Tiedän, ei pitäisi heti valittaa. Ei vaan muutakaan ole kerrottavana. Oli pakko nousta, olisin nukkunut kerrankin pidempään, mutta koipi- ja käsisärky alkoi olla niin pahana jälleen. Ei kun mömelöitä nassuun ja kaffetta pörisemään. Kyllä tuo muille niin pieni, mitätön kävelyretki ja kirjasto-kauppa –reissu saa meikäläisen ihan poikki ja kehnoon kuntoon. Sanokaa siinä sitten vielä, että liiku lisää, prle! Kun minä nyt en pysty. Tänä aamuna taas koipia kuumottaa ja särkee, niin pahasti, että liikun taas sisällä seinistä kiinni pidellen, varo-varo-vasti. Onneksi tämä päivä on vielä vapaa, mitä nyt pakkopuuhastelua olisi. Ja ei – en voi tehdäkään mitään järkevää, kun niitä stnan prleen ikkunoita EI ole vieläkään pesty! Eli saa ainakin lepuuttaa välillä. Jahas, siinä se päivittäisrapo taisi tullakin ihan väninöiden kanssa. Jep, jep-jep. Hienoa, eikö?

On tällä valituksella itse asiassa toinenkin, aivan järkevä tarkoitus. Tällä voin tsekata tarvittaessa taaksepäin, missä tilanteissa kivut ovat pahimmillaan jne. Eli jos ja kun lääkäri jossain vaiheessa tietoja tarvitsisi, on ne helppo hakea. Kas kun kivuttomia päiviä nyt ei vaan ole. *puolustelee itseään*

Kirjasto tarjosi varauksensa, taas ilmaiseksi ,D Minulla näyttää olevan hiukan erityisasema, aina silloin tällöin saan varausmaksut ”anteeksi” eli ilmaiseksi. No, toki, käytän kirjastoa niin paljon. Minulla on koko ajan se 30 opusta varauslistalla, mikä voikin olla. Enkä pääse sinnekään kuin kerran viikossa, jonka olen myös kertonut. Että ihan kiva ylläri taas – kyllä Malmin kirjasto ON hyvä, kiva ja suorastaan ihana! 

Vihannestsioskissa ei ollut kunnon tarjontaa, niitä ns. uusia perunoita, ei käy, ei. Ostin vain paprikapussin, 4 kpl 1 juuron eli ei paha. Muut appeet sitten normikaupoista, ei ollut niissäkään hurraamista. Liiteri tarjosi parhaimmat vihannekset =O Supernameja tomangeja, valtavan salaattikerän, hyviä sipuleita sekä paketin herkkareita vain 90 sentillä, mmm. Lisäksi huomasin siellä myös yhden oudon, mutta mukavan asian. Kissojen kuivaruokapaketteja on 1 ja 2 kg:n paketeissa. 1 kg:n paketit ovat pahvia, siellä raksut irrallaan, ei mitään lisäpusseja tms. 2 kg:n pussukat ovat jonkinmoista muovifoliota ja valinnanvaraakin on vähemmän. Kerrankin 1 kg:n pahvipaketit olivat halvempia, siis kilohinta niissä on halvempi kuin isommissa pussukoissa! Hienoa – pahvihan menee kierrätykseen (ja näyttää jo alunperin olevan kierrätyspahvia), foliomuovi ei.... Tietysti ostin sitten sen 1 kg:n paketin, kun makujakin oli erilaisia. Ihan kiva ylläri, tästä minä tykkään.

