Taisi tulla nukuttua sentään vajaat kolme tuntia. No, otin vaihteeksi Lyricaa, tarkistetaan taas senkin teho. Syynä se, että Panacodit ovat loppumassa, repsu on fyssalla uusittavana ja meikä sairaslomalla. Enkä taatusti lähde reseptin hakuun Herjaamolle. Olkapää ja käsisäryt ovat aivan hiukka parempina, eivät paljon. Eilinen roudausretki sai taas jalat heittäytymään ikäviksi, tosi juilimista, myös levossa.

Ai niin, sain vastauksen siihen valitukseeni, jossa meidät jätettiin tunniksi odottamaan taksia. Siis taksi kuittasi jullikan ja tässä sensuroimaton vastaus HMPK:lta:

Matkanne 24.8.2007 epäonnistui, koska auto ei kohdannut Teitä ja paikalle
jouduttiin lähettämään uusi auto, minkä seurauksena kuljetuksenne myöhästyi. Olemme pyytäneet selvitystä liikennöitsijältä, jonka auto saapui ensimmäisenä paikalle.

Kuljettajalle tulleessa tilauksessa ei ollut merkintää Teräkujan numerosta,
minkä vuoksi hän soitti Teille/avustajallenne osoitteen tarkentamista varten (kuljettaja ei kuitenkaan ollut sillä hetkellä Teräkujalla autotalliin
menevällä luiskalla).Tarkempi osoite ei tässäkään vaiheessa selvinnyt ja
kuljettaja poistui paikalta, koska hänen näkemyksensä mukaan häntä neuvottiin epäasiallisesti eikä oikea osoite siis selvinnyt. Tilanteesta johtuen kuljettaja katsoi parhaaksi pyytää keskusta lähettämään paikalle uuden auton.

Toivomme Teille jatkossa parempia kokemuksia kuljetuspalveluista.
 
(Jahas, en saakaan näköjään kunnolla rivitettyä, kun kopioin suoraan meilistä..no, anti olla!) Laitoin tietysti vastineen. Kuljettaja nimenomaan puhui ajorampissa, jossa oli. Toiseksi; pyysin ajamaan edes Teräkujan päähän, perskeles, jossa voisin odottaa. Ei näkynyt, oli jo häipynyt. Juu, jos yksi perskeles on epäasiallista, on kovin herkkänenäinen takso. Varsinkin, jos seisoo siinä, missä itse väitti - siinä on talon seinässä kartta sisäpihasta. Teräkujalla meille ei ole numeroa, siksi pyysin vain ajamaan perälle. Eih - kaikki pitää kestää, ei voi mitään. Eilen käytiin tässä ympäristössä keräämässä auto täyteen, meitä oli siis 5 mammaa ja Kummisetä, muut 4 mammaa olivat "vähäsen" minua vanhempia. Eli oikein mummokimppa. Eipä tuo häirinnyt, takso tuli hyvissä ajoin (tuttu nuori kaveri, kiva, ystävällinen) ja tuo keräilykin kulki tutut reitit (Milja, Syystie). Päästiin ensimmäiseksi poiskin, joten aivan sopivasti ehdittiin kirjaston aukeamiseksi!

Kirjasto tarjosikin lähes parastaan eli pari Best Selleriä ja pikalainaa, sitten vielä tilaukset. Ehkä niillä pärjäilee vähän aikaa. Kiva *taputtaa pieniä karvaisia käsiään*. Herkkuja tuntuisi olevan mukana. Ruokakauppaan mennessä ostin vihanneskojulta Putkesta tomaatteja 1 juurolla kilo, niitä hollantilaisia munan mallisia, jotka ovat tosi hyvejä. Lisäksi Risma tarjoili oranssia sikasuikulaa ja Liiteri halpisjauhelihaa. Eli perustavaraa taas jömmaan. Lisäksi normiruuat. Näillä sitä taas mennään eteenpäin. Takso piti soittaa hakemaan jo tuntia aikaisemmin kuin olin arvioinut - Kummisetä kävi kovin nopsasti apteekissa ja Kittarissa hakemassa pari juttua. Takson odotus kesti siis vain 30 min., kun sen tilaa erikseen - ehh - todella pikaista, eikö? Varsinkin kun Malmin tolppa on kulman takana ja siinä letka vapaita autoja. Omituista ja kummallista tämä elo!

