No juu, eilen se sitten onnistui. Eli tämä nukkumattomuuskauden läheslopetus. Otin ensin rasittavan aamuroudauksen (ruokaa Malmilta) jälkeen päikkärit noin neljä kertaa. Ja sen päälle nukuin n.  5 h. Joten melkein kuin pitäisikin, siis Welhottaren osalta. Taidan vielä mennä uusiounille myöhemmin. Asiaan lienee vaikuttanut se, että koska olin yksin, päätin järjestellä itselleni varsinaisen herkkulounaan... ,D

Eli, koska aamulla harmitti jääkkärin järkevät ruuat, päätin käydä ihan yksin roudausretkellä Malmilla. Ja syödä ihan yksin jotakin herkkua (kertaa tämä monikossa). Eli uusia perunoita, fisua, oliiveita (halpoja, jotka voi itse maustella mieleisekseen), valmissalaattia (kun siis olin yksin...) ihan vähäsen, sinihomejuustoa, yrttejä eri plaatuja. Kun kaiken tämän hitaasti ja pienissä määrissä nautinnollisesti vaikertaen myöhäislounasti, olikin oikein hyvä olla. Suolaa ja rasvaa tietty mahdottomasti. Mutta kun en yleensä niitä käytä ja on maltillinen, haitanneeko tuo. Lisäksi paljon kahvia ja vettä. Luulin aamulla olevani turvoksissa kuin hylje, mutta ei - nestemäärä ilmeisesti auttoi. Sekä lievä rajoitus, siis minä ihan oikeasti osaan joskus sentään rajoittaa ;D Olipa herkkuva! Krassia kului koko purtilo, taas *huoh*. Joku ihme hinku on iskenyt näihin yrtteihin. Lisäksi ostin oikein upean basiliskon, joka nyt elelee jo vähän räävittynä vesiviljelyssä. Piristyi kyllä heti, kun pääsi tuohon pöydälle kötköttelemään. Suosittelen edelleen kaikille: osta ruukkubasilika (oikein mehevä, isolehtinen), tunge esim. tuoppiin ja pidä huolta, että ruukun alaosa on koko ajan ainakin pari senttiä veden alla. Basilisko elää ja voi hyvin yleensä koko kesän ja vain innostuu, kun siitä riipii lehtiä aamuleivälle. Lisäksi piti taas kylvää lisää krassia ja tilliä. Niitä kuluu päivittäin leivän päällä ja tietty ruuassakin. Eli tämä Welhottaren jussijuhlista ja syömingeistä. No juu, tosin siinä päikkäreiden välillä piti tekaista pari kertaa käristettyä ruisleipää rahkalevitteen, juuston ja yrttien kanssa. Kun nukkuessa voi ihan huomaamattaan laihtua liikaa. Tänään siirrytään sitten perusteltuun päiväjärjestykseen: uusia perunoita, sienikastiketta, kalaa sekä, kas, yrttejä!

Pahus, Kummisetä täytynee tänään viedä arvauskeskuspäivystykseen. Hän jo pari pvää sitten valitti jalkaansa, jolloin jo tein alustavat erotusdiagnoosit. Ei hyvä. Mutta tyypillinen mies, katsotaan nyt. Eilen oli jo sitä mieltä, että kyllä tänään sitten jo voikin lähteä lääkäriin. Näyttää minusta ruusulta, voipi kyllä olla pahempaakin... hrrr... Lupasin lähteä mukaan, koska siellä on tosi tylsä yksin jonotella. Siis jos hän vain haluaa, en tyrkyttäydy, mutta kokemusta on. Toivottavasti ei ole mitään vakavampaa. Kummisedän tytär siis vihitäänkin, yllättäen jo syyskuussa, koska jälkikasvua on tulossa tod.näk. joulukuussa. Juhlia siis sielläkin päin.

