Jaa, taas maanantai. Eikö nämä tosiaan voitaisi kieltää jossakin instanssissa, ihan lailla. Tai siirtyä vaikka sunnuntaityöhön, sen jälkeen vapaapäivä ja töihin taas tiistaina. Kyllä olisi mukavaa! Erityisinhoni kohdistuu jopa maanantain olemukseen: plassu, edessä vain yhtä tylsiä päiviä, ei mitään odotettavaa! Töitä, lisää töitä. Miksi?

Ja tässä lokissa ei tänään ole päätä eikä häntää, ei mitään rajuja paljastuksia, ei upeaa pohdintaa maailman tilasta, ei kultturellia pläjäystä Helsingin taide-elämästä, ei – ei mitään näistä. Yhtä hyvin voitte painua takaisin töihin / sänkyyn / kotiin – täältä ei edelleenkään löydy mitään jännittävää. Vain Welhottaren väninää.

Kummisetäkin kävi eilen pitkästä aikaa, juu ja ihan asian kanssa. Kas kummaa, tarvittiin apuani valituksen laatimiseen ja minähän laadin. Ei siinä mitään. Hieno ja asiallinen tuli, kunhan vaan menisi läpi, KELA kun ei ole kenenkään paras kaveri. Kälätettiin siinä jonkun aikaa, ei mitään erikoista hänelläkään. On ikävä töihin, jonne pääseekin heti tänään. Vähän yli kuukauden sairasloma koiven takia on ollut miehelle liikaa, varsinkin kun lähikuppila on saanut hänet valtaansa. Eli kuivumaan taas työelämään ,D

Kissi närkistelee ruuan kanssa, mikään märkäruoka ei tunnu taas kelpaavan. Ainoastaan donari ja jauhis. Ei mene läpi! Äsken laitoin uutta muonaa, jos ei syö päivän aikana, olkoon nälissään. Aina on toki raksuja ja vettä. Mutta en minä nyt kissan takia ala ostaa joka päivä erilaista muonaa... en edes pysty. Lauantaina ostin 3 eri plaatua, jos ei maistu, olkoot syömättä. Osa ainakin tuoksuu minun nenääni oikein hyvälle, hmph!

Ketuttaa, taas pitäisi tuonne ulos. Kylmään ja tuuleen. Lisäksi on hitsin liukasta, pelottaa.Tiedän, että siellä on sellaista – pikkuniveliä särkee ja se on varma sääennustus. Heitin äsken kipumömelöt. Taksoa menen odottelemaan 10 min. ennen sen tuloa. Toivottavasti tällä viikolla sujuu paremmin! Huippua oli taas ns. pikatilaus lauantaina. Olimme Belgarionin kanssa puoli tuntia edellä aikataulua ja koska oli kuukauden viimeinen päivä, päätin käyttää pikatilausoptioni. Ei kun soittamaan Iisalameen klo 11. Pahasti savvoo viäntävä herrahenkilö lupasi takson viimeistään 11.15. Ei näkynyt. (Varsinainen norminouto olisi ollut siis 11.30). Lopulta takso tuli, viereiseltä tolpalta, 11.20. Juu, tosi pikaisia ovat kaikkien kiireet, näköjään. Että ihan 10 min aikaisemmin sitten pääsimme kotiin. Mutta arvokkaasti kuitenkin normitaksolla, tsihih. En minä muuten, mutta puoli tuntia on aika pitkä aika palella Risman aulassakin.

Thjaa, täytyy mennä kaivelemaan jotain lämmintä paitaa itsellensä. Varastolla on viikonlopun jälkeen kylmää kuin jääkaapissa. Hrrr...

-----------------------------

 

Purrrrrrrrrrviska, kaiffat! Ai, siis orja valittaa mun syämisist. Kyll se kuulkaas jutska on nii, ett toi yks laatu jotai lihaa ja kastikett ei vaa maistu. Se on pahaa. Sitt saman näköne puukki töhnäruakaa on taas iha hyvää, vaiks se näyttää pahalt. Hiffaatteks te, hei? No, nyt se anto sitä mössöruakaa ja mä oon just syämäss. Sain äske kaakkei, kalkonii, raksui... vede se unohti, mutt se laittaaki sen vaihtoo aina viimetteks ku se häärää tuala kylppäriss. Eile nukuin ekaks sen viäress, oli nii levotoine orja, ett oli pakko siirtyy ensi jalkopäähä ja sitt kokonaa pois. Se pyäri taas koko yän, tiätteks. Ei siin kunno kissi voi sillo goisii. Kävin vähä harventaa kasvustoo, ku kerta ei ollu ruakaa. Söin vähä kukkasii. Paha vaa, ett ne tuli ylös samantiän. Nyt toi hiffaa taas, ett Jukan poikasii on syäty. No mull on siihe kyll melkee niinku lupakii. Ainaki niinku tavallaa >o< Kummisetäki kävi eile, sen jalka haisu jollekki oudoll, iha kummall. Mä nuuskuttelin sitä, se paijatti mua ja leikkihaukku taas. Me ollaa vähä semmosii. No oli se kliffaa, ett se kävi. Mä melkee muistanukkaa enää. Ei oo näkyny pitkää aikaa, meinaa. Ei oo näkyny mun fotoikaa, ku mami ei oo ottanu. Nytki on kaamera lataukses. Ett joku muu foto sitt – joo, saa laittaa.


Olkaa kunnoll kaikki, tänää on maanantai ja orjat voi olla huanoll tuulell!

-------------------------------

Aivan, Vincent, aivan....

Päivän slogan: Minä vain toivon tämänkin päivän ehtivän iltaan asti nopeasti!

Päivän biisi: Kurjuuden kuningas

Luettua: Tuli selattua taas pari lehteä ja luettuakin pari artikkelia. Ei paha. Lisäksi Dean Koontz – Pimeyden enkeli. Tätä hiukan uudempaa Koontzia, jota jo jaksaakin paremmin lukea, ei niin puuduttavan samanlaista kuin alkuvaiheen kirjat. Samat teemat kuitenkin toistuvat: lapset syntyvät ja heillä on outoja kykyjä. Samoin eräällä muulla, joka lähtee jahtaamaan toista lapsista tappaen mielellään siinä välillä muutamia ihmisiä. Kuitenkin sopivaa sunnuntailuettavaa siinä muiden hommien ja pienten päikkärien välillä. Ei aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä. Suositellaankin vain Koontzin kavereille.

 

 

TAAS SE ALKAA...