Aivan, Belgarion siis kävi täällä nauttimassa tekemästäni storganohvista ja lisäemmeistä. Keskusteltiin leppoisia, käkätettiin ja oltiin ilkeitä. Lueskeltiin ja otettiin kaffetta ja limekakkua. Poika poistui hyvissä ajoin iltapäivällä, koska oli imureeraamassa netistä muutaman gigan peliä ja yhden pelin jatkoa. Eli mylly oli pyörimässä n. vuorokauden verran. Meillä oli oikein viihtyisää ja mukavaa!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

No, Welhotar nukkui juuri pisimpien uniensa keskivaiheilla, kun joku puhelimista soi. Vanha lanka siis. Exä sieltä soitti, lähes huutaen ja syytellen minua siitä, missä on Belgarion. Mitä minä olen tehnyt, mihin yllyttänyt Pojan?! Yritin siinä tod. unenpöpperössä selittää, että hän lähti täältä alkuillasta hyvinkin ja oli menossa Exälle. Sanoin, rumasti kylläkin, että Meikun puhelin on 4711. Hiljaa mielessäni ajattelin, että kohta 20-v. nuori mies saattaa, huom. todellakin saattaa lomallaan olla muuallakin. Siideröimässä itseään, naisissa, kaverin luona. Tai jossakin muualla, eli Malmilla on pari porukkaa, joita kannattaa väistää. En kai ole rasisti, jos reilusti sanon, että täällä liikkuu 5 – 7 somalinuoren porukka, jotka ovat hakanneet jo muutaman kaverin (mukana on ainakin yksi 18-v. tyttö) sairaalakuntoon. Aiheetta. Samoin täällä liikkuu samanlainen revohka nuoria manneja, jotka ovat syyllistyneet myös em. tapaisiin tekoihin.

 

Kyllä, siis ihan lievästi toki olen huolissani. Kunnes tuossa aamulla muistelin, mitä itse tein tuon ikäisenä. Kääk! Parempi, että en kerro. Liian karmeaa jopa Lokistanian kaiken nähneille kyynikoille ja epämääräisiä kuulleille korville. Tod.näk. poika on a) juomassa b) juomassa ja naisissa c) juomassa ja kaverin luona d) vain naisissa e) vain kaverin luona. Pahimassa tapauksessa hän on joutunut Itikseen juoppikseen. Parhaimassa kauniin naisen viereen Malmilla. Missään tapauksessa näistä ei siis kannattaisi olla huolissaan, saati sitten ihmetellä. Ajatelkaa nyt – mieshän on lomalla intistä! (Huomaatte kai,  että tällä postauksella yritän myös rauhoitella itseäni!)

 

Muutoin eilinen roudaus sujui kohtuuhyvin. Kirjasto tarjosi muutaman opuksen, otin pari, jotka olen lukenut – minulla on tarve lukea ne uudestaan. Sitten kiva Liiteri tarjosi vihanneksi ja hetelmiä roppakaupalla alle juuron! Hah, sain toiseksi viimoisen paketin ruusukaaleja, njam! Lisäksi hamstrasin kurkkua, chiliä, päärynäomenoita (tai omenapäärynöitä), porganoita.... olikohan siinä jo kaikki! Varmuusvarastoon fisupuikkeleita ja  oranssia roskaleipää eli pakkaseen menevää osiota. Lisäksi riisiä, perunoita, mausteita, donaria... Tällä elää viikon ja ylikin ihan reilusti! Hätäpakkaukseksi ostin halvennussiideriä. Sitten kun oikein alkaa ketuttaa tai Räsäsen kieltolaki (että se nainen osaa olla TYHMÄ) puree, meikällä on valmiina jotakin. Tietysti voin aina harrastaa myös jälleenmyyntiä, joka on Malmilla jo toimiva, hyvä ja vanha tapa.

 

Roudauksen jälkeen en enää pystynyt liikkumaan. En, vaikka olisin halunnutkin. Eli nippanappa sain storganohvin muhimaan ja riisit keitettyä. Sitten otin vaaka-asentoa ihan reilusti. Kerroinko jo, että perjantaina eka kertaa vasen koipi petti alta, nilkasta, täysin varoittamatta. Onneksi olin kotona ja sain kiinni seinästä ja soffasta. Nyt se on vähän turvoksissa, tod. kipeä ja oudon tuntuinen. On sitten keskiviikkona jotakin näytettävää neurolla. Ja kerrottavaa. Eivät liene kaivelleet kaikkia papereitakaan, täytyy muistaa mainita muutamasta iriitistä ja sen semmoisesta. Epäilen, että kaikella tällä saisi aikaiseksi diagnoosin. En tee sitä itse etukäteen, ettei tule mitään sanomista taas...

 

----------------------------------------

254944.jpg

 

Purrrrrrrve, kaiffat! Mmmmmmm, Poika tuli sitt eile. Ja mä pääsin koko päiväks olee sen viakus pikkusoffall. Ja se oli mulle ihan hurjan kilti. Paaaaaaaaljo kiltimpi ku mami. Vaiks anto mamiki mulle oikeet lihaa, semmost lehmän lihaa, filettä se sano. Joo – oli njamskista! Ja sitt mä taas vahtisin Pojan reppuu ja nuuskuttelin sitä muutenki. Menin muute sen syliinki, siis melkee mutt en iha! Ja vähäks se varo, ett se ei töki eikä töni mua. Kilti Poika, oikee kilti. Mä sitt tykkään siit ja sen haisuist. Mamiki suastu ottaa mut yäks sänkyy, mä goisin sen polvitaipees tosi hyvin ja otin kunnolla ison ja lötkön tilan, nii et mami nukku ihan kiamurass. Mami muute uhos, ett se hankkii jotai suihkuu mua varte. Jäks! Mä tajuu, tuleeks se niinku kainaloihi tai tuukkii =O Kummisetä kuulemma hakee elukkakaupast semmost heti ens viikolla! Aika paha, mä tiädä taas yhtää ollenkaa, mitä tääll oikee on tapahtumas?!

 

999539.jpg

 

Mutt hei, enks mä kuiteski oo aika söde - oikeestaa? Nyt goisitaa vähä ja sitt tehää jotai kliffaa. Huamisee taas.

 

-------------------------------------------

 

Minä nyt tässä vähän odottelen, milloin voin yrittää soittaa Belgarionille...

 

Päivän slogan: Toivottavasti itse ei vanhana enää muista, mitä nuorena tuli tehtyä!

 

Päivän biisi: En koskaan mene sänkyyn ruman naisen kanssa

 

Luettua: Miika Nousiainen - Vadelmavenepakolainen... ziis, huutonaurua! Welhotar repesi ja nauroi välillä ääneen. Suosittelen ehdottomasti kaikille ruotsin kieltä rakastaville, suomenruotsalaisille jne. Lukekaa ja katsokaa mitä tapahtuu, kun huomaa olevansa vähemmistö vähemmistössä eli kansalaisuustransu! Ja miten asia lopulta ratkeaa erittäin mielenkiintoisella tavalla Iiiks ,D Paolo Coelho - Portobellon noita, mystinen tarina mielenkiiintoisesta, monikasvoisesta naisesta, joka saa jo kultinvaalijan maineen. Loppuratkaisukin on mielenkiintoinen. Opuksesta sinänsäkin voisi oppia jotakin. Ei tässä sen enempää - Welhotar suosittelee lukemaan tämän ihan itse! Kerronnaltaan omituisen erilaista ja monitahoista,  koko kirjan tunnelma on omalla tavallaan viehko.

 

                                  265380.jpg

 

                             SOPUISAA SUNNUNTAITA!