Kuten niin tavallista minulle, eiliset suunnitelmat menivätkin uusiksi. Leidi oli sairastunut, käynyt työarviksessa, saanut antipiloottikuurin ja määräyksen painua kotiin ja petiin – keuhkoputkentulehdus flunssan jälkitautina. Ääni ja mieli maassa sitten soitti iltapäivällä, että ei nyt pysty mihinkään, eikä ole edes lupa. No, vähän harmitti, mutta selviäähän tässä itsekin. Säästin piirakkaemmeet täksi päiväksi ja säälittelin kaverin sairaslomaa, jota hän sai vain yhden päivän, torstain – kun on tämä Munajuhla, viisi päivää saikkua, ei siis mitään ylimääräistä edes. Kehnoa tuuria, sano! Minäkään saanut kunnolla nukuttua, kökin hereillä vielä myöhään. Ei vain nukuta! Sitten aloin mielessäni kerrata, mitä kotona pitäisi tehdä, jo alkoi unikin maistua. Näin voi itsensä kätevästi valjastaa sekä uneen että kotitöihin.

Belgarion kävi eilen istuskelemassa, juttuamassa sekä tietysti syömässä. Varma tapa saada opiskelija kylään, on luvata hyvä lounas ,b No ei vaiskaan, hän kävi puolestani kirjastossa ja postissa. Nyt on kuulkaas pelottavan mieletön kirjaläjä odottamassa, semmoinen yli metrin huojuva torni. Lisäksi hän haki postista paketin – hah, siellä mitään kustantajalta ollut, Saksasta ostamani hame! On tämä maailma kummallinen juttu. Kannattaa ostaa Saksan iiBeistä hame, maksaa postimaksut ja se toimii, on paljon halvempaa kuin kotomaassa. Ja hame oli hyvä, semmoinen musta kesähame, pitkä loihkana, jollaisia minä pidän, yhteensä postikuluineen 9 juuroa, käyttämätön siis. Ei, tästä lokista EI ole tulossa muotilokia, mutta ostokset on pakko tuoda esille.

Lisäksi Belgarion poikkesi kaupassa hakemassa kaffetta ja pullaa sekä vähän lisäapetta, silloin vielä odotin, että kaveri tulisi myöhemmin. No, itse taas olin jo laittanut pullukat kanankoivet uuniin. Muuten, jos kanankoivissa on hyvä marinadi (ja näissä oli, paksu tomaattipohjainen sellainen), kannattaa kääntää koko paketti pariksi vuorokaudeksi ylösalaisin ennen valmistusta. Silloin se marinadi marinoi ne koivet, ei vain luupuolta! (Haa, keittiövinksu muodin lisäksi, en olisi uskonut!). Paistelin ne rapean mehukkaan kypsiksi ja vängersin pesofatillisen saladoa kylkeen. Olipas hyvää, kerran vuoteen kun syömme nuita koipisia! Jälkkäriksi oikein vaffat kaffet ja mähnäpullaa (-> vaniljakräämipullaa siis). Örps, ei muuten maistunut ruoka enää koko iltana. Sen verran oli tavaraa. Koko ruokaympyrä, kirjaimellisesti, tuli syötyä ,D Poika oli oikein tyytyväinen. Hän sai myös mukaansa kirjoja, jotka täälläkin on arvosteltu, peräti kolme häntä kiinnostavaa opusta löytyi. Tosin tenttiviikko on tuloillansa, mutta välipalojakin tarvitaan, eikö? Kun ei ollut antaa ruokaa, annoin siis kirjoja.

Kummisedän monttubileet (kuten Hörhö sanoi) pidetään 25.4. päiväsaikaan. Tytöt kyselivät, saanko itseni järjestettyä sinne. Yhtään empimättä vastasin tulevani, samoin Belgarion, jos ei tentti ole suoraan samaan aikaan. Minä nimittäin lähden työstä, vaikka en saisi lupaakaan. Täytyy ensi viikolla tilata etukäteen pieni puska, me emme millään ihme vermeillä aseistaudu, pitäydymme punaisissa ruusuissa. Mutta kun, muistaen taas taksohankaluudet ja muut, on pakko ennakoida kukat ym. etukäteen, että kaikki toimisi edes jotenkin. Kun en uskalla oikein luottaa näihin aikatauluihin jne. No, tällä kertaa laitan Iisalameen pyynnön, jota he eivät voi vastustaa. Onhan tällaisessa asiassa joustettava, esim. siirtymisessä muualle muiden aikataulun puitteissa jne. No, tytöt toimittavat lisätietoja vielä, met odotamme.

Tänään siis on se pitkän pitkä perjantai, ainakin se lapsena oli sitä. Ei saanut lähteä kylään tms. Onneksi minulla jo silloin oli kirjat! Niin on muuten nytkin ,D Lisäksi aion tehdä tipupiirasta ja laittaa sen jälkeen uuniin ohra-porganalaatikon muhimaan, samoilla lämpimillä. Ehkä vähän siivoilen paikkoja, joita ei usein siivota esim. klaffisoffan alakerran tai jotakin muuta, lukemisen ja nettiseikkailujen välissä. Juu, jos olette liikkeellä, on täällä iso tipupiiras heti aamupäivästä tarjolla. Saa tulla maistamaan, voin jopa tarjota teet tahi kaffet! *leikkii höveliä*

Mutta nyt vaihteeksi pieni ulkoilu aamunikotiinien parissa... hetki vaan! Malmi makaa paikoillansa, kaikesta huolimatta.

