eli kuten jo aikaisemminkin kyselin, kuka piru tilasi nämä helteet? Olisi syytä tunnustaa ja pikaisesti. Muuten tulemme tiedustelemaan asiaa ao. henkilöltä malmilaisittain, joka EI tarkoita mitään hyvää, mutta kylläkin tehokasta asian hoitamista. Aamu ja työaika vielä tässä menettelevät. Huone on varjon puolella, ikkuna auki ja valtava vanhanaikainen tuuletin liikuttelevat ilmaa, ei siis hätää. Mutta kun pitää kähmiä kotiin. Aurinko killittää suoraan nassuun koko kotimatkan. Minä olen omituinen, siis monella eri tavalla, mutta mm. siten, että hikoilen enimmäkseen päästä ja nassusta. On siis kivaa päästä lopulta kotiin pää märkänä. Ja kun hivuksia on jostain syystä päässä hirvee nippu tuonne takamukseen asti, ei jokapäiväinen pesu ole aina edes mahdollista eikä tee hiusten kunnolle hyvää. Siinä sitten olet joka toinen päivä jo aamulla vanhan dokun näköinen; hiukset liimautuneena kalloon ja terve punoitus poskilla. En nimittäin myöskään ikinä rusketu, tulen possunpunaiseksi, kirkkaan possunpunaiseksi. Ei kiva, ei nätti, ei!

Onneksi juuri Yöradiosta (hyvä Yöradio!!!) kuulin, että inhokeiksi juhannuspyhiksi luvattiin sadetta, ukkosta, myrskyä. Ah - meikäläisen toiveilma. Kunnon ukkonen olisikin nyt tarpeen. Mikä sen mukavampaa kuin katsella partsilta oikeaa, kunnollista ukonilmaa, salamointia, jyrinää, tuulta - mmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Se lievittää myös tuota pyhäahdistusta. Eli kysyn tässä samalla, kuka keksi älyttömät kaksoispyhät? Ne pitäisi lailla kieltää. Ne ovat suorastaan ahdistavia. Ei voi tehdä muuta kuin ehkä häveliäästi juopotella hissukseen ja nukkua. Tai puputtaa jatkuvasti jotakin pientä. Kumpikaan ei liene kansantaloudellisesti kovin kannattavaa eikä terveellistä. Koska Hyssälä on puuttunut jo typerimpiinkin asioihin (vrt. tupakointikielto vähän siellä sun täällä), hän voisi myös kansanterveyden puolesta puuttua kaksoispyhiin ja kieltää ne lailla. Ne saavat ihmiset ahdistumaan, juomaan ja syömään liikaa sekä lepäämään aivan liian paljon. Taidanpa laati adressin asiasta, kun nyt joka asiasta niitäkin kierrätetään. Löytyisikö kannattajia?

Tietysti voisi yrittää hankkiutua keikalle, mutta nyt tuntuvat keikatkin jostain syystä olevan kiven alla. Varmaan teettävät juhlapyhät kesäsijaisilla...

Josta pääsenkin taas ns. työelämään. On se sitten mukavaa, että työpaikalla on ihminen (eikä suinkaan esimies), joka jaksaa kyttäillä toisten sairaspoissaoloja. Työkaverini sai todellisen hepulin, kun kävi viime vkolla sairaslomansa aikana töissä ja tämä kyttääjä sanoi, että "Hyvänen aika, nyt täytyy laittaa rasti seinään, kun sinäkin tulet töihin.". Epäasiallista, inhottavaa, paskamaista käytöstä. Sekä minä että tämä työkaverini olemme jo aikoja sitten ottaneet tavaksemme, että tuomme kaikista, jopa päivän sairaspoissaoloista, sairaanhoitajan tai lääkärintodistuksen, ettei kenelläkään olisi asiaan mitään sanomista. Siis työnjohdolla. Mutta sitten tämä kirottu pitsiniskakermaperse jaksaa villuilla asioista, jotka eivät hänelle mitenkään kuulu. Lisäksi ao. henkilö on sairaalloisen utelias, miksi kukin on poissa, mitä kenenkin kotona tapahtuu jne. Itse hän ei kyllä ole halukas kertomaan kuin Upeasta Miehestään ja omaisuudestaan. Asiasta on nyt puhuttu lähiesimiehelle ja toivomme kovasti, että hän pystyisi huomauttamaan asiasta. Käytöstapojen täydellinen puuttuminen ja muutenkin kyseenalainen käyttäytyminen on niin vastenmielistä, että tässä olisi jo lievän puhuttelun paikka!

