Leikitäänkö? Ihan sen takia, että tämä ON lyhyempi viikko ja ainakin minä aion torjantaina häippästä töistä mahd. aikaisin. No juu, en ruokakauppoihin vaan kirjastoon. Että ne kehtaavatkin pitää kirjastoa kiinni koko Päästäisen ajan. Silloinhan siellä olisi hyvää aikaa käydä. Törkeää!

Muutoin en siis näistäkään juhlapyhistä piittaa sen enempää. Meillä kun ei mitään muitakaan pyhiä juhlita! Sellaisia me olemme...  En aio edes laittaa mitään tavallista parempaa ruokaa. Ostin näet Liiterin tarjoomuksesta 10 pussia makaroon...anteeksi siis pastaa 1 juurolla, joten nyt elämme pasta-aikaa. Pashasta ei sitten tiedä - sitä voipi saada oranssina sitten pyhien jälkeen. Aion loikoa ja korjata käpälääni, joka taas intoutui särkemään töitä aloittaessa. Ja lukea, tietty. Ehkä tehdä taas edes yhden järkevän tekemättömän työn. Siis kotona. Jotakin, joka on ollut tekemättä jo pitkään. Niitä asioita on vain niin paljon, että on vaikea valita.

Welhotar-koulutuksesta sen verran, että olen kuin olenkin tehnyt kaikki etätehtävät ja palauttanut ne hyvinkin ajoissa. Eilen sitten ihan huvikseni tarkistin, ovatko tulleet perille. No ei ple, ensimmäistä tehtävää ei löytynytkään mistään. Eli ei ollut mennyt järjestelmään asti ikuna. Missä sitten lienee vika, epäilen, että Herjaamon yhteyksissä, jotka joskus ulospäin takkuavat. Onneksi olen viisaasti säästänyt kaikki asiaan liittyvät dokumäntit työkoneelle, jossa ne kuitenkin lienevät paremmassa turvassa kuin kotona. Eli tänään täytyy vielä postata tämä tehtävä uudestaan, kele! Luulevat kohta, että Welhotar on laiska ja saamaton. Pois se minusta! Tarkistin myös sen, että ensi vko on todellakin vielä lyhyempi - meillä on lähiopetuspäivä torjantaina. Eli kaksi päivää töitä, tiukkatahtinen koulutuspäivä ja päivä töitä. Eli ei ensi vko kuulosta ollenkanas pahalta. Vaikka koulutuspäivä siis on tosi tiukka, on se kuitenkin aina vähän erilaista kuin Herjaamon samojen asioiden pungertaminen päivästä päivään. Ja onhan se mukava tavata muitakin ihmisiä, kuin työkavereita.

Josta mahtavaa aasinsiltaa pitkin muihin ihmisiin eli tällä kertaa Hörhöön. Hörhöllä on Uusi Hörhötär, joka vaikuttaa suhteellisen fiksulta ihmiseltä! Oikein mukava leidi. Tuntuu jopa vaikuttavan Hörhön toimiin positiivisesti. Lupasin tänään jossakin välissä värkkäillä Hörhölle vähän papereita sekä huomenna avustaa fattapapereiden täyttämisessä. Tähän asti hän kun on mennyt pers.kohtaisesti yleensä vihaisena suoraan fattatätsyjen puheille. Olen useamman kerran yrittänyt selittää, että se ei kannata. Hyvin täytetty hakemus ja paaaaaaaaaljon hyvin laadittuja liitteitä on aina parempi vaihtoehto. Eli - huomenna pääsen mielipuuhaani, rakentelemaan erittäin monipuolista ja uskottavaa hakemusta runsaine liitteineen. Voi kun mukavaa! Toivottavasti siitä on apua Hörhölle, että pääsisi vähän paremmin jaloilleen ja saisi asioitaan hoidettua eteenpäin.