---------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrve, kaiffat! Hei, hei-hei mä sainki eile isoo tipuu =O Mami paisto jättikoipisii, mä vahdin niit toss koko aika, uuni viäress. Tai ei siin viäress voinu olla koko aika, mutt kävin aina tsiigaas ja ilmotin sitt, ett hyväss kondiksess on muanat, joo. Eihä mami voinu vastustaa ja ku Poikaki tuli. Se riipi mulle sitt biittei siit hirrrrrrmuse hyväst lihast, oli kuulkaas njamskista. Miks meill ei oo tommost useemmi! Ihan on heekkuu, tosi heekkuu siis niinku. Mä söin nii paljo ku annettii. Vaiks toi sano, ettei koivis paljo lihaa oikee oo, luit vaa, ja hirmu hualellisest se perkas mulle paloi. Tulin mä nii täytee, ett simahdin sitt sänkyy enkä jaksanu Pojankaa kans kauheest enää olla. Aatelkaa nyt, masu täyn hyvää roipentelii ja ihanan sekane sänky, mmmmm. Taas noi nauro, ett mä kuarsin täpöllä, okei okei. Mutt ei tarvii nauraa, mä oon jo sen ikäne kolli, ett mull on lupa kuarsii! Oli hyvä päivä joo. Paitti ett mä piristysin sitt, ku toi meinas jo goisii. Valvo seki kyll myähempää, me vähä hiiviskeltii täälä ja semmost. Nukuttii sitt kummiskii. Enkä herättänykkää orjaa ku vast pual neljält, niinku vähä myähäss jo. Enks ookki kilti? Huamenn noi menee taas kaupoill, vaiks Poika jo eile kävi. Mulle tuadaa taas muanaa ja kaikkee, mami lupas, kaikkee (no ei varmasti, toim.huom.). Ja Poikaki tulee taas. Kissinpäivii, sano. Mamikii koton, vaiks vähä jotenki apeen olone se on. Vollas se eileskii, vaiks luuli, ett mä en hiffaa. Ihan vähä vissii vaa. Se lukittaa hirveest ja skrivailee tai sitt se väsää jotai pikkujudekoi, omituine häslääjä. Juu, ei tääll sitt sen ihmeellisempää, mä pidän mamii edellee viärihoidoss aika paljo. Se tarvii sitä ihan selväst, siis niiku mä meen makaa sen olkapäill nassu nätist, ett se melkee näkee lukee ja sillee. Sitt sill on parempi fiilis, ainaki se välill sanoo mulle jo vähä narisevastki, tsihih. Juu, täss fotoss mä edellee korjaan mein rintterii. Nyt ajetaa semmost... semmost niinko mallikappalet tai jotai...

1239330135_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kliffaa päivää kaikill – paljo heekkui teill, joill syädää päkättimii ja kermoi sun muit judekoi *kade huoks*!

---------------------------------------

Vincent, kyllä sinullekin on omia herkkuja jömmassa!

Päivän slogan: Minä pelkään sitä, että vielä joku tulee sanomaan: Otan osaa! Saatan alkaa joko itkeä välittömästi tai kirkua pelkkää väsymystäni. Tiedän, että ihmiset tarkoittavat hyvää, mutta...

Päivän biisi: Paint It Black

Luettua: Kathy Kelly - Rakkauden kielioppi, dharmatiikkaa, salattuja tunteita, menneisyyden ahdistuksia eli siis varsinaista hömppää kaikkinensa. No, luettavaa sellaista, mutta ei nyt taaskaan saa minussa aikaan mitään muuta kuin toivoa, että opus loppuisi nopeasti. Plussat Irlannin kuvauksille. Hömpän kavereille, vassokuu. James Patterson – Lontoon sillat, Axel Cross –jännäri jälleen eli kohtuuhyvä poliisiromaani. Kettu on ilmestynyt jälleen maisemiin ja jättää tahallaan jälkiään, kuvioon on ilmestynyt myös Susi. Pari kylää häviää maan pinnalta, Susi uhkaa myös isoja kansainvälisiä kohteita. Crossin periviholliset siis vauhdissa ja Axel toimii. Lopputuloksena tietysti hyvisten voitto, aivan varmaa ei kuitenkaan ole... jäikö Susi kuitenkin henkiin? Suosittelen poliisijännäreiden kavereille, tässä sitä toimintaa riittää, ei nyt ihmeesti kirjallisia ansioita. Timmi paketti kuitenkin, suosittelen melkein aikaisempien opusten lukemista, koska useassa kohdassa vedotaan menneisiin tapahtumiin. Kate Mosse – Krypta, no en ymmärrä miksi tästäkin on taas kohkattu. Historiaa ja rhomantiikkaa, tarot-kortteja ja mystisiä tarinoita. Tarina kulkee kerroksina 1891 ja 2007 vuosina, naisten tahdittamana tällä kertaa. Ei juonipaljastuksia, tämän jotkut kuitenkin ehdottomasti haluavat lukea itsekseen. No, historia on ihan ok, vaikka ei uskottavaa olekaan, samoin nykypäivän tapahtumat eivät oikein kanna. Mutta Taviskoodin ym. kavereille ihan sopivaa luettavaa. Minä en ehkä oikein osaa arvostaa tätä(kään) lajityyppiä.

 

265380.jpg 

TÄYTYY KOITTAA RYHDISTÄYTYÄ!