Kummisetä on nyt rahaton, joten tarjosin myöhäislounaan. Lisäksi pähkimme fattapäätöksiä, jotka olivat niin omituisia, etten minäkään enää ymmärtänyt. Heinäkuun tuloja oli merkitty syyskuulle, samoin elokuun, ja nämä eivät siis olleet mitään ylimääräisiä tuloja. Emme löytäneet asiaan logiikkaa, joten setä poikkeaa tänään fattaan pyytämään selvitystä ja tarkistuslaskentaa. Vaikutti aivan sekopäiseltä touhulta, lisäksi yksi maksu oli kirjattu kahdelle kuukaudelle, eri maksupäiville, vaikka se on tullut vain kertaalleen =O

-----------------------------------------------

254944.jpg

Joo, yäpurinat vaa taas! Orja taas vänisee ja vinkuu, kehtas taas herättää mutki. Mutt anto se sitt heekkujaki, ett noin... Hei, mä sainki eile ihan tuaretta jauhist, ku noi tuli kaupoilt, mmmmmm. Melkee parast heekkuu seki. Sitt mä meninki päiväpeiton alle goisii, ett saa olla rauhas. Tääll ku noi melskas ja puhelin soi ja kaikkee. Ett niinku piäni kissi ei vaa saa olla rauhas. Vaiks mamiska on muka sairas lomalla. Mikää sairas oo sillee, ku jaksaa kuiteski kälättää. Nukkuis kerranki mun kaa, ku on kerta lupa. Ja leikkis ja paijattais. No juu, tekee se sitäki. En mä sitä meinaa, mutt enempi mulle-mulle-mulle. Ja nyt mä kyll tahdon, ett se tulee just eikä heti mun kaa jatkaa aamu-unkkoi. Ei täst tuu mitää, ett ku muut painuu goisii nii tää yks täss alkaa nakuttaa. Mäkää saa unta, mä tsiigaan täst, mitä orja skrivaa. Tänää orja tekee taas jotai pataa, lihaa siis... toivottavast siitt tulee mulle heti oma osa! Tarttee sen. Pakko. Grrrr, mä oon villipeto, mä tarviin lihaa. Tai kyll mull fisuki kelpaa...

919016.jpg

Ett niinku rahakas katti - no joo. Mä tarvii rahaa, mamiska tua mulle kaikki mitä mä vaan tarviin. Nih! Pitäköö typerät rahasa, höh! Huamisee, hei!

------------------------------------------------

Mutta meikäläiselle kelpaisi aina pieni ylimääräinen avustus, kyllä *virn*!

Päivän slogan: Köyhä ja sairas - yhdistelmässä ei ole mitään kehuttavaa...

Päivän biisi: Pohjoisen taivaan alla

Luettua: Umayya Abu Hannah - Sinut, omaelämänkerrallista tilitystä "ulkkarina Suomessa". Hauskaa, katkeraa ja koskettavaa tekstiä. Welhotar suosittelee! Matti Remes - Vain muutama neliön tähden, ihan lukukelpoista kotimaista perusdekkaria. Ei mitään kikkailua eikä suuria sankareita. Sopii luettavaksi vaikka ruuanlaiton sivussa. Yrsa Sigurdardottir - Kolmas merkki,  uusi islantilaisdekkaristi, tästä Welhotar ilahtui kovasti. Tunnen suurta lukkarinrakkautta muutenkin islantilaiseen kirjallisuuteen. Omituinen murha, jota perhe pyytää lakinaista selvittämään. Noituutta, kidutusta, historiaa, synkkiä salaisuuksia. Melko piinaavaa tarinaa. Welhotar suosittaa kaikille tämäntyyppisestä kirjallisuudesta ja dekkareista pitäville - syksyn parhaita varauksia!

                                  265380.jpg

                            BELGARIONMAISTA PERJANTAITA!

PS. Tämä toivotus siksi, että odotan lopultakin jotakin tilannerapoa Riksun lohkolta!