---------------------------------------

254944.jpg

Huamenta taas, kaikki kattiskat! Mä tajuu tota orjaa, nyt se on vängertäny mulle niit ruahoi. En syä. En ainaskaa viälä. Ne on nyt jo partsill niinku tyrkyll. Ja viälä mulle sanottii sillee, että juu, siälä on nyt sitte kissill ruahoo. Mä mitää ruahoo haluu, mä haluun kanervoja. Ni ja viime vuanna mä söin mamiskan laittamaa tillii, se oli muute kans hyvää. Nyt sitä ei ainakaa viälä oo. Muute orja on ruakkinu puukkiruuall ja naksuil ja napikoill. Mutt hei, sitt se eilen teki jotain fisusössöö, aika vähä siin oli fisuu. Mutt heti ku mä hiffasin sen, mä aloin pitää hirveet mekkalaa. Pakkohan sen oli antaa mulle sitt fisubiitti, vaiks se valitti, ett siihe sössöö ei sitt jää just ollenkaa enää sille itellee fisuu. Ei ookkaa tarvis, orja voi syödä makaroonei. Mutt kissi tarvii fisuu. Nii et fisuu mä sitt sain. Njam! Ja Tepa-tätsy hei, mä laitan nyt mamiskan mukana tein Minnill nyt ne loputki Opticatit, jos ne kerta kelpas leidille, ett olkaa hyvä nyt sitte! Mulle kelpaa vaihtarina tosi hyvin ne sun antamat muanat, ett voit sitte kertoo sill Minnill, ett tää kolli ei turhaa oo kranttu!

490931.jpg

Tää on taas siit yhes vriijutskast, aika söde! Mutt eilenki mami taas otti must fotoi, erilaisii ja osan niist taas bases - saas nähdä mimmosii niistäki tulee *virn*. Mutt nyt mä painun goisiin ja venaan mamii, kyll se aikastas pian taas tulee duunist! Huamisee!

----------------------------------------

Vincent kyllä osaa pummimisen jalon taidon - ei VOI olla antamatta fisua, kun pieni osaton kissiraukka heikolla, mutta lievästi uhkaavalla äänellä sitä anoo, suorastaan vaatii! Pitänee taas tällekin päivälle keksiä muonaa, josta Vincent saa osansa....

Päivän slogan: Tiedän, että olen oikeassa - vai olenko?!

Päivän biisi, johon ei tietenkään linkkiä löydy, joten tässä:

JULIAN GRIMAU<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Varhain aamulla kun sain murhasta tiedon,

synkän punainen rusko veresi taivaan.

Pelkät lyijyiset pilvet saivat sen nähdä.

Veljeni Julian Grimau

kenraalit eivät armahda koskaan.

Veljeni Julian Grimau,

kenraalit eivät armahda koskaan.

 

Aamuun avautuu hiljaa kukkien malja.

Päivän tuskainen hehku täyttää ne vitkaan.

Mutta suurinkin tuska synnyttää laulun.

Kertovat kitaran kielet vihani voiman.

Kertovat kitaran kielet vihani voiman.

 

Olkaa kirotut kostonhimoiset raukat,

kansa kärsien maksaa valtanne hinnan.

Espanja, voin sen kuulla,

hiljaisuus huutaa.

Näenhän kivisen tiemme verestä mustan, verestä mustan.

Näenhän kivisen tiemme verestä mustan, verestä mustan.

 

Vilja on silti kerran nouseva maasta,

vaikka fasismin saapas vielä sen polkee.

Kerran koittaa se päivä, kun seisot jälleen.

Veljeni Julian Grimau rinnalla muiden, rinnalla muiden!

Veljeni Julian Grimau rinnalla muiden, rinnalla muiden!

 

Ja eilen luettua: Jukka-Pekka Palviainen - Harkinta-aika, ja taidan taas suositella. Miesnäkökulmaa avioeroon, jättämiseen, elämänmuutokseen, suruun ja syyllisyyteen... Ja toiseksi Martti Linna - Ahventen valtakunta. Hiukkasen erilainen kotimainen dekkari, ei tyyppistä Myllylahden kustantamaa, eli tässä ratkaisut ja tilanteet ovat melkoisen erikoisia. Lukeehan tämän siis muiden joukossa, mutta ei tämä mitään suurta kirjallisuutta ole ,> 

 

                                              265380.jpg

                                            TIUKKAA TIISTAITA!