Siis ulkona, tarkoitan. Sisällä onkin aina näyttänyt kummalliselta. Näyttää ja kuulostaa siltä kuin sataisi jotakin tai sitten vain osa kinoksista sulaa. Kävin partsilla – nyt tulee alas jotakin erittäin märältä räntälumelta näyttävää rättiä. No, pluikasta on taatusti. Ja arvatkaas huviksenne, kenen pitäisi taas kylille? Aivan, retorinen kysymyshän se vaihteeksi. Pitäisi postiin, kirjastoon ja kaupoille tavalliseen tapaan.

Postiin on vietävää ja haettavana pari-kolme kirjaa. Kirjastoon vietävänä jokunen kirja, samoin haettavana, ei mitään runsasta meininkiä kuitenkaan. Eli aika maltillista vielä kirjaston osalta. Oma paikka nimeltä kirjajömma alkaa kyllä näyttää jo kahta pinoa, samoin sängyssä makaa pieni pino levällänsä. Niin, sitten pitäisi taas muonaa viikoksi enkä minä keksi kohta enää mitään uutta. En kyllä vanhaakaan. Eli pidättäydyn varmaan entisellä mallilla. Belgalle pitäisi keksiä jotakin kivaa tarjottavaa; fisuwokkia tai seljankaa voisi ajatella huomiseksi. Ruokakauppojen lisäksi voisi käväistä Uffaffaalla, siellä on joku halvennuspläjäys. Enhän minä tietenkään mitään tarvitse, mutta jos halvalla saa...

Himoitsisin minä kyllä jotakin, mutta sitä tuolta tuskin löytyy! Nyt nimittäin kaipailisin jo melkoisen kovasti sähköhuopaa, on kylmää ja kosteaa – inhaa, suoraan sanoen ja minua paleltaa heti sängystä noustessa. Paleltaa jo sänkyyn mennessäkin, joten sitä voisi käyttää aina ja käydä siellä lämmittelemässä. Kun kerran lämpötila on isännöitsijän mielestä optimaalinen ja minun mielestäni ei, olisi jotakin asialle tehtävä!

Lisäksi tekisi mieli käydä yhdessä kaupassa, mutta se on sen verran hankalan matkan takana meikäläiselle, etten jaksa kyllä kävellä sinne. Tai jaksan ja ehkä vielä poiskin, mutta sitten olen pari päivää poissa pelistä. Eli se jää väliin... hmmm... kävisiköhän Belga siellä puolestani, täytyy tiedustaa. Siellä olisi pari tarpeellista tavaraa (oikeasti siis) isolla halvennuksella normihintaan verrattuna ja köyhän puolieläkeläisen on yritettävä! ;)

Josta tulikin mieleen, että olen laittanut parikin opusta Huutikseen myyntiin. Aika kehno on meininki nykyään kirjojen osalta. Tietynlaiset opukset näemmä käyvät kaupaksi (musiikkikirjat, muuten vaan arvokkaammat opukset). Mutta ihan uudet tavisromaanit eivät, tai siis ehkä niistä saisi 3 – 4 juuroa ja sillä hinnallahan minä en niitä myy. Ennemmin vaikka annan pois kavereille, silloin tiedän niiden saavan hyvän kodin. Kaupaksi lienee mennyt nelisen kirjaa ja taas meni yksi, siitä sentään sain 15 juuroa, jolla kerran käy Liiterissä ostoksilla. Ei siis paha sekään, kaikki on kotiapäin.

Samoin vaihdoissa olen laittanut jokusen älden huonon kirjan vaihtoon ja saanut tilalle haisuja ja rasvoja, joilla on ihan aina käyttöä. Sekään ei siis paha, koska nämä kirjat ovat sellaisia, joita en myöskään aio hyllyssäni säilöä. Kiitos tässä välissä Toverittarelle, joka nouti eräänkin toimituksen ja salavihkaisesti kävi tyrkkäämässä sen oven raosta :)

Hjuu, ei tässä muuta taaskaan! Kirjalistaa jonakin muuna aamuna, täytyy mennä laatimaan aluksi kauppalistaa. En minä muuten taaskaan muista puoliakaan ostoksista. Lisäkaffetkaan eivät olisi pahasta, että jaksaa taas puolillepäivin raahustaa kassiensa kanssa, kärsiä vilua, tuulta, sadetta ja kylmää sekä kaiken lisäksi hörhöjä, joilla osalla oli tilipäivä keskiviikkona (silloin hörhöjä suorastaan vilisi torilla) ja osa saa rahansa tänään eli odotettavissa hörhöjen invaasio. Minä yritän tod.näk. vältellä kaikkia mahdollisia tuttuja parhaani mukaan...

265380.jpg


POLKA – ANTISOSIAALISISTAKIN ANTISOSIAALISEMPI IRVIÖ!