Olen lievästi pahalla päällä. Kissa tuli jorisemaan tasan klo 4, vaikka unta olisi tällä kertaa riittänyt. Luin aika myöhään ja sain äkkiä sujautettua itseni uneen. Eikä edes näytetty painijaisia. Pikemminkin sellaisia hölmöjä horrosunia. Kertokaapas, joku tietäjä, miksi aina muutan tai etsin asuntoa unissani, tai yleensäkin uneni liittyvät jotenkin asuntoihin? Lopullinen diagnoosi olisi tarpeen siis. Pirle! No, nousin sitten "hoitamaan kissaraukkaa", joka heti rauhoittui, kun pääsi parvekkeelle, sai maitonapit ja minut kunnolla hereille. Hmph! Tänään on Vincent vapaapäivä, vapaa, siis vapaa! Pitäisiköhän mennä uusioaamupäikkäreille. Vai valvoisiko piruuttaan, että oikein illalla nukuttaisi?

Eilen tuli käytyä ihan yksin (!) Malmilla hoitamassa pakolliset kuviot. Saaliina oli kaikeksi onneksi n. metri kirjoja, mömelöt sekä iso kassillinen erilaista ruokaa ym. tarviketta. Ja taksiherra kuljetti kotio, hinta 5.20. Ei paha. Kantoi vielä kassitkin sisälle, kun huomasi Welhottaren kävely- ja kantovaikeudet. Oikein kohtelias ja kiva poika! On se hyvä, että on takseja olemassa. Eivätkä ne tosiaan narise, kulkee mihin aikaan tahansa mistä ja minne tahansa. Kirjoista vielä: 8 varausta oli tullut, lisäksi tein kaappauksen Best seller -hyllyillä ja Pikalainoissa. Jäin juttelemaan kirjastotädin kanssa. Hän ihmetteli, aionko selvitä viikossa Best Sellereistä. Kun kerroin, että en töiden jälkeen juuri muuta pysty tekemään, jäimmekin puhumaan kirjoista. Hän kertoi olevansa hyvin tyytyväinen aitiopaikkaansa kirjastotyöntekijänä, itsellään oli odottamassa 15 kirjaa kotona. Mukava oli jutella. Hän ei ole näitä Malmin vanhoja tätsyjä vaan ilmeisesti siirtynyt muaalta tämän vuoden aikana. Aina on hyvä pitää suhteita yllä kirjastoon, apteekkiin ja mieluusti myös kalakauppiaaseen ja hallin roiskeiden myyjään ;D Pienetkin suhteet tekevät elämästä helpomman - saa parempaa palvelua ja joskus jotakin ekstraa!

Ei pirulauta, se asia joka tässä oikeasti ketuttaa,  on nämä nilkat! Minen kohta taas jaksa. Niitä on särkenyt eilisaamusta täpöllä, välillä tarjotaan tylsiä veitsiä, välillä kuumia sukkapuikkoja. Mikään ei avita! Hermot alkaa mennä. Soittoaika fyssalle on ke. Lisäksi jalkapöytiä särkee lievää pahemmin, myös sormien keskiniveliä. Näiden lisäksi vas. lavan seutua puukotetaan täysillä ja alueella on kiva tuntopuutos. Kiitti taas tästäkin viikonlopusta, niin! Eilen jotain apetta laadittuani kaaduin sänkyyn ja nukuin. Heräsin välilä lukemaan. En jaksanut edes ajatella minkään järkevän tekemistä. Makasin ja luin. Katselin uutiset. Otin lisää mömelöitä. Luin ja taas nukuin. Ja oli varsin masentunut olo: ei jaksa, ei huvita, ei tahdo, miksi pitäisikään.

Tänään on tehtävä pakolliset, sille ei kyllä voi mitään! Eli käydä Kummisedällä pyykillä, viedä roskat,  esitellä pölkkärille keskilattiaa, hoitaa kukat ja siivoilla kissaosio kylppäristä kunnolla. Muu voikin jäädä, mutta nämä on ihan pakko hoitaa. Sitten teen ruokaa, sellaista ruokaa, jolla ei ole nimeä. Satujatar tuntuu pääsevän hienosti palstoille, joten taidankin postata ohjeen hänelle ,D Jospa Pastanjauhajat olisivat kiinnostuneet esim. lantun yms. juuresten käytöstä uudella tavalla. Ainakin tämä resepti on kaverilta Ruotsista. Hänellä oli tapana tehdä tätä aina näin ennen joulua, kun juureksia ym. oli halvalla kaupoissa... Jännitys siis tihenee. Mitä Welhotar loihtii tänään kotikeittiöstään? Onko se uusi ruoka? Onko se hyvää? Onko siinä hiilihydraatteja (toisessa versiossa ei ole!)? Onko se helppo tehdä (on!)? Jääkäätten odottamaan rapoa... Jännitys Malmin yllä alkaa tihetä puoliltapäivin! Kissaakin jo kiinnostaa...

