Nukkuhiekkakaveri jäi toiseksi sveitsiläisen lääketeollisuuden ihmeille, kun oikein yritin. En saanut muuten unta, oli pakko nauttia kemiallista avustetta, että sain tuonkin 5 h täyteen. Levotonta ja nihkeää unta, jäks. Tulkoon syksy, sen kuulaat kelit ja viileys – ziitos!

Eilinen meni todellakin puuhastelujen merkeissä. Korjailin vähän sitä ja tätä, siivosin, yritin leikkiä kissan kanssa, joka puolestaan leikki lelulötkökattia parvekkeella. Laittelin pikaruokaa eli uusia perunoita, silliä, donaria, rahkaa, raejuustoa – samoista emmeistä vängersin evässalaatin, lisäsin uusia porkkanoita ja purjoa sekä tilliä. Hyvää oli, salaatistakin tuli hyvää! Yritin lueskella lokeja, mutta en oikein jaksanut. Huutis-hommiakin olisi pitänyt tehdä – ei huvituttanut. Siksi otinkin parit päikkärit ja lueskelin ahkerasti ,D

Varastollehan tässä taas pitää pungertaa itsensä, P-P:n valvovien katseiden alle. Jos tänään yrittäisi päivällä käväistä kirjastossa, yleensä maanantait eivät ole kovin kiireisiä. Pitäisi hakea jokunen kirja, perjantaina on vasta roudausretkipäivä. Lisäksi tarvitsen seesaminsiemeniä ja mehua eli Eestin Herkkusissakin pitää käväistä, ehkä huomenna. Se ei ole hirveän kiireellistä, siemeniä tarvitsen tofupiffeihin, joita aion tehdä ihan omasta päästäni jonakin iltana. Tänään on tyydyttävä kesäkurmitsa-tomaatti –kastikkeeseen, ettei kesäkurmitsa muutu syömäkelvottomaksi. Niin, siis minähän tietysti puhun kaikesta muusta kuin työstä. Ihan noin tiedoksi vain, että vielä perjantaina muutama leidi haahuili ympäriinsä ja etsi tekemistä – kertoivat pelanneensa kaikkia pelejä jo viikon, heillä ei kuulemma ollut töitä. No, minulla taisi tässä kesän aikana olla pari ihan lötköpäivää, muuten on aina ollut jotakin tekemistä, ihan töitä siis... Mitäkähän tuohon voisi sanoa, ehkä sen verran, että kaikki eivät halua tehdä kaikkea eli varmasti talossa olisi ollut tekemätöntä mapitusta ym. avustavia töitä, mutta kun jotkut kokevat ne niin aliarvostetuiksi. Ziis... ei pitäisi, mutta heillä on vakituinen virka ja joillakin pokkaa kieltäytyä mistä tahansa. Minä en vielä ole kieltäytynyt mistään normitöistä, en kieltäydykään, mikäli se ei ole lainvastaista tai muutoin moraalitonta – uskokaa pois!

Täällä ei edelleenkään ole tapahtunut kummoisia. Entinen työkaveri Rva Kasi soitti ja kertoi saaneensa asunnon, se oli toki kiva uutinen. Rva tosin muuttaa alueelle, joka sijaitsee melko lähellä ja jossa asuu jo useita tuttuja. Hiukka huvitti, laskin ainakin kuusi hyvää tuttavaa. Minähän voisin yöpyä jokaisen luona yhden yön viikossa ja vuokrata asuntoni viikoksi aina pois? Eikö ole hyvä idea? Ai, ei vai.... No, residenssimme on joka tapauksessa hiljainen tänä aamuna. Ehkä huomenna jotakin lisää, ehkä...

