Vielä tämä päivä, perjantai menee jo ihan itsekseen! Ketutus vallitsee edelleen, jääköön se nyt kuitenkin tuomatta julki niin ahnaasti kuin eilen. Ilahduin sentään hetkeksi eilen, kun postitäti toi ilmaista nassurasvaa sekä ilmaiset pehmosukat ,D Juu, käyttäkää vaan ihmeessä linkkejä, ilmainen on aina ilmaista! Lisäksi Welhotar päätti investoida osan valtaisasta lomarahastaan sisustukseen. Valtuutin siis Kummisedän käymään tänään Liiterissä ostamassa WC-pyttyyn uuden kannen. Hän itse hajotti nykyisen, tai siis hajotti, no, toinen kiinnitysmylpyröistä on hajalla. Ei sen enemmän särki, mutta tuo kakkimisen viehkous säilyy ja rapottavaa suolen toiminnastakin riittää, kun istuu kivalla pytyllä. Tuunaa sinäkin pyttysi (ja myös kakkasi)!

Takso kulki taas, jopa oikein mukavasti! Tuttu, kiva kuski aamulla, jonka kanssa puhuttiin Rollareista ja HMPK:sta. Hän oli jo odottamassa, kun tulin etuajassa pihalle. Esimerkillistä toimintaa, ziitosta vaan! Ja eilen taas normitaksona nainen, joka puutteellisesta työosoitteesta huolimatta ajoi suoraan Herjaamolle. Kertoi vain, että Päätalon edessä ei kukaan näyttänyt odottelevan, joten hän ajatteli kiertää ensin koko alueen ja sitten vasta soittaa, mikäli ei löydä kyydin tilaajaa. Hah, kerrankin takso käytti tavallista maalaisjärkeä. Mutta naiset osaavat. Nih! Ensi viikko tuottanee sitten ongelmia, jos aion sinne Upinniemeen itseni pungertaa. Asia on jo suunnitteluasteella, lisärapoa myöhemmin.

Herjaamolla löytyy edelleen töitä. Nyt eräs sijainen on jossakin - ilmeisesti vapaalla tahi lomalla. Jostakin syystä minulle ei kerrota mitään. Johtuukohan se siitä, että olen niin vakaasti linnoittautunut kopperooni ja teen töitä. Juoruistakin jään paitsi - se ei kyllä ole mikään valituksen aihe, ei sentään. Asia-asiat olisi kuitenkin hyvä tietää, mutta jos ne käsitellään ohimennen muun lätinän ohessa, eivät ne Welhottarelle välity. Tietty vapaamuotoisuus ja byrokratian osittainen puute on ihan ok, mutta joskus kaipaisi ihan faktatietoa, missä kukin on ja milloin palajaa. Ei kai olisi liikaa vaadittu ottaa käyttöön ikuvanha tapa jättää kopperon oveen lappu, jossa lukisi "Lomalla 30.7. - 3.8, paikallla 6.8" tai "Päätalossa, palaan klo 13.30 mennessä". Täällä kun joku huikkaa jollekin asiasta, sillä selvä. Onhan se, mutta jos olisi tärkeämpääkin asiaa... Äh, olkoon! Mitä minä tähänkään puuttumaan, minähän olen vain määräaikainen tilapäinen työvapaan sijainen ,D Repikää siitä!

Kipurapoa vain sen verran, että koko alkuviikon on särkenyt ja edelleen sattuu, juilii ja kolottaa joka puolelta. Vaikea nimetä paikkaa, jota ei koskisi. Suihku tekee kipeää. Kääntyminen unissaan sängyssä herättää, koska johonkin sattuu. Astioiden nostelu tiskatessa hyllyille tekee kipeää. Portaat (ne muutamat) tekevät erittäin kipeää. Kaikki siis tekee kipeää, turha eritellä enempää.

