Aivan, lukijat hyvät! Olen äärikipeä – niin kipeä, että pystyn liikkumaan taas vain seinistä ja huonekaluista kiinni pitäen ja kiroillen. Lääkitystä on otettu, eihän se näihin kipuihin toimi! Lisäksi olin illalla aivan uppomunaväsy eli menin nukkumaan kohtuuajoissa, mömelöavustuksellakin vielä, ja kas, heräsin tunnin päästä. Kirottua! Uudestaan yrittämään unta ja herätys 4 h päästä. Ei helkkari, tässä ei ole mitään reilua enää, ei tod. Koipia särkee niin, että tekisi mieli kiljua ja kiljua. En kuitenkaan kehtaa korkata näin aikaisin aamulla. Antaas kattoo sitten päivän mittaan! Lisäksi olen niin väsy, että hädin tuskin näen kirjoittaa. 

Mutta nyt on kuulkaas pesty jättimäinen pyykki – on vaatteita mistä ottaa. Taidan evakueerata muutaman muistorikkaan (ja itse ostamani) vaatteen jömmaani. Lisäksi tuossa on jakaa Hörhölle ja muillekin kiinnostuneille. Tavaraa oli nimittäin 4 jätesäkillistä yhteensä; normivaatetta, farkkua, collegea jne. Hyväkuntoisia ja puhtaita, muut on heitetty pois. Puvut ja päällysvaatteet sekä kengät ovat erikseen jo varastossa kohtuuhyvin sijoitettuna. Tänään pitää vain (siis vain, argh!) hakea kuivaushuoneesta monta narullista varkkuja ja paitoja sekä yrittää sijoittaa ne johonkin ja pyrkiä roudaamaan ne tuonne varastoon. Lisäksi yksi koneellinen pyykkiä jäi vielä tänne pestäväksi – sellaista tavaraa, joka vaatii erilliskäsittelyä jostakin syystä. Niin ja lisäksi Belgarion roudasi ne matot pesuun ja kuivaamaan. Toivottavasti ne ovat vielä tallella viikon päästä, ainakin ne on nyt pesty. Hyvempi juttu tämäkin!

Muuten eilinen oli normipäivä, kirjastosta ei ihmeempää. Kaupoista ei sen kummempaa, kaikki normitavarat. Tein sitten tofuwokkia, joka onnistui poikkeuksellisen hyvin, njam. Jopa Belgarion kehui sitä pyytämättä, joka on harvinaista. Hänen mielestään kun hyvää ruokaa on turha kehua, pahasta sitten voi jo sanoa ,D Tiedä sitten, luulen, että salaisuus oli tällä erää tofun hyvässä ja pitkässä marinoinnissa. Eli entiset mausteet; vähän sitä ja tätä, soijaa, sitruunamehua sekä lopuksi loraus oliiviöljyä (siitä, joka jäi aurinkokuivattujen tomaattien jäljiltä purkkiin). Tämä kun muhi melkein vuorokauden, pussia käänneltiin aina jääkaapilla käydessä ja sitten käräytettiin maltilla ennen lisäämistä vihannesten sekaan – avot, hyvää kuulkaas oli! Kylkeen riisiä ja kas, Belgarion upotti kaksi isoa annosta, minä puolitoista. Jälkkäriksi oli kräämimähnäpullaa, kaffetta ja karkkia (no, nyt on se kerran viikossa herkkua –päivä) ,D Jömmaan ostin vähän piirakkaa. Piilotin kaikki pakkaseen, varmuuden vuoksi. Etten näet itse sorru ahtamaan niitä kitusiini missään välissä. Lisäksi Belgarion sai stipendin avustaan (useampi tunti hommia kuitenkin eilen), tofua, keksejä, karkkia sun muuta tarpeellista härpäkettä ja muonaa mukaansa. Sanoikin niillä ensi viikon pärjäävänsä. Seuraavat rehvit sovimme perstaiksi – poikkeuksellisesti, koska se on vielä molemmilla vapaa päivä. Sitten vielä pari päivää ja minä pääsen (ahhhhhh-arrghhhhh) töihin ja Belga lepuuttaa vielä viikon. No, tuo kesäopiskelu vielä on häirinnyt sen verran, että hänellä on tentti ensi viikollakin. 

