Polkan ajankohtaiset ovat tällä kertaa syntymäkaupunkini listaus huimaksi matkailukohteeksi, käks – kiva, kilti Turkku, älä ny hermostu kummiska. Silmänisku Mutt kui joku o tommost ollenka keksiny, mää ihmettele kauhhiast!

No, minä ihmettelen kyllä paljon muutakin. Ensiksikin sitä, että edellispäivä tuli nukuttua. Vastaavasti eilen tuli sitten syötyä *örps*. Olin luvannut laatia Belgalle kunnon lounaan alkupaloineen, lämpimine ruokineen, jälkkäreineen jne. ja sen hän sai. Valitettavasti hän ei tainnut ottaa lupausta tosissaan vaan ahkeroi alkupalojen kanssa hyvinkin aktiivisesti (sillejä, kananhävyttömiä, pippurisuolakurkkuja & hapukooria, sienisalaattia, hauki-lohipateeta, graavilohta, salaattia... mitäs vielä...) eli kaveri veti kaksi kierrosta. Kun sitten laittelin uunijuureksia esikypsennykseen, hän todella ihmetteli, tuleeko vielä jotakin. Tulihan sitä, bataatti-porkkana-sipuli-paprika –lohkoja hyvin maustettuna ja kypsiksi uunitettuna, njam! Lisäksi nopeasti paistettua lohta. Silloin alkoi jo tehdä vähän tenää. Kun tuli kaffen aika, ladoin kaikki kakut, tortut ja keksit pöytään. Eipä Belgakaan jaksanut kuin maistaa kahta laatua sekä yhtä suklaata. Cool Juustoista ei enää puhuttukaan mitään. Nyt huvittaa, koska hän ei ilmeisesti tod. odottanut mitään suurempaa menestysateriaa – kyllä, hyvää oli kaikki. Kakkuja, juustoja, hedelmiä pakkasin hänelle mukaan, samoin yhtä plaatua suklaata. Saa sitten nauttia tuolla lumen saartamassa opiskelijakämpässä. Yhdessä totesimme vaan, että onneksi ei ole tarvis syödä mitään perinteistä jouluruokaa. Se olisi joko jäänyt syömättä tai syöty vain osaksi ja ähkytty vielä pahemmin... Nyt jäi jämiä tämän päivän lounaalle ja osittain huomiseksi evääksi.

Muu puuhastelu jäi eilenkin vain lukemiseen ja juutuupin käyttöön, listojen soitteluun jne. Lukeminenkin oli hyvin musiikkipitoista vielä, nostalgiaa oikein viimosen päälle. Eli enempi ajanviettoa – ei ihme, että nyt ovat silmätkin kipeät, hmph. No, tänään palataan normaaliin päiväjärjestykseen eli normisöndaagiin ja tavispuuhiin. Hyvä juttu! Paitsi taas alkaa arveluttaa, miten pääsen huomenna Varastolle. Töitä on siis odottamassa jo nippu, joka jätettiin lähtiessäni... Käks! Eihän tässä siis muuten mitään, mutta tätä kirjoittaessani ulkona on lumimyrsky. Oikea sellainen!

Eli tänään pääseekin siivoamaan ja tekemään ehkä jotakin järkevää. Nukuttuakin on tullut varsin paljon. Säryt kiusaavat, ei helpoketta. Onneksi Hörhö ei ole soitellut, se tässä vielä puuttuisikin. Eli varsin hiljaista on ollut kaikin tavoin. Onneksi pääsee Varastolle valittamaan! Kieli ulkona

 

265380.jpg 

POLKA – TUO VALITUSTEN HERRA!