No nyt onkin karvamöhkölle upouusi, puhdas alunen kuseskella taas piloille! Kävin Etolassa ja ostin ohuehkon määrämittaan sahatun vaahtomuovipalan tuohon klaffisoffalle ja päällystin sen (väliaikaisesti vain) päiväpeitolla, joka on kaksinkerroin ja päälle lättäsin vielä poppanan. Tiedän, että tuo kieromus kyllä osaa luikerrella sinne väliin ja tehdä tepposensa. Mutta ans kattoo nyt taas. Tällä mennään mitä on, nih kerta. Minua ei yksi kissa lannista, ei varmasti. Eikä muuten pomotakaan. Toisaalta, eilen ei oltu liritty soffalle, mutta sen sijaan hän oli suihkaissut punaisiin crockseihin! Osoittaako se sitten hyvää tahi huonoa makua? Tolu-käsittelyn kautta partsille kuivumaan – siis kengät, ei kissa. Vinski ymmärsi taas ihan itse painua baseen. Ovi oli auki, mutta tietäen lievän raivokkuuteeni poika makoili siellä täysin rauhassa luullen, että minä en jostakin syystä muka pääsisi sinne. En viitsinyt mennäkään kiusaamaan, kunhan sanoin muutaman ruman sanan! *ai muutaman*

 

Hakiksen reissulla on aina viihdykästä käydä ViiVoanissa. Taas löytyi kivaa uutta ja samaa vanhaa niin, että kassi oli täynnä purkkia, pulloa, pussukkaa sun muuta. Tofua 1.5 kg tietty. Osa menee käyttöön viikonloppuna ja alkuviikon eväänä, loput pakkaseen kuutioituna. Jep, on se vaan hyvää ja edukasta. Osterikastiketta ostin tällä kertaa isomman pullon, sekin on hyvää... kaikki eivät ehkä pidä, mutta meikä tykkää. Sikansa saivat myös sambal oelek valkosipulin kanssa, inkivääri valkosipulin kanssa, pippurikastike, ravintolakäyttöön tarkoitettu iso pussi tandoor masalaa (ja pienempi mahd. tuliaisiksi tms. jollekin), bambusuikuloita chilissä ja öljyssä sekä kookosmaitoa, sitä laimentamatonta nimittäin. Hinta-laatusuhde on käypäinen edelleen. Ja jostakin syystä en vaan osaa käydä niissä muissa etnisissä kaupoissa, vaikka niitä siinä nurkilla onkin useampia. ViiVoan toimii ja siellä on aivan älyttömästi tavaraa, myös luomua muuten...

 

Halliin en enää ehtinyt, kun Etolassa palvelu ei oikein ollut mieleistä... siitä ei sen enempää. Hiturointia ja ihmettelyä, jaanaamista sun muuta. Oikein kotomaan tyyliin siis. Hmph.

 

Kotomaan tyyliin aikoo näköjään toimia myös Palmia ja Matkapalvelukeskus taas vaihteeksi. Kuskit ovat tässä jo monena päivän valitelleet, että siirtymäajat ovat ihan perheestä. Että esim. Kannelmäestä Pasilaan pitäisi ajaa 7 minuutissa ja Koskelasta Pasilaan 2 minuutissa :O Lisäksi on kuultu erilaisista mahdollisista sakkomenettelyistä, jos kieltäytyy kyydistä vedoten siihen, että ei vaan ehdi! Eli siirtymät on laskettu (-> lue ”kone” laskee) ne aivan liian lyhyiksi eli linnuntietä kesäyönä klo 00.00 ilmeisesti. Joitakin muitakin outouksia mm. taukoihin ja muuhun on kuuleman mukaan tulossa. Sen kummemmin eivät ole vielä kaikkea juorunneet, mutta tutut kuskit kertovat aina välillä jotakin. Itse ihmettelin sitä, että noudettaessa Hakiksesta kyydissä oli jo kaveri. Ei siinä mitään, vapaa-ajan matkojahan on ihan hyvä yhdistellä... mutta hän olikin työmatkalla ja ohjeissa lukee nimenomaan, että työmatkoja ei ole lupa yhdistellä. En kehdannut kysyä, missä nyt taas ollaan menossa. Huomasin vain, että kuski selasi kiihkoisasti Lähitaksi-kirjettä... hmmm. Mielenkiintoista! Tiedä sitten, mihin tässäkin ollaan päätymässä. Samaanko, mihin nuo muut kaupungin, vai? Mitään ei tietenkään asiakkaille ole kerrottu, sehän on toki aivan turhaa ja tarpeetonta etukäteen ilmoitellakaan, eikö vaan? Luulevat vielä kohta saavansa jostakin jotain palvelua asiallisesti, asianmukaisesti ja pätevästi hoidettuna *räyh*!

 

Minä en ole menossa sitten yhtään mihinkään ainakaan tänään. Koivet huutavat ja selkä vikisee vielä eilisestäkin. Eihän tuo paljoa ollut, mutta silti. Edellispäivän rasitukset muistaen yritän tänään lepuuttaa, että jaksaa huomenna hoidella taas kirjasto-kauppa- ym. asiat. Ähhh, täytyykin alkaa tehdä jo puutelistaa. Paljon taas puuttuu, pesuaineista lähtien kaikenlaista! Kannettavaa tulee ihan hitosti. Viimeksi muuten taksikuski avitti kassien kanssa ja manasi toisen pussukan painavuutta tosissaan. Vaatimattomasti minä sen kuitenkin ne raijasin kaupoista ulos, joka nyt on kuitenkin pidempi matka kuin taksosta koto-ovelle *wirn*. Heikkoa tekoa nuo kuskit, jos eivät puolivammulle pärjää! Siis käsivoimathan minulla on ok, mutta en pysty nostamaan kättä koukistaen yli 90 asteen. Eli hyvinkin monia kiloja pystyn roikottamaan isossa kassissa. Jos pysyn siis pystyssä muuten, enkä vedä turvalleni.

 

Joku asia tässä pyöri mielessä, josta olen suunnitellut kirjoittavani. Se vaan kummasti haihtuu heti, kun istun tähän. Tärkeäkin se on olevinaan, tai siis ainakin tähdellinen... mikä ihme se mahtaisi olla. No, se palaa mieleen taas silloin, kun konetta ei ole lähelläkään eikä paperia laukussa. Wanhuus, joo!

 

Minä menen nyt palauttamaan mieleeni kunnon kaffen maut sekä vaihteeksi nieleskelemään väkisin nuo mömelöt. Alkaa kuulkaas kyllästyttää tuo määrä ja kapseleiden koko! Käks!

 

Toivolle terveisiä, ei se kuitenkaan tule käymään!

 

 

265380.jpg 

 

 

POLKA, JOKA ON MENETTÄNYT SEKÄ USKON ETTÄ TOIVON!