Minä en kyllä töitä kaipaisi! Nytkin olisi kaikenlaista tehtävää, kun vain saisi alulle. Mutta ei sitä näin kipeänä jaksa eikä pysty, ei millään. Minä menen nyt lepuuttamaan ja pistän koneen hakemaan kaikki taas unohtamani päivitykset sillä aikaa *kelju virn*! No, sain unta varmaan tunnin verran, ei paha. Jospa saisi päikkäritkin? Pliiz...

--------------------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrvizka, kissinkat! Huamasitteks, mäki skrivasi tollee hianost? No, kummiskii eile oli kliffaa, niinku mä jo sanosinki. Ku Poika tuli ja sill oli Reppu ja mulle muanaa ja sitt sill oli se kissin kokone läppäri mukan, ko on lämmin ja vähä hurisee. Mähä taas vahdin sitä ja sen taravoit koko aika. Eikä munt sitt harmittanu, vaiks haisut oli hyvät ja ne söikii vaa sitä höttöö. Mä sain kummiskii sitä parempaa pussimuanaa. Mami lupas mulle viikol sitt fisuu ja jotai, vissiinki. En tiijä sitt. Katotaa nyt, ku mä vähä alan kyllästyy ku se on mun kans koko aika. Mä saa tekee mitää jänskää! Yks vaklaa koko aika, tai sitt sill on silmät seläskii >o< Kaikki pitää yrittää hoitaa yälä ku se goisii ja sehä ku ei paljo goisi. En eile yälläkää ehti ku vähä syädä kilinlehtii nii ni heti kuuluu huutoo, ett mitä siälä tapahtuu?! Ett jos vois kummiskii käydä välill muual. Mä oon sitt goisinu päivät ja melskannu yät ja siitähä toi ei tiäteskää diggaa, no ei. Nyt tulee vodaa nii, ett en kyll mee partsill. Voi vaiks tuukki kastuu, ei kiva. Mä meen basee goisii, siäl saa melkee ain olla rauhas, toi ei yleensä punkee sinne. Juu eikä mitää fotoikaa must, tämmöne jostai tualt taas. Ai jaa, mami sano, ett jotkut kissitki troppaa – mä en tajuu =O

1251604692_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Kliffaa söndaagii kummiskii kaikill!

------------------------------------------

Vincent, äärimmäinen marisija – mikään ei ole hyvin, alat tulla emäntääsi!

Päivän slogan: Jos virukset tarttuvat varoitusten mukaan herkästi esim. meileistä, on paras aloittaa virustorjunta eli rankempi valkosipulin ym. troppaaminen ajoissa, ettei lunssa tartu!

Päivän biisi: White Room

Luettua: Jukka Behm – Matkoilla, kirjailija kirjoittaa siitä, kun kirjailijatar lähtee matkoille kirjailemaan. Ja Thaimaahan, kertoen kaiken oleellisen. Tuota, tämä ei pitänyt. En pitänyt ideasta, en tarinasta (joka muuten kökkäsi veikeästi siellä kesken kaiken) enkä muutenkaan. Ihmettelen kustantajan päätöstä edes julkaista tämä, parempaa löytyy paljonkin omakustanteena, BoD:lla jne. Joten en siis suosittele, kuten huomaatte. Ei riitä edes hömpän kavereille ja tässä on olevinaan vähän sivujuonnettakin – ei vaan kanna, ei sitten millään. Reijo Mäki – Valkovenäläinen, ja nyt on Mäki sitten sortunut kliseisiin kuten parin edellisenkin opuksen osalta. Ei hyvä, ei ollenkas. Muka-hauskoja sanakäänteitä, venäläisiä rikollisia (no tottakai!) jne. Kyllä tämän Vares-tarinana juuri ja juuri luki, mutta olisi syytä vähän nostaa rimaa ja äkkiä! Ihan vain ystävyydellä ikäänkuin. Nuo nopitut ja pihistetyt kliseet, joille pitäisi nauraa, eivät toimi. Kuvailutaito on äkkiä hävinnyt, päällekkäistarinakaan ei toimi. Melkomoinen rimanalitus nyt härralta. Onko iskenyt viidenkympin kriisi tahi villitys? Vain Vareksen kavereille, muut voivat suosiolla jättää hyllyyn. Eikä tästä missään nimessä kannata aloittaa Mäkeen tutustumista, kaveri on tehnyt paljon parempaakin tekstiä!

265380.jpg 

KISSIKENKÄT PYSYVÄT RUODUSSA!