Lounaaksi tein sitten täytettyjä herkkareita eli perkasin jalat erilleen, silppusin ne ja lisäsin vähän chililevitettä mukaan ja sekoittelin mähnäksi. Herkkarien kolot täyteen ja uuniin, njam. Sitten väkersin soijapiffejä, normaalista poiketen lisäsin vähän tavallista enemmän jeeraa ja currya, paljon sipulia ja valkosipulia sekä puoli kourallista hyvin pieneksi silpuksi pilpottuja oviileja. Ja uuniin nekin. Köh, tuota, samalla uuniin tipahti huomaamattani sellainen muovinen kannenavaajalätty, jostain patalappujen välistä. Hetken päästä uunista tuli outo katku ja karmea savu. No ei kun hommiin. Helkkari, nyt nuo laput ovatkin silikonia, mutta tämä oli jokin ikuvanha viritys. Eli uuni pois päältä ja poistamaan äkkiä kuumaa kuplivaa muovia. Onnistuihan sekin, tosin näppejä poltteli, mutta kuitenkin! Prle, kaikkea sitä minulle sattuukin. Kunnon tuuletus ja kohta tuoksuivatkin soijapiffit. Kaveriksi tein vielä tomaattikastiketta yrteillä ja sitruunalla maustettuna sekä keitin vähän riisiä. Kyllä upposi, hyvinkin. Alkupaloiksi söimme ne kaalipiirakat. Hyviä olivat nekin, vähän taikinaisia ehkä, mutta hyviä. Taidan ostaa toistekin. Jälkkäriksi parin tunnin päästä tietysti vaffat kaffet ja tuoretta pullaa *tsihih*. Sen jälkeen olin jo sammumispisteessä. Belgarion häipyi ja minä menin ottamaan päikkärit, ei tuollaista lounasta onneksi tule syötyä kuin kerran viikossa. Kyllä muuten sen jälkeen uni maistui eli nukuin pari tuntia sikeää unta.

Muuta en saanut eilen aikaiseksi – tai toisaalta sain, siis kirjoitettua, mutta eräs asia näyttää tökkivän. En tiedä, onko vika kotikoneella vai siellä jossakin pohjassa. Täytyy huomenna yrittää töistä nimittäin lisätä kuvat – ne eivät suostu menemään oikein, ei sitten millään... kele. Harmittaa tuokin, ei se minusta ole kiinni, että nuo asiat eivät toimi. En minäkään nyt niin tyhmä ole (sitäpaitsi Belgarion tarkisti asian, minä en ole mokannut mitään)! 

-----------------------------------------

254944.jpg
Purrrrrrrrrve, kavrut! Joohei, oli taas kliffaa ku Poika oli käymäss. Sill on viäläki vaa se mun kokone minikone lainas, mun miälest se kuuluu mulle. Nii ett mä vahdin sitä eile taas täpöll ja kiamursin sitt Pojan viakkuu. Höh, taas mua huijittii sen rouhejudekan kaa. Mä luulin taas, ett tulee lihapullei. Eikä. No, sain mä sentää oviilii maistaa ett niinku jotai edes. Mutt ei tullu muut heekkuu, jotai tavismuanaa. Eikä viäl niit uusii raksuikaa, ku vanhoiki o kupiss viäl aika paljo. Tarviiki syädä ne nopeest pois, ett pääsee maistaa noit toisii. Ja sitt mami meni goisii, joo. Keskell päivää niinku – ja se muute goisi tosi pitkää. Eikä se sitt muut tehnykkää. Mä sain olla partsill ja ovikii oli auki, ainaskii jonku aikaa ku oli kert lämmint ja sillee. Sitt yäks se laitto sen kii viäl, sano ett voi tulla galsa. No, ei täss mitää se kummempaa, mullakaa. Täss piti olla eka kesäfoto, mutt kaamera sano pänks ja patterit loppu! Orja ettii jotai....

1241322742_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kliffaa söndaagii kaikill!

---------------------------------------

Vincent, kohta parvekkeella voi jo oleskella pidempäänkin ,D

Päivän slogan: Minä vain toivon, että kesä olisi parempi. Parempi kuin... niiin, en edes tiedä mikä!

Päivän biisi: Häpeä ja kateus

Luettua: Toverin päivähoitoon tuomat kirjat on luettu lähes kaikki, yksi vielä odottaa aikaa pahempaa eli tilannetta, kun kirjaston kirjoja ei ole jäljellä. Luin yhden niistä eilen loppuun, ei siitä sen enempää, koska se on jo aikaisemminkin ollut luennassa. Aloitin kirjastosta varaamani opuksen, joka on vielä kesken eli lisää huomenna. Eikö ollutkin mukavan lyhyt rapo, säästytte edes tältä!

265380.jpg 

MENEN TAKAISIN NUKKUMAAN!