Pakkohan makeaan meemilöön on heti vastata. Eli Ta-miit Raapimapölkkylästä heitti haasteen suosikkikarkeista kuvien kera – auuuuuuuuuts! Paha, tosi paha, makee haaste, kyllä! Minä rikon kyllä nyt sääntöjä lupia kyselemättä, koska en osta irtokarkkeja... Mutta osallistun, totta juutas kuitennii ,D

Welhotar ei nyt luokittele sen kummemmin, mutta ykkössijan jakavat niinkin eksoottiset asiat kuin salmiakki ja suklaa.

Salmiakkiin Welhotar tutustui jo Pikku-Polkana, heti kun osasi sanoa sanan salmiakki ja löysi lähimmän apteekin. Tuolloin sai vielä salmiakkijauhoa apteekista ja sitä sitten ostettiin, joskus useammankin kaverin kanssa kimppapussi. Nuolaistiin sormea ja sieltä pussista sitten vaan suuhun... montakin kaveria joskus ,D Aijai sitä basiliskojen määrää, njam. Ja hyvää oli, ihan parasta. Sittemmin tulivat apteekin plittanat salmiakit, Super-Salmiakki, irtosalmiakitkin joskus myöhemmin. Pantteri on aina ollut yksi suosikeistani, nyt myös Lumipantteri, arrrrrrrgh! Noitapillit, pääkallot, kaikki vahvat salmiakit maistuvat. Laivalta ostettiin pieninä aina niitä hollantilaisia salmiakkeja peltipurkissa ja sitten pyöreitä mustia kuulia, joissa oli jauhoa sisällä – kumpikaan nimi ei tässä tule juuri mieleen. Eli salmiakki maistuu. Ei usein, mutta kaikki aina kerralla!

2078384.jpg

Toinen suosikki on suklaa. Ei sitäkään nyt kauhean usein, mutta kun... Eestin Herkut asustaa Varaston lähellä, on toisinaan pakko! Minä niin pidän virolaisesta suklaasta, varsinkin tummasta. Uutuutena Serkun Herkkuihin on nyt tullut appelsiini-vihreä tee –suklaa, josta kuva. Toisessa kuvassa on tummaa suklaata, jossa on kuivattua kirsikkaa. Mmmmm. Pidän myös valkoisesta suklaasta, jonka tekemisen taidon Kalev myös osaa. Tavisvalkoista, tottakai. Kalevin erikoisuutena ovat valkoiset marjasuklaat, tässä karpalo-kookos –sukulaati, valkoista sukulaatia on myös mansikan ja mustikan kanssa. Marjat on siis kuivattu ja pilpottu suklaamassan sekaan, ei mitään esansseja tai höttöä. Njamm. Tämä tykkää ja ottaa tämän postauksen jälkeen palan tahi kaksi.

2078387.jpg

2078389.jpg


Vielä Serkkujen aatelia – Welhotar kun on muori ja lapsettaa, yksi herkkuantimista on ääripehmeä kinuski. Tuommoinen mitätön, lisäaineeton, kielelle sulava ihana mähnä.... aivan kotitekoisen makuista ja oloista. Ei sitä kyllä hirmuisen paljon pysty syömään, mutta sopivasti silloin tällöin!

2078392.jpg

Ja sitten jotakin, joka ei ole karkkia mutta makeaa ja jotka on pakko esitellä tässä. Ensiksikin Latvian lahja maailmalle eli jo 1800-luvulta peräisin olevat leivos-tyyppiset ratkaisut. Tämä on ikäänkuin pehmeää marenkia, joka on vähän liisteriä sisältä. Makuja on useita, tavis ei ole hyvää, ei myöskään suklaalla päällystetty. Tämä on kirsikkaa, jota useimmiten ostan. Puolikas riittää kahvin kanssa, oikein äkkimakeaa – tarvitaan siis mustaa ja vaffaa kaffetta.

2078397.jpg

Ja vielä toinen eteläinen lahja eli rahkakohukkeet, tässä latvialaiset versiot. Kohuke on kuohkeutettua rahkaa, joka on päällystetty ohuelti tummalla suklaalla. Nuo Bonot ovat kirsikkaa eli ohuen suklaakuoren sisällä on kuohkeaa makeaa kirsikkarahkaa ja oikeaa kirsikkaa (yksi tai enemmän), samaa on myös mansikkana. Nuo valkoiset ovat myös kirsikkarahkaa kuohkeutettuna, kirsikat siinä paloina ja päällys valkoista suklaata. Njammmmmmm. Näitä ostetaan vain viikonloppuherkuiksi – no tuota, kyllä se joskus maistuu inhottavana työpäivänäkin!

2078398.jpg

Siinä siis Welhottaren namiosasto. Gingeristä Ta-miit mainitsi jotakin. Minä en inkiväärikarkkeja löydä, kun niin vähän käyn missään kaupoissa. Sen sijaan flunssanestoteenä annan ohjeen seuraavaan (joka myös maistuu äärimmäisen hyvälle):

Keitetään vettä ja tehdään hyvää tavallista teetä (EI siis maustettua, Earl Grey käy!), lisätään rippunen sokeria ja ruokalusikallinen inkiväärisosetta (Vii Voanista) tai peukalon mittainen pätkä tuoretta raastettua inkivääriä. Annetaan tekeytyä hetki ja juodaan lämpimänä, ei tulikuumana (sanoo kiinalainen lääkärimme...). Joka voi käyttää hinajaa, lisää tietysti sitä. Itse en voi, joten unohdan sen aktiivisesti aina pois ohjeista.

Ja kun Ta-miit vielä mainitsi energiapatukat, Liiteristä ostamme Belgarionin kanssa yhtä laatua aina, jos se on tarjouksessa (makuina appelsiini-suklaa tai kirsikka-suklaa, kas kun arvasitte!). Edullista ja herkkua. Lisäksi vielä Eestin Herkuista vakiostos on kuivatut marjat, tässä marjasekoitus - yleensä ostan (kappas vaan, taas) kuivattuja kirsikoita tai karpaloita =D

2078394.jpg

Jotta asia ei jäisi naisvaltaiseksi, haastan meemilöön mukaan t:n, Zimbon ja Äijän – teidän on pakko osallistua ;D Äh, alkoikin kaduttaa, pyydän saman tien mukaan Kantapöydän ja Sus & Sekundan sekä Shushun noin niinkuin asiantuntijoina!

Tässä meemin säännöt lyhykäisesti:
1. Valitse vähintään viisi irtokarkkilaatua, jotka valitsisit oikeastikin karkkipussiisi.
2. Ota karkeista joko itse kuvat tai nappaa ne netistä ja julkaise ne blogissasi.
3. Tämän jälkeen haasta vähintään vähintään kolme ihmistä tekemään tämä meemi, ja linkkaa heidän blogeihinsa. Voit haastaa myös useamman! Koita arvata, mistä nameista he tykkäävät.
4. Halutessasi voit vielä selvittää sanallisesti valintojasi...


Makeaa iltaa vaan kaikille!
                                             265380.jpg
            
                                                              MAGIAAAAA!