Meillä taas ensi vkolle on suunnitteilla lopultakin se kirjahyllyrojekti eli niiden maalaaminen antiikinsinisellä kuultomaalilla. Belgarion lupasi hoitaa asian. On kuulema tylsää, kun ei ole töitä ;D Ehti jo tottua ihan tavalliseen duunarielämään kevään aikana. Lupasin tietty kunnon ruuat sekä rahallisen normikorvauksen, en nyt ilmaiseksi kehtaa teettää. Homma nyt vie kuitenkin aikaa ja vaatii vähän bodya ja aivojakin. Mutta lopultakin saadaan tuo mieltä vaivannut asia toivottavasti kuntoon. Silloin saisin samalla myös kirjat oikeaan järjestykseen (krhm...vasta vähän yli 3 v. muutosta). Oheistuotteena myös parveke menisi tuolloin uusiojärjestelyyn. Ensi viikoksi siis puuhaa on, jos vain kaikki menee, kuten tässä olen valmiiksi pähkinyt öisin valvoissain.

Eilinen yllätysvieras oli Hörhötär, joka matkallaan juhliin poikkesi tuomassa kolme erilaista juhannusruusua maljakkoon. Oikein kilttiä ja mukavaa! Tuossa ne tuoksuvat ja ovat tosiaan kaikki erilaisia. Kivasti tehty ja ajalteltu. Hörhötär on fiksua lajia ihmisiä.... ei nyt ihan ystävä, mutta hyvä kaveri kuitenkin.

------------------------------------------

254944.jpg

Huamentayätä kaiffarit! Mmmmmmmmm, mamiska on ihana. Mä sain eilen puukkiruakaa ja pussiruakaa ja maistaa sen omii heekkui ja napikoita ja kaikkee. Huh, mäki olin tooooosi täynnä kaikkee kliffaa. Kyll se osaa, ku se haluu ,D Muute mä vaan oon taas maannu partsill, nii huisin kuuma. Ei jaksu mitää, ei ees leikkii. No, aamusi ihan vähä, mutt ei muute. Päikkärit mä nukuin mamin masupualell vaihteeks, sen hameen pääll. Se on hyvä mesta, heti huamaa, ku se meinaa lähtee. Ett mitä se lähtee duunaa. Eiks oo aika hyvä idis? Ja muuteski mä oon taas paljo sen kavru. Välill ei oltu. Vissii siks, ku mä vähä tyhmystelin taas. No, ei haittaa. Ei mamiska oo pitkävihane, enempi se sanoo, ett se on hualissaa musta. Jos jotai niinku tapahtuu. Se haluu pitää must kuulema hyvää hualta! Aatelkaa ny, joku oikeesti tahtoo pitää must hualta *ihmettelevä kissivirn*. Kulkukissin aina vähä vaikee uskoo, mutt kai se nii sitt on. Ai nii, ei tullu matoi eile. Mami sano, ett se tarvii kaverin laittaa sitä tököttii mun niskaa. Nääs ku mä en oikee meinaa pysyy paikallaa, ett joku ois meges. Kummisetä vois tulla. Siis jos se ei oo oikee klesa. Me nyt ootellaa täss, sill matojutskall nyt ei oo ihan hirvee kiire kuiteskaa!

680911.jpg

Täss mä oon kiahnuttaas toss jääkkärin kulmass, se on semmone lempparimesta *virn*. Mutt hei - kliffat viikendin jatkot ja toivottavast teilki on tarjoll hyvii safkoi ja kivaa seuraa!

--------------------------------------------

Päivän slogan: Kyllä pouta porsaan kotoa hermoja raastamasta vie!

Päivän biisi: Muijaa kuontaloon

Luettua: Nyt piti ottaa uusioluentaan pari kirjaa. Ensin kettuuntuneena kaikkeen ja vähän sen tuntemusten mukaisesti Henning Mankell - Ennen routaa. Ihan vain tarkistaakseni pari asiaa... eli, kannattaa lukea, mutta vähän voisi tätäkin tiiliskiveä supistaa. Ja kun olo aloi tuntua paremmalta ja herkut maistua, en voinut vastustaa H. E. Bates - Oi ihana toukokuu! Hyväntuulista, mahtavaa mässäilyä. Erittäin suositeltava kesäkirja vaikka omaan hyllyyn. Loistavaa parodiaa, jota on ilo lukea ja siinä sivussa syödä erilaisia mallikkaita voileipiä ja muuta mukavaa ;D

                               265380.jpg

                             TAIKAISTA TAIVALTA!