eilen iltapäivä- ja iltapäikkärit, jotka erotti vain pieni syömätauko sekä sen jälkeen 5 h yöunet. Olen hämmennyksestä sekaisin. En enää jaksanut nukkua ja Vincentkin purisi klo 5 aikaan, jolloin vasta nousin. Huh. Nyt on nukkunut, mutta jostain syystä hyvin flegmaattinen olo. Ei huvittaisi tehdä mitään. Ja kun pitäisi. Siis ainakin perinteiset sunnuntaihommat.

Haa - kiitti taas, Malmin kirjaston tädit, pelastitte varmasti sekä joulun vapaat että monta muuta iltaa: sain koko ison kassillisen kirjoja. Tuossa odottaa yhteensä laskien 19 opusta, toki jo osa on luettu. Mutta silti. Ja siinä on pari ooooooooooikein paksuakin mukana! Mmmmmmm, nautinto katsella tuota pinoa. Lukemattomia lukemattomia kirjoja! (Tämä oli minusta muuten paras kirjaston mainosslogan muutama vuosi sitten.) Löytyy upouutta fantasiaa, elämänkertaa, hömppää, dekkaria - ihan kaikkea ;D Welhotar oli onnekas. Belgarion yritti kyllä estellä, hän suorastaan riipoi minut ulos kirjastosta - en päässyt enää edes uudestaan katsomaan palautushyllyä. No, olihan meillä kantamista, hitsi. Iso kassi kirjoja ja kahdessa kassissa ruokaa. Onneksi oli siis Belgarion ja taksiherra kuljetti kotio 5 juurolla, joka on pilkkahinta siitä, ettei koivet kipuile.

Lisäksi Belgarion vei isot pyykit ja haki ne. Ja sitten onnistuinkin satuttamaan tuon vas. muutenkin jo repokipeämmän koipeni. Laittelin täällä pyykkiä kuivumaan ja joko sotkeuduin pyykkin tai kenkiin, mutta nilkka nuljahti ikävästi sivulle. Karjuin #/"==(!"/ ja lisää rumia sanoja. Onneksi pääsinkin sitten pitkälleen. Ja Belgarionin lähdettyä laittelin vielä kotikylmäpakkauksen tuohon koipeen.  Ei se pahasti vääntynyt, mutta kun se on kipeä jo ennestään. Eiköhän sillä huomenna jo jotenkin kävele. Parempi olisi. On työviikko.

En ostanut jouluruokaa. Muuta kuin kevytkermaviilin sienisalaattia varten. Ettei siis tärkein unohdu.  Kaupoissa oli kamalaa. Joku on ilmeisesti Malmillakin tiedottanut,  että ruuan jakelu loppuu näinä päivinä, kuten Mörkönenkin eilen ihmetteli. Me emme olleet kuulleet asiasta,  joten kasseihin pääsi vain normaali valikoima viikon ruokaostoksia, ylimääräisenä kermaviili. Laitoin, heh, vaihteeksi pastaa ja sitä tomaattikastiketta, vihanneksilla ja jauhelihalla. Belgarion popsi hyvällä halulla - ja sammahti 5 min. kuluttua umpiuneen ,DD Tuo on nähty täällä jo monta kertaa, mutta aina se jaksaa hymyilyttää... Jälleen hän pohti, mitä "mausteita" minä ripottelen ruuan sekaan, koska aina käy tällä tavalla.

------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrrrrr, kaikki kavrut! Hei, hei mä sain eilen ison biitin jauhista ihan itelleni ku mami laitto safkaa. Ja sitt Poika toi siin sen ihanassa Repussa mulle uuden pussukan maitonappei! Ihana Poika. Niin kiltti. Mä palkitsinki pojan heti, mä menin sen takin (mustan!) päälle makoilee ja kihnutin itteeni siihen Reppuu. Nyt se kyllä varpisti muistaa mut, ku yrittää ottaa kaavoi pois takistaa! *kissikikatusta* No juu, ja sitt mami oli ostanut viälä lisää jauhista ja suikista, ne se laitto kyll sinne kylmempää jääkkärii oottaa. Mutt mä näin kyllä, ett siälä niitä sitte on. Kaikkee siis, mitä mä oikeestaa tilasin. Mutt ei se lottokupong. Ku mami sano, ett se tua sen vasta sitt, kun se on varma, ett me voitetaa. Niit ett semmosta! Mä söin äsken taas kalkonii ja kaikki loput maitonapit siit toisest pussist ku oli melkiistäs loppu. Sitt mä sain mamilt sen tyhjän pussin viälä ett mä sain vähä heitellä sitä ja tonkii iha rauhassa. Se haiseeki nii hyvältä!!! Tänää mami laittaa jotai ihme pataa. Höh, se sano, ett se laittaa sitä lanttuva ja jotai muuta siihe kaa. Mutt ku se laittaa suikista, saa luvan antaa mulle ensin siitä lastin. Mä en haluu niit sen juureshommii, ne ei sovi kissall. Kyll mä muute oon maistanu vihanneksii. Mä oon maistanu porkkanaa, se oli aika hyvää oikeestaa, vähä niinku makeeta. Ja sitt sitä punast juurta, seki oli vähä makeeta. Ja perunaaki mä oon syäny vähä. Mutt emmä jatkuvasti semmosii, kääk. Liha on kissan paras ystävä, nih! Ja joskus vähä purkkiruakaa, mutt siis aika vähä. Nois mun raksuis on kyll jotai puristei, ett muka vihanneksii, mutt ne on hyvei raksui kyll muute. En mä niit mitenkää valikoi. Niis on lihaa, vihanneksii ja sitt jotai hivennesainei ja vitamiinei tai jotai. Siin pussiss luki, mami kerto. Mun pitää aina tiätää mitä kaikkee mä syän. Nii ni toi mamiska sitt lukee mulle aina, mitä mä niinku syän.  Nyt mull on tuala pehmoruakana kanapateeta. Kyll seki on syätävää. Siis jos ei taatusti oo muuta tarjolla. Jos on lihaa, mieluusti sitä. Mamiiiiiiiiiiiiiiiiiih, jooko, muista ett vaiks mä jostai syystä sattuisin nukkuu, nii älä laita kaikkee suikist sinne pataa. Mulle osa, jookosta, jooha!? Joo >o<

302439.jpg

Mami puhu jotai takseist - no mä löysin tämmösen kissataksin kuvan! Ku kaikki ihmistaksitkaa ei ota kissoi, mä tiädän, nii tää ois aika kätevä. Niinku sillon, jos tulee vaiks Catbarista ja on ottanu vähä liikaa kissanminttuu ;D No nii, mä meen makoilee tonne soffal ja miättii, mitä me alettais mamin kaa duunaa. Niinku kimpas. Vaiks nukkuu uudestaa! Kliffaa söndaagia vaan kaikille kavruille...

--------------------------------------------

Kyllä Vincent, voidaan mennä uusioaamupäikkäreille vielä. Nyt on liian aikaista tehdä mitään järkevää. Muuta kuin lukea tai nukkua. 

Päivän slogan: Miksi mennä huomenna töihin - eväät voi syödä kotonakin!

Päivän biisi: Isojen tyttöjen yö

Luettua eilen ja yöllä: Nicholas Evans - Kylmät vuoret ja Jeff Long - Seinämä

                                     265380.jpg

Voi ei, nyt  raatiossakin alettiin pelailla joulumusiikilla, minen jaksa!

SIKAKIVAA SUNNUNTAITA KAIKILLE - OLKAA AHKERIA =b