Grrr - onneksi kukaan muu ei ole vielä tullut töihin eikä kuule murinaani.

Mutta puran tähän taas Vincentin korpun väliin, että vähän rauhoittuisin:

-----------------------------------------

Huomenta! Että minä olen sitten fiksu, purrrrrrrrrrrrr. Tänäkin aamuna kun aurinko ihan varmasti oli jo noussut, minun alkoi ihan hurjasti tehdä mieli sitä raps-kinkkua, mitä mammalla on jääkaapissa. Lainkaan epäröimättä menin ihan mamman korvan viereen ja aloitin ihan pienen purinan. Mamma alkoi kääntelehtiä vähän unissaan. Siirryin lattialle pään viereen ja purisin vähän lujempaa. Mamma avasi silmänsä ja katsoi kelloa ja minua. Kello oli kolme ja minä ehdottoman varmasti kinkun tarpeessa. Kuului syyyyyvä huokaisu ja mamma, tosin hitaasti ja vaivalloisesti, vääntäytyi ylös. Ja kesti vielä ainakin viisi minuuttia, ennenkuin se pääsi jääkaapille ja minä sain sen oman palani kinkkua. Bonuksena mamma unenpöpperössään tipautti vielä yhden omatekemän lihapullan vahingossa. No, minä söin senkin, eli tuplaherkut heti aamusta. Kiitin purrrrisemalla oikein kovasti ja puffaamalla mamman jalkoja. Ei se oikein osannut olla kiitollinen, se marisi jotain, että on jo hyvin hereillä eikä nyt voi enää nukkua. Kiittämätön palvelija, höh. Minä kauniisti herätin ajoissa, että varmasti ehtii ruokkia minut ja siivota astiat ja sillee. No, se rauhoittui ja laittoi kaffen purluttamaan ja alkoi ihan normaalisti tehdä aamuasioita. Silloin minä katsoin kaikki pakolliset aamutoimeni jo suorittaneeni ja poistuin parvekkeelle aamu-unille. Tosin kuulin sellaista pientä mutinaa kissoista, aamuherätyksistä ja jotain, mutta jätin asiat omaan arvoonsa. Harvoinkos nuo palvelijat valittelevat pikkuasioista. Tärkeintä on, että kissapalvelu pelaa!

106327.jpg

Yöllä kun kävin netissä, löysin ihan kaksoisveljeni näköisen katin, taisi olla kyllä vähän  kauempaa, joku jenkkikolli. Mutta näköinen on, ja on yksin ulkona, kateus, purrrrrrrrr.

Minä nyt jatkan siis aamu-unia ja pidän kunnon kissajumpan päivällä. Sitten mammalla on taas jotain tekemistä kun se tulee kotiin, ettei sen tarvitse vaan lepäillä. Pitää järjestää palvelijoille niiden arvoisia tehtäviä, etteivät ne tunne itseään tarpeettomiksi!

Kissapurrrrrrrrrrrrrrveiset kaikille - polkataan taas!

------------------------------------

Huh, kyllä, Vincent on oikeassa eli aamuherätys purinalla oli tilattu klo 3. No, nukuin sekä lauantaina että eilen vaatimattomat 4 h päikkärit, joten 4 - 5 tunnin yöunet riittävät aivan hyvin.

Siirryn tästä taas suorittamaan pakolliset kiireiset, joita on tullut perjantai-iltapäivän jälkeen ja jotka pitää olla valmiina heti aamusta!

Päivän lekurimoka: Potilas valittelee selkä- ja hartiakipuja, lääkäri kirjoittaa: Hartiat normaalit, selkärangat normaalit. (Kuinka monta selkärankaa ihmisellä yleensä on???)

Päivän slogan: Laatta on heitetty!

Päivän tehtävä: Sinulle sopivin lemmikki? Tee testi ja hämmästy!

MAANANTAITA KAIKILLE - HIKOILLAAN YHDESSÄ!!!