä lupasi poiketa hakemassa ne tänään, joten pääsen taas täydentämään varauslistaa. Parasta, ihmisen onni on aika pienestä kiinni *hieroo pieniä karvaisia käsiään ja kikattelee*!

                           265380.jpg

                  TORPSOMAISTA TORJANTAITA!