Juu, kiitos vaan unihiekoista - ne tulivat perille eilen iltapäivällä ja illalla ;D Eli vetelin ensin tunnin kevytpäikkärit Belgarionin lähdettyä - oli oikein leppoisaa, koipia särki ja otin mömelöt ja kiivin sänkyyn. Näin unta, että olin työkaverin kanssa hänen mökillään. Riitelimme siitä, mitä katsotaan kuvalaatikosta. Uni oli silti aika hauska. No, käväisin hereillä ja vähän evästin (leipä ja  paljon vettä) ja uudestaan nukkumaan tosi aikaisin. Särky herätteli pariin otteeseen, mutta sain vedätettyä sitä klo 2 asti. Eli, tuntimääräisesti unta lienee tullut yhteensä n. 7 h, joka on suorastaan ihmeellisen paljon. Minä en noista väliherätyksistä niin piittaa, jos sitten saa kuitenkin vielä unta. Kai sitä tänäänkin pitää nukkua vielä yhden päikkärit varastoon!

Taksorapoa: Koppitakso nouti ajoissa, manasi vain pihan sunnittelua *virn*, ei minun vikani. Koppitakso nouti myös torilta ajoissa, tosin lähti pidempää kautta meille, perusteluina "minun on helpompi ajaa, kun ei ole valoja - ja taitaa tulla halvemmaksikin". En kommentoinut, tarkistin ovella sitten maksun, oli tavallista keikkaa 2.50 - 3 juuroa kalliimpi. Että jaksavat lyhyelläkin välillä vedättää. Mutta tuo nyt ei ollut muuten mitään - eli ihan ok pelasivat kuljetukset!

Ja kirjasto - ah, ihana Malmin kirjasto. Hyllyistä löytyi muutama lukematon opus, yksi varsinainen helmi, kts. alempaa! Lisäksi varauksia oli tullut ihan kiitettävästi, joten kyllä nuo ehkä riittävät viikoksi. Pari erinomaista juttua on mukana, pysykää siis Luettua-osiolla tällä viikolla, kommentit ropisevat ;D Muuten kauppareissu sujui odotetusti. Me toimimme Belgarionin kanssa hyvin tiiminä, kumpikin tietää mitä hakea ja mistä. Eli aika pikaisesti selviämme kaupoista. Oranssit ovat aina ongelma, niistä pitää jopa valita. No, jos nyt haluatte välttämättä tietää, pakkanen sai sisäänsä lisää tipua, kuinkas muuten. Ja jääfisua (kissa!). Lisäksi Liiteristä löytyi mini-kevätrullia - aivan mainioita vaikka pippaloihin. Sellaisia pikkusormen mittaisia, kasvistäytteisiä minejä, njam. No, voitte arvata, että söimme eilenkin sitten viime lauantaista jääneet kevätrullat ja muutaman minin siihen päälle, riisiä ja tomaatti-sipuli-valkosipuli-sitruunakastiketta, sellaista vähäsen hapanimelää ja kirpeää.... Belgarion kieri jälleen ja sai ähkyn ,D Poika on elättänyt itsensä viime viikolla Wanhan Kostajan erikoisversiolla (kaikkea mitä kaapista löytyy: vihanneksia, papuja, paljon currya ja chilidonaria). Eli kaipasi jo jotakin muuta, samoin minä.... Juu eli oli hyvää. Jälkkäriksi parin tunnin päästä kaffetta (Belgarion osaa yllättäen keittää erinomaisen hyvää kaffetta) sekä Liiterin lime-kakkua (sitä, jossa on oikeaa limeä ja kuoren palasia!). Uhh! Poika sammuikin heti ruuan jälkeen vanhojen pääsykoekysymysten vuoren alle. Minussakin tenttikirjat saavat yleensä aikaan saman reaktion, mutta tässä meni aikaa vain pari minuuttia. Eli sen verran, että sain astiat tiskiin, juttelin jotakin ja äkkiä huomasin Belgarionin nukkuvan viatonta unta. Jouduin herättämään viemään pyykkiä, pääsi sitten lapsi vielä uusiounkoille  vähäksi aikaa. No, on hän ainakin hakenut paperit esille.... toivoa siis on *virn*.

Kummisetäkin oli kauppareissulla, taisin vähän loukata häntä. Yritti heittää ns. hauskaa herjaa eläkkeelle jäämisestä kipujen takia. Minä en oikein siinä jaksanut olla hauska, vaan kerroin, että ei sille tosiaankaan noin vain jäädä. Ja myös pidin pienen puheen, miksi ei. Kyllä hän sen tietää, mutta pitäisi hänen myös tietää se, että kun olen liikkeellä, joka askel sattuu ja olen hevletin pahantuulinen puhuteltava! Ainakin näistä asioista. Ai niin, armas fysiatri ei reagoinut taaskaan pyyntöihini ja vali-valiini mitenkään. Soitin arvauskeskukseen ja juttelin yhden puolitutun leidin kanssa, joka lupasi selvittää asiaa. No, sain ajan loppukuuhun arvauspuolen  yleislekurille, jolta pummin sen lähetteen ja kerron samalla, että en aio enää asioida em. fysiatrin kanssa. Korkeintaan uusituttaa reseptit. Eli se asia on tavallaan hoidossa - vähän pitkälle vain menee. No, olen minä ennekin jaksanut odotella, pääasia, että jotakin tapahtuu.

