Työperäiset maanantai-aamut pitäisi kieltää lailla! Nyt on kuitenkin sopiva maantaifiilis - sataa, sataa ropisee. Kunnolla satoi koko yön, tuohon klo 4:ään asti. Heräsin 3:n tienoolla siihen, että polvi oli jotenkin omituisessa asennossa ja vihloi niin pleesti. Meni varmaan 15 min. ennenkuin pääsin ylös ja sain polven suht. kivuttomaksi. Siis lisää kivoja vaivoja, jee! En yrittänytkään sitten enää unta, vaan keittelin kaffet, seurustelin Vincentin kanssa ja lueskelin kaikessa rauhassa. Näkyi sitä muutama muukin valo naapuritaloissa. Eli muuallakin kärsitään joko unettomuudesta tai muuten vain valvotaan. Lohduttavaa.

Työhaluttomuus vaivaa. Tiedän, että kyllä se tästä taas lähtee ja jopa innostun, kun pääsen alkuun. Se alku on vain niin vmäistä. Kaikki on myöhässä, aina. Ja minä ainakin teen voitavani, mutta kun se ei riitä. Ei riitä muillakaan. Tilanne on sama ympäriinsä. Ja tästä huvista sitten maksetaan se naurettava palkka, jolla nippa-nappa saa laskut maksettua ja vielä jää vähän ruokaankin, kunhan ei äidy ostelemaan mitään herkkuja vaan pysyttelee oranssissa tai muutoin halvoissa aineksissa. Ei puhettakaan, että olisi varaa käydä syömässä ns. työpaikkaruokalassa (joka nyt ei kyllä herkkuja tarjoile, onneksi). Eväänä on aina eilisiä tähteitä tai varta vasten laitettua ruokaa. Palkka on laskettu juuri sellaiseksi, että ei ole edellytyksiä saada mitään tukia. Tai asumistukeahan saisin, mutta KELA ei maksa alle 16 euron asumistukea (olikohan se nyt 12 vai 16, en tarkkaan muista enkä nyt jaksa tarkistaa).

Tämä vaivaa ainakin minua nyt, kun Belgarion on täyttänyt 18 v. Hän maksaa itse opintorahastaan koulumatkat, osan nettiyhteydestä sekä Cociksensa ja ylimääräiset pikkumenonsa. Minä olen hankkinut kaikki kirjat ja tarvittaessa luvannut avustaa. Eilen juuri kysyin, tarvitseeko hän nyt juuri jotain. Ei kuulema, mikä tietysti on hyvä. Kaveri ei siis ainakaan ole ihmeemmin rahan perään. Ja onneksi suvun ainoa lapsenlapsi on molempien mummien lemmikki, joten silloin tällöin 20 euroa lapsen kassaan on mukava ylläri. Toisaalta, yrittelin jo pelotella, että vielä tulee sekin päivä, että on hankkiuduttava Töihin. Belgarion ei ottanut asiaa kovin vakavasti; tulemme ilmeisesti saamaan keskuuteemme ikuisen opiskelijan...

-----------------------------------

Purrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmenta kaikki! Mä arvasin - toi mami eile sitte hävitti mun karvasoffainstallaation. Mutt mä iskin heti takasin, iltapäivällä kun se goisi jotain päiväunkkoja taas, mä valtasin koko tyynykasan ja tein sinne ihanan pesän ja pyörin siinä oikeen kunnolla.  Mmmmmmmmmmmmukavaa. Niin kauan kun mamiska heräsi ja huomasi. Se huomautti vähä tiukalla äänellä, ett toi ei nyt ihan oo kissinkan paikka, mä sitte poistuin taas loukkaantuneena baseen! Miten nii ei oo, paras ja pehmosin mesta, ja sillee niinku pesä. Jos siihen nyt jää sellanen karvanen kolo, se voi oottaa mua taas seuraavaan kertaan. Mamiska nyt vaan taas venaa jotakuta käymään ja sano, ettei ihan pitäis olla karvoja tai pitää uudestaa siivota, enneku se kaveri tulee. Huoh - no kai siihen sitte vaan täytyy sopeutuu. Mutt en mä silti siittä kolosta luovu. Se on niin magee mesta näin syksyn tullessa. Päivällä mä meen taas partsille päivystään!

174700.jpg

Tää hei on sitte lainakuva, mutt nyt mä taidan tajuu, mitä toi mamma oikee tarkotti, kun se puhu lentävistä kissoista! Taitaa olla parasta totella sitä ja sillee, ainaski vähä, joskus. Mä sain kalkkunaheekkuva taas ja sitte jotain uutta lehmäpehmoruokaa, aikastas hyvää seki oli, semmosta möhnästä, ei niinku biittejä soossissa. Mutt mulle kelpaa kyllä tommonenki sösselö, mä en oo mikää turhan kranttu! No nii, se on lähtö partsille sitte, kun mamiskaki lähtee punkee itteesä duunii. Se on purrrrrrrrrrrrrrrrr kaikille kavruille - lokitellaan taas!

-------------------------------------

Vincentiä pitää todella hieman välillä uhkailla, että ihan kaikki ei sentään ole kissoillekaan sallittua tai toivottavaa, pliis. No, minun pitänee lähteä etsimään itselleni kaffitusta ja mahdollista galvanoitunutta seuraa ,D

Kesken oleva kirja: Joanne Harris - Herrasmiehiä ja huijareita (kehno nimi, kirja on parempi kuin nimestä voisi olettaa...)

Päivän helpoin lokitus; mitä syntymäpäiväsi merkitsee. Tässä omani, ihan reilu ja oikea  tulos, joka ei kyllä pidä pätkääkään paikkaansa! Mutta kokeilkaapa itse:

 

Your Birthdate: August 31
birthday.jpg
You're a pretty traditional person. If it's lasted, it's probably good.
You seek stability - both in your career and your romantic relationship.
In return, you're very loyal and predictable. Which is usually a good thing.
Without a partner, you feel lost. Being with someone is very important to you.

Your strength: Your dependability

Your weakness: You hate being alone

Your power color: Midnight blue

Your power symbol: Shell

Your power month: April

Argh - itse asiassa tuo tulos alkoi kututtaa. Tykkään olla yksin.  En pidä keväästä noin yleensä, en etenkään huhtikuusta. En kaipaa mitään vakituista suhdetta jne. Silkkaa soopaa, toivottavasti joku saa jotain kivaa kuullakseen ,D

Päivän slogan: Parannuskeino apatiaan ja kututukseen keksitty - mitä väliä sillä on?

Päivän biisi: Foxey Lady

MASENTAVAA MAANANTAITA LOKISTANIAAN!