Voiton puolella siis tämän viikon taistelut - paitsi taksojen osalta. Tällä kertaa ei ehkä sen enempää kuin isot kiitokset kaikille, jotka ovat kommentoineet ja antaneet vinkkejä - ziitos! Jotakin tulen asialle tekemään, se on aivan varma. Siis ihan heti, kun kiire tässä hiukkasen helpottaa. Palvelu HMPK:ssa tuskin 1 - 2 viikon aikana paranee ,>

Vaihteeksi Welhotarta kyykytettiin opintojen puolelta, ns. kotitehtävänä oli organisaation esittely, toimintamalli jne. - tiedättehän. No, tein pikaesityksen Herjaamosta, en ajatellut edes laittaa koko Tsadia, samanhan voisi tarkistaa suoraan Tsadin kotisivuila. No, pääkouluttaja oli lukenut sen ja kiitti kyllä Herjaamon osuutta, mutta pyysi ns. laajempaa näkemystä eikä siis hyväksynyt tätä osiota sellaisenaan. No juu, arvatkaas kuka taas hermostui ja nokkaantui. Selasin erinäisiä asiakirjoja, leikkasin, liimasin, paskartelin ja kas, minulla olikin upea Tsadin Herjaustoimintoja koskeva esitys valmiina. Postasin sen välittömästi. Mainita täytyy, että aikaa ao. prosessiin meni vajaa tunti. Melkein paluupostissa ao. opettaja kiitteli kovasti ja sanoi tämän olevan juuri sellaista materiaalia, jota näyttökokeessa voipi sitten käyttää! Juu, ziitos vaan. Minusta tuntuu, että se ihminen nyt ei oikein ymmärtänyt, mitä minä halusin alunperin tuoda esille, mutta väliäkö hällä. Pääasia, että kouluttaja on tyytyväinen *katkera virn*, vaikka materiaali on koottu sieltä täältä ja omaa tuotosta on lopulta välissä kovin vähän.

Opintobuumi jatkuu, eli tänään tulee harjoittelija ja tämä olisi sitten perehdytys työhön -osion näyttö. Opiskelija on täällä nämä 2 pvää ja minun siis pitäisi ohjata häntä. Ziis, toivottavasti hän kestää... ja minä. Onneksi hän, kuulemani mukaan, on jo tutustunut Herjaaamoa lähellä olevaan tahoon, joten asia ei liene aivan upouutta! Jään jännittyneenä odottamaan...

Muuten täytyy alkaa jo suunnitella lauantain rientoja eli roudauskeikkaa. Tuo amatöörien Wappu sotkee vähän kuvioitani. Höh - olkaa ja leikkikää. Minä en osallistu. Linnoittaudun residenssiini Vincentin ja Anselmuksen kanssa - luen, nettailen, lötkötän, päikkäröin.

Josta tulikin mieleen, että Hörhö ilmoittautui pitkästä aikaa. Hän oli taas päässyt Hangonkadun katkolle ja yrittää jälleen jatkohoitoon. Mitään lupauksia ei taaskaan ole annettu. Kyse on lähinnä siitä, että hän haluaisi mahd. nop. pois Tsadista, muihin kuvioihin, jotta pystyisi saamaan asiansa kuntoon ja myös itsensä, tietysti. Toivottavasti katkolla on tällä kertaa asiallisempi sos.työntekijä kuin viimeksi, joka oli heti torpannut koko jutun ja oli ollut vielä tietämätön mm. jatkohoitopaikoista, asuntotoimiston toiminnasta jne. Hitsi, paikassa jossa tätä tietoa todella tarvitaan, ei sos.työntekijä ole ajan tasalla! Katsotaanko, että juopot ja moniongelmaiset eivät tarvitse edes kunnon sos.tätsyä - pirulauta. Hehän tarvitsevat lähes parhaan mahdollisen asiantuntijan avustamaan, koska ongelmat ovat pitkäkestoisia ja monimutkaisia, monelle eri alueelle ulottuvia.