-----------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrviska, kissit! Mä oon ihan hepnaadilla lyäty, Mustast ja Harmaast on tullu iha viiteotähtii. Aatelkaa, niist voi tulla jotai Ninjamuntattikissoi tai sitt Mustast joku herkkä Lady johki Hallivuudi leffaa. Mä oon ihan ihmeessää! Kyll mami sano, ett meinki kaamerall voi jotai tommost tekee, mutt ku mä en muuteskaa tahdo kuvii koskaa. Mä kuulen se äänen, ku kaamera avataa, nii ni mä lopetan mun tekemiset paan pötköllee ja silmät kii. Melkee aina onnistuu, siks noi kuvatki on aina samanlaisii. Ku mä en vaa suastu. En kyll viiteolkaa goisiin vaa! Nii, ett onnee ny vilmitähdill. Käykää tsiigaas, ne löytyy tualt niitte oma linkin takaa ne viiteot. Nii ja sitt, hei, mä oon saanu vaa hianoo heekkupussiruakaa *virn* ja eile söin mamin donariiki! Safkat on ollut hyvät niinku ja palvelu pelannu. Mamii ei vaa saa goisii oikeesee aikaa ja se on levotoine, ei sen viakuss voi kunnoll goisii, höh. Mutt se lupas hoidella mulle jotai kissimuanaa lisää kuiteski. Ei mull muanat näköjää lopu! Njamskista on ollu. Sitt se yritti leikkii, mutt kuka sitä jaksaa noi kuumall – ei kissi ainaskaa. Mä olin ihan poikki eileskii, ku piti ruskistuttaa itteesä partsill. En sitt jaksanu leikkii. Muute taas noi mami safkat on semmosii, ett jos ei omaa muanaa tai donarii tuu, nii ni ei niit kyll kissi voi syädä. Söis raakaa lihaa tai jotai semmost. Mä oon yrittäny ehdottaa, mutt ei käy. Kumma juttu, mä oon ain luullu, ett ihmiset kans syä jatkuvast lihaa. Juu, ei tääll huushollis. Ei mami, ei Poika, mä vaa! Epist, mutt ne kyll tua mulle mun muanaa ja lihaa, ett ei siin mitää. Ai tää meni taas ruakajutuiks. Mutt ku se on tärkeet. Nyt on taas tylsää, ku mami lähtee duunii – hirmu pitkä päivä edes, onneks mä oon aikas hyvä goisii yksinki! Täss on yks mälsä foto, mihi mä kerta suastusi.

1770442.jpg

Kliffaa viikon alkuu kaikill, huamisee!

-----------------------------------

Vincent, meidän residenssissä ruoka on todella tärkeä asia – kaikille!

Päivän slogan: Jos meno muuttuu oudoksi, oudot panee menoksi.

Päivän biisi:
Sweet Summer Day

Luettua: Karin Fossum – Toisenlainen rakkaus, pariskunta löytää pikkupojan kuolleena metsässä. Kohta katoaa toinenkin poika. Paikkakunta lietsoo vihaa pedofiilejä kohtaan ja syyttömätkin saavat osansa. Jotkut yrittävät puolustaa ja analysoida pedofiilin mielenmaisemaa, josta tietysti saavat epäluulot ja vihat päällensä. Fossumin viimeisin suomennettu, tarkka ja psykologinen kuvaus rikoksesta, pedofiileistä, siihen mahdollisesti johtavista asioista, yhteisön paineesta ym. Suosittelen – Fossumia parhaimmillaan. Jeff Lindsay – Dexterin kolkko kutsumus, Dexterilläkin on paineita, hän toteuttaa himomurhaajana omia fantasioitaan oikeudenmukaisuuden nimissä Synkän Kyytimiehen kanssa. Nyt hän joutuukin valitettavasti erään poliisin vahdittavaksi ja toimimaan poliisisiskonsa ja muiden kanssa toisen sarjamurhaajan jäljittämiseksi. Voi miten ikävää, toisaalta hän hiukkasen ihaileekin Toista... mutta ei pääse vielä omiin puuhiinsa. Jos ikinä olette tavanneet sympaattisen sarjamurhaajan, hän on tässä. Ihastuttava, sympaattinen, ajattelevainen ja lapsirakas *tsihih*. Suosittelen ehdottomasti kaikille – tämä on niiiiin kierohtava opus, että minä pidin tästä täpöllä!

                                       265380.jpg

                                        SITÄ VIIKON ALKUA VAAN!