Ja sen verran uutisia Malmilta vielä, että Hörhö pääsi kuin pääsikin tällä kertaa jatkohoitoon Tervalammille, jonne on jo pitkään yrittänyt päästä. Ziis, että siinäkin oli puuhaa. Siis jos ihminen haluaa hoitoon, ei pääse. No, nyt on toivoa ainakin siinä mielessä, että saisi vähän asioitaan hoidettua, pääsisi hammaslääkäriin sekä myös fysiatrille (hänelläkin on outoja nivelkipuja sekä lonkka- ja selkäkipuja). Eli hyvä näin, laitoin eilen rahaa, että saa tupakkaa ja kaffetta edes!

-----------------------------------------

254944.jpg

Aamuu vaan täält sänkyst kaikill, mä täss katon, ett orja skrivaa kaikki niinku pitääki. Ettei kirjota omiaa, nih! No joo, Poika tuli eilen ja kävi ne kaupoill. Hei, kyll mä sain safkaa, mä sain sitä hyvää kissisafkaa, maitonapikoita taas pussin, sitten mä näin taas roipentelii, jääfisuu ja donarii. Ett eiköhä siin oo muaki vähä ajateltu, ett piänell kissilki riittää, mmmm. Mutt eile, mä en siis hei tajuu. Mite ne kiinan kevätrullit ne siis tuaksuu niiiiiiiiiin hyväll, ett voi juma! Mutt sitt niis ei ookkaa mitää, siis vaan melkee vihanneksii ja jotai niinku leipää. Höh! Mami anto maistaa, vähä maiston, ei käy.... siis tuaksu oli hyvä, mutt ei pelannu. No mä sain sitt muuta safkaa, mutt en sitä mitä noi söi. Vähäks epistä! Mutt kyll mami tänää lupas jo laittaa roipentelii, ett jos mäki sitt sitä saan. Tai ei mun kai tartte ihan hirveesti pyytää, mamiska tiätää. Se on ihan kilti, on se. Mun ainoo mamiska! Ja Anskun kaa. Me eile nukuttii nii, ett ensteks nukku Ansku, sitt mami keskell peiton pääll, ku mä nimittäin nukuin mamin paikall peiton alla. Ei mua voinu sillo herättää, nii ett mami oli jotenki koukeroll siin sitte. Aika hyvin se taipu, ei ois uskonu *kissavirn*! Ja kyll me koko yä taas nukuttii viärekkäi. Mä viäläki ihmettelen, ett miks mull meni niin kauaa hiffata, ett sänkyss saa nukkuu ja olla. Muistatteks te? Siis mamin piti kantaa mut nätisti sänkyy ja kertoo, ett siin saa olla ja goisii - ja mä höntti halusin ekaks vaa pois =0 No, nyt mua ei vissii saa taas pois sänkyst, tää on niin kliffa mesta. Mamiiiiiiih - tuu mun viakkuu sitt ku toi on valmis, jookosta hei!

567305.jpg

Tommone vriikuva piti laitattaa, hmph! Poika vei juu kaameran, mutt ei taas oo muistanu laittaa viälä kuveja. Me ootetaa, hei, Poika, heiiiiiiiiii! Mutt me mennää koht mamin kaa loikoo - kliffaa söndaagii kaikill ja huamiseen!

-------------------------------------------------

Jep, tulen kohta kirjan kanssa sänkyyn, ihan kohta....

Päivän slogan: Olkoot päivämme onnelliset, mielemme tyytyväiset ja selkämme särkekööt vain vähän tai ei lainkaan!

Päivän biisi: Irmeli

Luettua: Håkan Nesser - Carambole, taattua Nesseriä eli suosittelen, loppuratkaisu on jälleen varsin erilainen kuin odottaisi.  Steve Lowe - Alan McArhur - Onko minussa jotain vikaa vai onko kaikki paskaa? Modernin elämän sanakirja (suom. toim. Kalle Haatanen). Jumalauta, että nautin, siis todella. Seuraavaksi tämän lukeekin Belgarion... lue linkki, minä vain luen ja käkätän! Ja sitten - tämä kirja on pakko lukea, tämä on pakko hankkia ja omistaa. Erityisesti suosittelen kyynisille verbaaliakrobaateille ,> Nyt olen vasta aloittanut Giorgio Faletti - Minä tapan sarjamurhaaja Monacossa, kertoo radion yöohjelmassa tappavansa sekä antaa vinkkejä. Hmmm, enpä oikein tiedä mitä sanoa, alku ei nyt ole hirveän vakuuttavaa.....

                                265380.jpg

                            SILKKAA SUNNUNTAITA!