------------------------------------

254944.jpg

Purve, kaikki kissikavrut! Kyll mun tarttee olla sitä miältä, ett mull on aika kilti mami. Ei se eilen yhtää muistutellu mistää puretuksesta tai muusta. Ja sitt mä sain hei fisuu, sitä jääfisuu ku on melkee parasta heekkuu. Aika vähä sitä vaa oli. Mutt mä sain kolmanneksen ku mamill piti jäädä siit kahtee ruakaa viälä. Ett me niinku jaettii tasan. Mutt taas orja tunki omaasa sitte heekkusiänii, soossii, sipulii, valkosta sipulii, dillii ja haisupurveleit. Sitä se sitt illall söi, potun kans. En tykkäis. Mä haluun fisun raakana ilman purveleit! Ansku oli mun kaa, mutt se ei digannu fisuu. Mä luulen, ett noi lohikärmeet syä aikastas harvon. Mä oo nähny Anskun viälä kertaakaa syävän. Vaiks oon mä kuullu, ett ne isona voi syädä kokonaisen lampaa tai vuahe =O Ansku hei, jos tollee käy, säästä mulle sitt kaa biitti, hei, jookosta. Ai nii - Ansku kiittää Anskua Itteesä ja naureskeli, ett ei se osaa tommosii jutskii, mutt hianoi kuulemma on. Mä tiädä, mä kattonu. Mutt ett tämmöset sinne toisell Anskull - Ansku on hyvä ja kliffa nimi! Nii ja eilen sitt mami jo ihan kunnoll paijatti mua ja mä olin hurrrrrrrrrjan tyytyväinen ja sain nukkuu rauhas mamin viakus, mmmmmm.

543261.jpg

Täss fotos mä nyt sitte meditoin! Hei, joku ku kysy sitä, tältä mä näytän sillo. En mä levitoi! Siis se tarkottaa semmost ilmas leijumist. Mä funtsin tässä tosi vakavii ja tärkeit asioi kissin maailmanjärjestykses.... Ja nyt mä meen jatkaa tota *virn*. Tassutellaa taas huamenna!

------------------------------------------

Vincent osoitti eilen taas olevansa Sir Hurmaava ,D Tuokaa minulle kaffetta, minä ryydyn ennen aloittamista!

Päivän slogan: EU ja NATO - Suomen perikato!

Päivän biiseissä seuratkaamme jälleen tovereiden viitoittamaa tietä:

BANDIERA ROSSA – PUNALIPPU<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Työkansa nouskohon!

Käy taiston tiellä,

kun punalippu jo liehuu siellä.

Työkansa nouskohon!

Käy taiston tiellä,

Vie punalippu jo kunniaan!

Vie punalippu jo kunniaan!

Vie punalippu jo kunniaan!

Vie punalippu jo kunniaan!

Terve sä vapaus ja rauha maan!

Ja lukeakin ehtii: Eva F. Dahlgren - Mihin kadotin itseni? Romaani työuupumuksesta ja suosittelen vilpittömästi kaikille, joilla on pienikin kokemus paniikkihäiriöistä, masennuksesta, työuupumuksesta... näiden alamuodoista. Dahlgren kuvaa kirjassaan päähenkilön henkilökohtaisia kokemuksia ja tunteita niin todenmukaisesti, että alkaa ahdistaa. Kaikki on niin kovin tutun oloista. Mutta myös paraneminen on mahdollista, jos antaa itselleen tilaisuuden. Kannattaa lukea, itsensä ja kaikkien puolesta. Huomasin muuten, että kirja on kirjoitettu ja taitettu siten, että keskittymiskyvyttömänkin on helppo lukea tätä pieniä pätkiä... Lukijaystävällinen kirja tältäkin osin. Hankkikaa käsiinne, jos aihepiiri kiinnostaa! Työkaveri lainasi eilen (valittelin kirjojen puutetta) minulle Eppu Nuotio - Kosto, jota myös suosittelen! Näiden kehnojen kotimaisten opusten jälkeen (kts. ed. päivitykset) tämä oli ilo lukea. Tarina kuljettaa erinomaisesti mukanaan, kieli elää ja muuttuu kertojaminän mukaan, erittäin sujuvaa tekstiä siis. En malttanut oikein laskea käsistäni eli luin iltaa myöten loppuun. Pari asiaa jäi harmittamaan: Se, että viitteitä Mustaan eli edelliseen kirjaan on aika paljon. Myös parin pizzan kohtalo jäi arkarruttamaan... ja henkilöiden toiminta tietyllä aikajanalla. Mutta muuten kotimaisten kirjojen parasta antia! Eikä unohtaa sovi myös blogin ja bloggaajan sekä kommentoijien osuutta tapahtumissa ;D

                                265380.jpg

                      TOUHUPITOISTA TORJANTAITA!