Muutoin parvekkeella kasvaa taas; krassi on parhaimmillaan ja uudet tilliviljelmät ovat nousseet oikein nätisti. Jukasta ei oikein saa selvää, kasvaako juuria vaiko eikö. Ainakaan toinen pala ei ole alkanut vielä kasvattaa huiskua yläpäähänsä. No, lämmintä riittää vielä ja minä jaksan odottaa.

--------------------------------------------

254944.jpg

Purrrrrrrrrrrve, kavrut! Hähhääh, mä huijin mamiskaa eile. Tai sitt ku mä aloin miettii, se taiski huijii mua. Se nimittäi laitto donarisafkaa. Ihan kahest puukist. Ja mulle se oli laittanu jo aikaisemmi kissinruakaa. En syäny. Mä arvasin, ett se kuiteski tekee jotai itellee. Juu ja niin teki. Nii, siis se avas kaks puukkii ja sitt laitto tiätty mulle mun osan. Ja laitto sen kissinruuan päälle. No, meitsill tiätty hirvee into vetää kaikki nassuu, siin meni melkee kaikki kissinruakaki. Höh, edes huamannu. Kun se donari on semmosii hitusii, nääs. Mami oli vissii kai tyytyväine, ku meni sitt sitä toistaki safkaa. Olin mäki, tulin tosi pullollee donarii, tai jäi ainaksi kunno donarin maku suuhu. Vaiks tais siinä tosissaa mennä vähä normisafkaaki. Jäks, hirveesti taas se yrittää tuputtaa mulle sitä kissinruahoo tuala partsilla. Eiks se nyt jo vois tajuu, ett mä en siis syä ruahoo. Mä voin syädä kuivuneit lehtii, mä rrrrrrrrrrrakastan syädä kanervoi ja muit syätävii kukkei. Mutt kissinruaho, noups, ei käy! Se nyt vaa ei käy, uskois orjaki jo! Aina jaksa selittää. Olkoo vaa mun ruahoo, mä pidän sen koristeena itelleni. Ja sitt mami yritti nukkuu väärin päin. Mun piti illall ihan huamauttaa, ett kääntyy niinku mä tahon. Ett ollaa oikeen päin ja mä nukun sen pään tai massun viäress. Ei sitä nyt aleta goisii ihan miten huvittaa!

788631.jpg

Joo, tää foto siks, ett orja toss kerra (no, joo, useammanki) hermostu ja sano, ett myy mut pois! Täss ois nyt tommone kissiale, vissii aika tyylikäs puati muutenki. Mutt ei mua myydä. Ei se voi. Mä kerta oon sen paras kissi. Ja nyt mä kaivaudun tonne tyynyje välii oottaa sitä takasi himaa. Prrrrrrrrrrrrrrrrr--purrrrrrrrrrrr--piu---krrrrrrrrrr....huamenna taas...

----------------------------------------

Edelleen odotan Jonkun Toisen tulevaan laatimaan kaffetta. Minä aion nyt viihtyä koneella.

Päivän slogan: Parempi vetää nappeja kuin nuolla näppejä!

Päivän biisi: Money

Luettua: Pasi Ilmari Jääskeläinen - Lumikko ja yhdeksän muuta, ihan yllytyksestä tuli luettua toiseen kertaan. Varsinkin kun tajusin, että ao. henkilöltä on kotoisin myös minua ja Belgarionia suuresti ihastuttanut, aiemmin Portissa ilmestynyt novelli Missä junat kääntyvät! (Ei nyt enempää saman nimisestä kokoelmasta.) Ja kirja kestää toisenkin lukemisen; jännitystä, ironiaa, mystiikkaa, monitasoista kerrontaa. Kirjailijan oman tuoteselosteen löydät ensimmäisen linkin kautta. Welhotarta viihdytti ja hiukan kiherryttikin välillä. Suosittelen kaikille, menee omalle hankintalistalle ilman muuta - divarista, tietty ,D

                                 265380.jpg

                            TORJUNTAA TORSTAINA!