----------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrmenta! Jeps, kiinnostaa. Mami jo eile ähräs jonku vihanneksen kaa jotai. Vaiks se laitto kyll sitt semmost liha-juustohössiä. Siis hei juustoo! Mutt hyvää se kuiteski oli (toim.huom. juustotaskut olivat siis kyseessä). Vaiks mä luulin, ett niit ei voi sekottaa. No, en mä paljo tiädäkkää safkan duunaamisest. Siks mä aina seuraanki mamin tsögepuuhii. Mä voin ainaski sitt ehdottaa kissiversioit, eli mulle mieluummin raakana ja ilman maustepurveleita. Eikä ainaskaa sipuleita, ei valkost ollenkaa! Mutt tiätteks te - orja unohti maitonapikat!!! Ziis!!! Hei, se unohti!!! Mutt sitt me tarkistettii tilanne illalla, nii ne riittää vissiin viälä viikoks. Ja jos ei riitä, orja sano, ett vaiks Poika tai Kummisetä voi hakittaa niit siältä kaupasta. Ett sen piti valita, mitä se tua, kun se ei voinu kaikkee kantaa. Mutt ku tommone pussi ei paina mitää! Höh - selkeesti se unohti! *loukkaantunut kissavirn* Mä en sitt kans ala, mä meen nyt baseen aamu-unkoille. Leikkiköö nyt sitte ihan iteksee vaa. Ku kerta haluu - nih! Ja on kunnolla hereillä. Sen mä oon varmistanu kyllä. Eikä taatusti saa heti taas unta. Vähäks mua riso eilen, ku orja otti päikkäreitä! Kroo-kroo-krooh ja sen piti muka lukee. Mäki jo heräsin siihen. No sitt se alko lukee eikä taas tehny mitää muuta ku luki. Omituine ihmine. Ei sitt mitää rajaa noiss touhuis. Ottais relaa, niinku kissatki. Ei kaikkee tarvii tehdä niinku kirja olisi maailman viimene. Lukeeki nii nopeesti, höh! No, tota, täytyy myöntää, ett se kyll leikki mun kaa ja paijatti ja sillee. Mutt silti, nih! Mitäkähä se sanois, jos mäki heittäytyisin tällee:

293596.jpg

Toi kissi kyll näyttää vähä tutulta? No, mami anto mulle tossa viälä maitonappei, njam. Taitaa jotai hyvitellä. On syytäki. Mitäs unohti MUN ostoksen. Vaiks kai niit taitaa riittää, se näytti sen pussin. Se vähä huijaa se pussi, ku se sille levenee alaspäi. Ett kyll siälä oikeestaa onki viälä aika paljo nappei! Tsori,  mami, mä en uskonut ekaks! Nyt mä meen nätisti makoilee soffalle enkä ala jolisee. Mami tulee varpisti koht tähä makoilee, nii mä voin snadisti puffaa sitä, joo. Se on purrrrrrrrrrr taas huamisee!

--------------------------------------

Oli ihan pakko näyttää Vincentille, että nappeja on jäljellä. Että ilman niitä ei olla. Varastossa on myös kissanruokaa ja naksuja. Eli ainakin kissalle on viikoksi ihan kaikkea! Itsestä ei oo niin väliä juu...

Päivän slogan: Elämä on palapeli, johon ei löydy kaikkia paloja!

Päivän biisi: Vasara ja nauloja

Luettu illalla ja yöllä: Unni Lindell - Yösisko ja terkkuja vaan Viiville ,D sekä Sieg Larsson - Miehet jotka vihaavat naisia. Viime aikoina on suomennettu paljon hyvää pohjoismaalaista kirjallisuutta eli suosittelen tutustumaan vaikkapa näihin ,D

SE ON SITTEN TAAS RÄHMÄISTÄ SUNNUNTAITA LOKISTANIAAN!

                         265380.jpg